معرفی و دانلود کتاب بیش تر از کافی + خلاصه رایگان

حق خود را از اجتماع بگیرید

نوع کتاببدون نظر
ایلین ولتراث، علی خوروش

معرفی کتاب بیش تر از کافی

کتاب بیش‌ تر از کافی (حق خود را از اجتماع بگیرید)، نوشته ایلین ولتروث و ترجمه علی خوروش، روایتی شخصی از زندگی، هویت نژادی، مسیر شغلی و تجربه‌های اجتماعی نویسنده است که در قالب خاطره، تأمل و گفت‌وگو با نسل‌های مختلف شکل گرفته است. نویسنده که سال‌ها در رسانه‌ها و مجلات مطرح فعالیت کرده، در این کتاب از کودکی در خانواده‌ای دورگه تا رسیدن به جایگاه سردبیری و فعالیت اجتماعی را بازگو کرده است. کتاب با مقدمه‌ای از آوا دوورنای آغاز می‌شود و سپس وارد زندگی و نگاه خود ایلین می‌شود. انتشارات کتاب مرو در سال ۱۳۹۹ این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بیش تر از کافی اثر ایلین ولتروث

کتاب بیش‌ تر از کافی (More than enough: claiming space for who you are) با ترکیب روایت زندگی ایلین ولتروث، تأملات شخصی و شرح موقعیت‌های اجتماعی او، تصویری از رشد یک دختر رنگین‌پوست در جامعه‌ای عمدتاً سفیدپوست ارائه می‌دهد. کتاب با مقدمه‌ی آوا دوورنای شروع می‌شود که از ایده‌ی «هیچ اتفاق بدی برای من نیفتاده است؛ همه‌چیز فرصتی برای رشد است» حرف می‌زند و این نگاه را به‌عنوان کلید فهم مسیر ایلین معرفی می‌کند.

در ادامه، ولتروث از کودکی‌اش در خانواده‌ای دورگه، رابطه‌ی پدر سفیدپوست و مادر سیاه‌پوست و تلاش آن‌ها برای ساختن هویتی آگاه و مقاوم برای فرزندان می‌گوید. فصل‌های کتاب حول گره‌های مهم زندگی نویسنده شکل گرفته‌اند؛ از تولد و احساس «کافی به‌دنیاآمدن» تا مواجهه‌ی نخستین با نژاد و تجربه‌ی «خانواده‌ی کاغذی سفید» در پیش‌دبستانی و بعد ورود به نقش «رئیس، یک دختر قهوه‌ای» در بازی‌های کودکانه و رؤیای کارآفرینی. هر فصل با نقل‌قولی الهام‌بخش آغاز می‌شود و سپس به خاطرات، صحنه‌های خانوادگی، مدرسه، کلیسا، محله و محیط کار می‌پردازد.

کتاب بیش‌ تر از کافی در عین روایت زندگی شخصی، مدام به پرسش‌هایی درباره‌ی تبعیض نژادی، تصویر زنان رنگین‌پوست در رسانه‌ها، فشارهای پنهان اجتماعی و نقش خانواده در ساختن اعتمادبه‌نفس برمی‌گردد. ایلین ولتروث توضیح می‌دهد که چگونه از تجربه‌های تلخ مدرسه، تحقیرهای نژادی و احساس «کم‌بودن» به‌تدریج به این باور رسیده که «کافی به دنیا آمده است» و می‌تواند از همین تفاوت‌ها منبع قدرت بسازد.

خلاصه کتاب بیش تر از کافی

کتاب بیش‌ تر از کافی مسیر ایلین ولتروث را از تولد در خانواده‌ای دورگه تا تبدیل‌شدن به زنی که جایگاهش را در جامعه مطالبه می‌کند، دنبال می‌کند. او از نخستین لحظه‌های زندگی، اشتباه در تشخیص جنسیت، مشکل تنفسی و دعای بلند مادرش شروع می‌کند و نشان می‌دهد چگونه این آغاز پرتنش با روایتی از «کافی به‌دنیاآمدن» گره می‌خورد. سپس به کودکی در شهری عمدتاً سفیدپوست، تجربه‌ی فرم‌های نژادی مدرسه، ساختن «خانواده‌ی کاغذی سفید» در پیش‌دبستانی و واکنش مادرش می‌رسد که گفت‌وگوی نژادی را به خانه می‌آورد.

در ادامه، کتاب به تلاش آگاهانه‌ی خانواده برای ساختن هویت سیاه‌پوست، حضور در کلیسای سیاهان، مجلات و کتاب‌های مخصوص و هم‌زمان کشش پنهان کودک به «سفیدبودن» می‌پردازد. ایلین ولتروث نشان می‌دهد که چگونه از قلب این کشمکش‌ها، رؤیای «رئیس‌بودن» و ساختن دنیای خودش شکل می‌گیرد؛ از سالن زیبایی خیالی در حیاط‌خلوت تا رؤیای شغل‌های بزرگ در شهرهای پرزرق‌وبرق. پیام محوری کتاب این است که انسان می‌تواند از تجربه‌های تبعیض، شرم و احساس کم‌بودن منبعی برای آگاهی، قدرت و مطالبه‌ی حق خود از اجتماع بسازد.

