کتاب سومریان هنری فریمن + دانلود نمونه رایگان

مترجم:ام. درخشش
انتشارات:سبزان
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب سومریان

کتاب سومریان (از ظهور تا سقوط) نوشته‌ی هنری فریمن با ترجمه‌ی ام. درخشش، اثری از مجموعه‌ی «کتاب‌های مختصر و مفید» است که نشر سبزان آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی یکی از کهن‌ترین و تأثیرگذارترین تمدن‌های بشری می‌پردازد؛ تمدنی که در همسایگی ایران شکل گرفت و ردپای آن را هنوز در بسیاری از جنبه‌های زندگی امروزی می‌توان یافت. نویسنده با تکیه‌بر شواهد باستان‌شناسی، متون تاریخی و یافته‌های پژوهشگران، تصویری جامع از سومریان، دستاوردهای فناورانه، فرهنگی و اجتماعی آن‌ها و رازهای ناگشوده‌ی این قوم ارائه می‌دهد. سومریان نه‌تنها نخستین شهرسازان و مخترعان خط و چرخ بودند، بلکه با نظام‌های پیچیده‌ی آبیاری، قوانین مکتوب و اسطوره‌های ماندگار، مسیر تمدن بشری را دگرگون کردند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سومریان

کتاب سومریان نوشته‌ی هنری فریمن با ترجمه‌ی ام. درخشش، به بررسی فراز و فرود یکی از اسرارآمیزترین تمدن‌های باستانی می‌پردازد. این کتاب با رویکردی پژوهش‌محور و با بهره‌گیری از منابع باستان‌شناسی، تاریخی و فرهنگی، سیر تحول سومریان را از ظهور تا سقوط دنبال کرده است. ساختار کتاب در دوازده فصل تنظیم شده و هر فصل به یکی از جنبه‌های مهم تمدن سومر می‌پردازد؛ از خاستگاه و منابع دانش ما درباره‌ی سومریان، عصر برنز و روابط با همسایگان، تا ساختار اجتماعی، باورهای دینی، نظام حکومتی و دستاوردهای فناورانه و فرهنگی. نویسنده تلاش کرده است با کنار هم قرار دادن یافته‌های باستان‌شناسی، متون کهن و پژوهش‌های جدید، تصویری چندوجهی از زندگی، باورها و نقش سومریان در شکل‌گیری تمدن بشری ارائه دهد. کتاب سومریان نه‌تنها به تاریخ و جغرافیای سومر می‌پردازد، بلکه تأثیرات این تمدن بر فرهنگ‌ها و جوامع بعدی را نیز بررسی کرده است.

خلاصه کتاب سومریان

کتاب سومریان با تمرکز بر سیر تاریخی و فرهنگی این تمدن، به بررسی چگونگی شکل‌گیری، شکوفایی و افول سومر پرداخته است. نویسنده ابتدا منابع دانش ما درباره‌ی سومریان را معرفی کرده و نقش کاوش‌های باستان‌شناسی، لوح‌های گلی و کتیبه‌ها را در بازسازی تاریخ این قوم برجسته ساخته است. سپس، عصر برنز و اهمیت تجارت، اختراع خط و توسعه‌ی فناوری‌های نوین را به‌عنوان نقاط عطف تمدن سومری شرح داده است. کتاب به روابط سومریان با همسایگان، ساختار دولت‌شهرها، نظام اجتماعی و جایگاه زنان و مردان در جامعه‌ی سومری پرداخته و نشان داده است که چگونه این جامعه با وجود چالش‌های طبیعی و کمبود منابع، به نوآوری‌های چشمگیری دست یافت. در بخش‌های بعدی، نویسنده به باورهای دینی، اسطوره‌ها و نقش خدایان در زندگی سومریان اشاره کرده و تأثیر این جهان‌بینی را بر ساختار اجتماعی و سیاسی بررسی کرده است. کتاب همچنین دستاوردهای فناورانه‌ی سومریان مانند اختراع چرخ، خط میخی، تقویم، نظام آبیاری و قوانین مکتوب را به‌تفصیل شرح داده و نشان داده است که چگونه این نوآوری‌ها بر تمدن‌های بعدی تأثیر گذاشت. در نهایت، کتاب به افول سومر، دلایل سقوط و میراث ماندگار این تمدن در تاریخ بشر می‌پردازد.

