معرفی و دانلود کتاب بیش تر از کافی + خلاصه رایگان

حق خود را از اجتماع بگیرید

نوع کتاببدون نظر
ایلین ولتراث، علی خوروش

معرفی کتاب بیش تر از کافی

کتاب بیش‌تر از کافی نوشته‌ی ایلین ولتروث با ترجمه‌ی علی خوروش روایتی شخصی از زندگی، هویت نژادی، مسیر شغلی و تجربه‌های اجتماعی نویسنده است که در قالب خاطره، تأمل و گفت‌وگو با نسل‌های مختلف شکل گرفته است. نویسنده که سال‌ها در رسانه و مجلات مطرح فعالیت کرده، در آن کتاب از کودکی در خانواده‌ای دورگه تا رسیدن به جایگاه سردبیری و فعالیت اجتماعی را بازگو کرده است. متن با مقدمه‌ای از آوا دوورنای آغاز می‌شود و سپس به‌تدریج وارد زندگی و نگاه خود ایلین می‌شود. انتشارات کتاب مرو آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بیش تر از کافی

کتاب بیش‌تر از کافی با ترکیب روایت زندگی ایلین ولتروث، تأملات شخصی و شرح موقعیت‌های اجتماعی، تصویری از رشد یک دختر رنگین‌پوست در جامعه‌ای عمدتاً سفید ارائه می‌دهد. متن با مقدمه‌ی آوا دوورنای شروع می‌شود که از ایده‌ی «هیچ اتفاق بدی برای من نیفتاده است؛ همه‌چیز فرصتی برای رشد است» حرف می‌زند و این نگاه را به‌عنوان کلید فهم مسیر ایلین معرفی می‌کند. در ادامه، نویسنده از کودکی‌اش در خانواده‌ای دورگه، رابطه‌ی پدر سفیدپوست و مادر سیاه‌پوست، و تلاش آن‌ها برای ساختن هویتی آگاه و مقاوم برای فرزندان می‌گوید. در کتاب بیش‌تر از کافی فصل‌ها حول گره‌های مهم زندگی نویسنده شکل گرفته‌اند؛ از تولد و احساس «کافی به دنیا آمدن» تا مواجهه‌ی نخستین با نژاد و تجربه‌ی «خانواده‌ی کاغذی سفید» در پیش‌دبستانی، و بعد ورود به نقش «رئیس، یک دختر قهوه‌ای» در بازی‌های کودکانه و رؤیای کارآفرینی. هر فصل با نقل‌قولی الهام‌بخش آغاز می‌شود و سپس به خاطرات، صحنه‌های خانوادگی، مدرسه، کلیسا، محله و محیط کار می‌پردازد. کتاب بیش‌تر از کافی در عین روایت زندگی شخصی، مدام به پرسش‌هایی درباره‌ی تبعیض نژادی، تصویر زنان رنگین‌پوست در رسانه‌ها، فشارهای پنهان اجتماعی و نقش خانواده در ساختن اعتمادبه‌نفس برمی‌گردد. نویسنده توضیح داده است که چگونه از دل تجربه‌های تلخ مدرسه، تحقیرهای نژادی، و احساس «کم بودن» به تدریج به این باور رسیده که «کافی به دنیا آمده است» و می‌تواند از همین تفاوت‌ها منبع قدرت بسازد.

خلاصه کتاب بیش تر از کافی

کتاب بیش‌تر از کافی مسیر ایلین ولتروث را از تولد در خانواده‌ای دورگه تا تبدیل شدن به زنی که جایگاهش را در جامعه مطالبه می‌کند دنبال می‌کند. او از نخستین لحظه‌های زندگی، اشتباه در تشخیص جنسیت، مشکل تنفسی و دعای بلند مادرش شروع می‌کند و نشان می‌دهد چگونه این آغاز پرتنش، با روایتی از «کافی به دنیا آمدن» گره می‌خورد. سپس به کودکی در شهری عمدتاً سفید، تجربه‌ی فرم‌های نژادی مدرسه، ساختن «خانواده‌ی کاغذی سفید» در پیش‌دبستانی و واکنش مادرش می‌رسد که گفت‌وگوی نژادی را به خانه می‌آورد. در ادامه، کتاب به تلاش آگاهانه‌ی خانواده برای ساختن هویت سیاه‌پوست، حضور در کلیسای سیاهان، مجلات و کتاب‌های مخصوص، و هم‌زمان کشش پنهان کودک به «سفید بودن» می‌پردازد. نویسنده نشان داده است چگونه از دل این کشمکش‌ها، رؤیای «رئیس بودن» و ساختن دنیای خودش شکل می‌گیرد؛ از سالن زیبایی خیالی در حیاط‌خلوت تا رؤیای شغل‌های بزرگ در شهرهای پرزرق‌وبرق. پیام محوری آن کتاب این است که انسان می‌تواند از تجربه‌های تبعیض، شرم و احساس کم‌بودن، منبعی برای آگاهی، قدرت و مطالبه‌ی حق خود از اجتماع بسازد.