چرا باید کتاب بیش تر از کافی را بخوانیم؟

این کتاب با روایت باریک‌بینانه و صریح از تجربه‌ی یک زن رنگین‌پوست در خانواده‌ای دورگه، امکان نزدیک‌شدن به موضوعاتی مثل نژاد، طبقه، جنسیت و هویت را از زاویه‌ای شخصی فراهم می‌کند. خواننده درمی‌یابد که چطور احساس «کافی‌نبودن» در کودکی شکل می‌گیرد و چگونه می‌توان آن را به نیرویی برای رشد، مطالبه‌گری و ساختن مسیر شغلی و اجتماعی تبدیل کرد.

خواندن کتاب بیش تر از کافی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که درگیر احساس «ناکافی‌بودن» هستند، به موضوع هویت، تبعیض و نژاد حساس‌اند یا در محیط‌های آموزشی و رسانه‌ای با نسل جوان کار می‌کنند. همچنین به والدینی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند در تربیت فرزندانشان آگاهانه‌تر با مسئله‌ی هویت و ارزشمندی برخورد کنند.

درباره ایلین ولتروث

ایلین ولتروث، روزنامه‌نگار، ویراستار، نویسنده و مجری تلویزیونی آمریکایی، در ۱۰ دسامبر ۱۹۸۶ در نیوآرکِ کالیفرنیا به دنیا آمد. او در سال ۲۰۱۶ به‌عنوان سردبیر مجله‌ی تین وگ منصوب شد و به دومین فرد آفریقایی‌تبار در تاریخ مؤسسه‌ی کوندی نست تبدیل شد که به چنین جایگاهی دست می‌یافت. او همچنین در ۲۹سالگی یکی از جوان‌ترین سردبیران تاریخ این مؤسسه بود.

ولتروث پیش‌تر در سال ۲۰۱۲ به‌عنوان مدیر بخش زیبایی تین وگ انتخاب شده بود و نخستین فرد آفریقایی‌تبار بود که این سِمت را بر عهده می‌گرفت. او نقش مهمی در گسترش پوشش موضوعات سیاسی، اجتماعی و عدالت‌خواهانه در این مجله داشت و مخاطبان جوان را به مشارکت مدنی و آگاهی سیاسی تشویق می‌کرد. در دوران مدیریت او، تین وگ فعالیت گسترده‌تری را در فضای دیجیتال و یوتیوب آغاز کرد.

ولتروث در سال ۲۰۱۸ از تین وگ کناره‌گیری کرد و به کالیفرنیا رفت. او همان سال به‌عنوان داور به برنامه‌ی مد و طراحی پروژه‌ی ران‌وی پیوست. او در سال ۲۰۱۹ نیز کتاب خاطرات خود را با عنوان بیش تر از کافی منتشر کرد.

او در خانواده‌ای با ریشه‌های گوناگون فرهنگی بزرگ شد؛ پدرش تبار آلمانی و ایرلندی داشت و مادرش آفریقایی‌تبار آمریکایی بود. ولتروث در شهر فریمونت کالیفرنیا رشد کرد و پس از تحصیل در دانشگاه ایالتی ساکرامنتو، مدرک خود را در رشته‌ی ارتباطات و روابط عمومی با گرایش فرعی روزنامه‌نگاری دریافت کرد. او از نخستین نسل خانواده‌ی خود بود که وارد دانشگاه شد.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

نشر شمشاد نیز با عنوان بهترین خودت باش و با ترجمه‌ی سوسن موسوی این کتاب را منتشر کرده است.

بخشی از کتاب بیش تر از کافی

«برایتان پیش آمده گاهی به‌شدت نیازمند شنیدن، خواندن یا دیدن چیزی هستید، ولی حتی نمی‌دانید آن چیست؟ این لحظه برای من دقیقاً همان لحظه بود. به لحاظ روحی، احساسی و جسمی واقعاً کم آورده بودم. شش ماه بود که برای فیلم‌برداری یک پروژهٔ سخت و دشوار از خانواده دور بودم. این سومین سال پیاپی بود که بی‌هیچ فرصتی برای استراحت ذهنی، روی پروژه‌های سنگین کار می‌کردم. بی‌هیچ مرخصی و حتی تعطیلات آخر هفتهٔ کامل. فقط و فقط کار مداوم ذهنی و جسمی. واقعاً حس می‌کردم خودم را در موقعیتی قرار داده‌ام که به‌جای لذت بردن و آزادی داشتن فقط آشفته هستم و احساس کمبود می‌کنم. این مسأله ذهنم را دائم به خود مشغول کرده بود.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بیش تر از کافی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببیش تر از کافی
عنوان دیگرحق خود را از اجتماع بگیرید
موضوعزندگی‌نامه
نویسندهایلین ولتراث
مترجمعلی خوروش
انتشاراتانتشارات کتاب مرو
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.