چرا باید کتاب سومریان را بخوانیم؟

کتاب سومریان با ارائه‌ی تصویری دقیق و مستند از یکی از نخستین تمدن‌های شهری جهان، فرصتی برای شناخت ریشه‌های بسیاری از دستاوردهای امروزی فراهم می‌کند. این کتاب با زبانی روشن و ساختاری منظم، نه‌تنها به تاریخ و فناوری‌های سومریان می‌پردازد، بلکه به پرسش‌های بنیادین درباره‌ی چیستی تمدن، نقش دین، قانون و نوآوری در پیشرفت جوامع انسانی نیز پاسخ داده است. مطالعه‌ی این اثر به علاقه‌مندان تاریخ، باستان‌شناسی و فرهنگ‌های کهن کمک می‌کند تا پیوندهای میان گذشته و حال را بهتر درک کنند و اهمیت میراث سومریان را در شکل‌گیری تمدن‌های بعدی بسنجند. همچنین، کتاب با بررسی اسطوره‌ها و جهان‌بینی سومریان، دریچه‌ای به سوی فهم نگرش انسان‌های باستان به زندگی، مرگ و سرنوشت می‌گشاید.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان تاریخ باستان، پژوهشگران تمدن‌های اولیه، دانشجویان رشته‌های تاریخ و باستان‌شناسی، و کسانی که به دنبال شناخت ریشه‌های فرهنگی و فناورانه‌ی جوامع امروزی هستند پیشنهاد می‌شود. همچنین، به کسانی که دغدغه‌ی فهم تأثیر تمدن‌های کهن بر زندگی امروز را دارند، این کتاب توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب سومریان

«شگفت‌انگیز است که دستاوردهای سومریان، با وجود گذشت هزاران سال، همچنان در زندگی روزمرهٔ ما جریان دارد. تصور کنید اگر امروز می‌توانستید با یک سومری باستان ناهار بخورید، احتمالاً از فهمیدن اینکه ما هنوز از همان تقسیم‌بندی ۲۴ ساعتهٔ روز استفاده می‌کنیم شگفت‌زده می‌شد! شاید ساعت‌های دیجیتال امروزی برایش عجیب می‌بود، اما حتماً خوشحال می‌شد که همچنان هر ساعت را به شصت دقیقه و هر روز را به ۲۴ ساعت تقسیم می‌کنیم. اگر دایره‌ای برایش می‌کشیدید، فوراً می‌دانست که محیطش ۳۶۰ درجه است، چرا که خود آن‌ها ۴۰۰۰ سال پیش دایره را به بخش‌های ۶۰ درجه‌ای تقسیم کردند. آن‌ها به جای سیستم ده‌تایی ما، از سیستم دوازده‌تایی و شصت‌تایی استفاده می‌کردند؛ سال را به ۱۲ بخش تقسیم می‌کردند و از همین شیوه برای تقسیم دایره به ۳۶۰ درجه بهره می‌بردند. این کتاب شما را با دستاوردهای شگفت‌انگیز سومریان آشنا می‌کند؛ دستاوردهایی که هنوز به ما در فهم جهان، ساخت جوامع و برقراری ارتباط با یکدیگر کمک می‌کنند. خواهیم دید که چقدر به آن‌ها شبیه یا با آن‌ها متفاوت هستیم. از دریچهٔ نگاه باستان‌شناسان، انسان‌شناسان، مورخان و پژوهشگرانی که در تلاشند بزرگ‌ترین رازهای بشریت را کشف کنند، به تماشای این تمدن کهن خواهیم نشست.»

۲۰%