چرا باید کتاب بیش تر از کافی را بخوانیم؟

این کتاب با روایت جزئی و صریح از تجربه‌ی یک زن رنگین‌پوست در خانواده‌ای دورگه، امکان نزدیک شدن به موضوعاتی مثل نژاد، طبقه، جنسیت و هویت را از زاویه‌ای شخصی فراهم کرده است. خواننده می‌تواند ببیند احساس «کافی نبودن» چطور در کودکی شکل می‌گیرد و چگونه می‌توان آن را به نیرویی برای رشد، مطالبه‌گری و ساختن مسیر شغلی و اجتماعی تبدیل کرد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که درگیر احساس «کافی نبودن» هستند، به موضوع هویت، تبعیض و نژاد حساسیت دارند یا در محیط‌های آموزشی و رسانه‌ای با نسل جوان کار می‌کنند. همچنین به والدینی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند در تربیت فرزندان‌شان آگاهانه‌تر با مسئله‌ی هویت و ارزشمندی برخورد کنند.

بخشی از کتاب بیش تر از کافی

«این کتابی است برای همهٔ دوستان رنگین‌پوستم که محکم، استوار و باافتخار روی پای خود ایستاده‌اند و معنی متفاوت بودن و اولین بودن را می‌دانند. داستان من قصهٔ شماست. این کتابی است برای شما دانشجویان تازه‌وارد دانشگاه‌ها تا با کمک آن راه پیشرفت خود را برای سال‌های پیش رو ترسیم کنید. و البته راهنمای خوبی است برای تمام پدران و مادرانی که فرزندی را به‌تازگی راهی دانشگاه کرده و می‌خواهند روزی او را بر فراز قله‌های دانش ببینند. این را بدانید که رؤیاهایتان کاملاً درست است و شما شخص مهمی هستید. این کتابی است برای همهٔ بچه‌های دورگه که می‌دانند زندگی در یک دنیای بینابینی چه مفهومی دارد. در تمامی حدّفاصل‌ها قدرت ویژه‌ای نهفته است. شما می‌توانید راه خود را پیدا کنید و پله‌های ترقی و پیشرفت را طی کنید. این کتابی است برای همهٔ شما که شغل رؤیایی‌تان آن‌قدر ریسکش بالاست که هیچ‌کس حتی جرأت صحبت کردن دربارهٔ آن را ندارد. شما تنها نیستید. وقتی در فضایی قرار گرفته‌اید که در آن احساس خوبی ندارید، به خاطر داشته باشید که گاهی تنها با یک حرکت انقلابی می‌توانید به فضای موردنظر خود برسید. این کتاب به‌طور خاص برای افراد پیشرو است. برای شما که با بر عهده گرفتن مسئولیت درست کردن سیستمی که نسل من آن را خراب کرده است، می‌خواهید دنیای بهتری بسازید. زمانی که شروع کردید به پایه‌ریزی زندگی دلخواه خود، از شما می‌خواهم هرگز فراموش نکنید که درست همان چیزی که در خود دست‌کم می‌گیرید، می‌تواند به کمک‌تان بیاید تا جادوی خود را بسازید. آن را پیدا کنید. به کار ببرید و به آن اعتماد کنید. ما وقت خود را بیش از حد صرف این می‌کنیم که به خودمان بگوییم من کافی نیستم. به اندازهٔ کافی باهوش نیستم. به اندازهٔ کافی زیبا نیستم. به اندازهٔ کافی موفق نیستم. به اندازهٔ کافی جوان نیستم. به اندازهٔ کافی بزرگ نشده‌ام. به اندازهٔ کافی هوشیار نیستم. من می‌خواهم این کتاب صدایی باشد که به شما هشدار می‌دهد در همهٔ این زمینه‌ها کافی باشید. شما کافی هستید. شما کافی به دنیا آمده‌اید. دنیا منتظر شماست. پس حرکت می‌کنیم!»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بیش تر از کافی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببیش تر از کافی
عنوان دیگرحق خود را از اجتماع بگیرید
موضوعزندگی‌نامه
نویسندهایلین ولتراث
مترجمعلی خوروش
انتشاراتانتشارات کتاب مرو
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.