کتاب تله کمال گرایی توماس کوران + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب تله کمال گرایی

کتاب تله کمال گرایی

معرفی کتاب تله کمال گرایی

کتاب تله کمال گرایی (The perfection trap : embracing the power of good enough) نوشته توماس کوران و ترجمه شهریار وجدانی، اثری پژوهشی و تحلیلی درباره‌ی پدیده‌ی کمال‌گرایی در زندگی فردی و اجتماعی است. این کتاب باتکیه‌بر تحقیقات روان‌شناسی، نمونه‌های بالینی و روایت‌های شخصی به بررسی ریشه‌ها، ابعاد و پیامدهای کمال‌گرایی پرداخته و کوشیده است تصویری جامع از این ویژگی شخصیتی و فرهنگی ارائه دهد. نویسنده، استاد روان‌شناسی دانشگاه اقتصاد لندن با رویکردی چندوجهی، کمال‌گرایی را نه‌تنها یک ویژگی فردی، بلکه پدیده‌ای اجتماعی و اقتصادی دانسته که در فرهنگ معاصر به‌شدت گسترش یافته است. نشر کتابسرای تندیس چاپ دوم این کتاب را در سال ۱۴۰۳ منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تله کمال گرایی اثر توماس کوران

کتاب تله‌ی کمال‌گرایی (پذیرش قدرت بسندگی) نوشته‌ی توماس کوران، اثری در حوزه‌ی روان‌شناسی و جامعه‌شناسی است که به بررسی پدیده‌ی کمال‌گرایی در دنیای امروز پرداخته است. نویسنده‌ی این کتاب که استاد روان‌شناسی دانشگاه اقتصاد لندن بوده، با بهره‌گیری از پژوهش‌های علمی، مصاحبه‌ها، مثال‌های تاریخی و روایت‌های شخصی، کمال‌گرایی را به‌عنوان تله‌ای روانی و اجتماعی معرفی کرده است که نه‌تنها افراد، بلکه کل جامعه را درگیر خود می‌کند. ساختار کتاب بر پایه‌ی تحلیل ابعاد مختلف کمال‌گرایی، ریشه‌های فرهنگی و اقتصادی آن و تأثیراتش بر سلامت روان و کیفیت زندگی استوار است. نویسنده با نگاهی انتقادی، روند رشد کمال‌گرایی در نسل‌های مختلف را بررسی کرده و نشان داده است که چگونه فشارهای اجتماعی، رسانه‌ها و انتظارات محیطی، افراد را به‌سمت استانداردهای غیرواقعی سوق می‌دهند. کتاب حاضر در فصل‌های مختلف، هم به جنبه‌های نظری و هم به نمونه‌های عینی و کاربردی پرداخته و تلاش کرده است تا راهکارهایی برای رهایی از این چرخه‌ی فرساینده ارائه دهد. توماس کوران در این اثر، کمال‌گرایی را نه‌تنها یک ویژگی فردی، بلکه پدیده‌ای جمعی و فرهنگی دانسته که نیازمند بازنگری اساسی در ارزش‌ها و نگرش‌های جامعه است.

خلاصه کتاب تله کمال گرایی

کتاب با واکاوی مفهوم کمال‌گرایی آغاز می‌شود و نشان می‌دهد که این ویژگی برخلاف تصور رایج، صرفاً به داشتن استانداردهای بالا محدود نمی‌شود. توماس کوران با روایت داستان‌هایی از ادبیات کلاسیک و نمونه‌های معاصر توضیح داده که کمال‌گرایی چگونه به وسواسی جمعی تبدیل شده و افراد را در چرخه‌ای از تلاش بی‌پایان برای رسیدن به ایدئال‌های دست‌نیافتنی گرفتار می‌کند. او سه بعد اصلی کمال‌گرایی را معرفی می‌کند؛ متمرکز بر خود (تلاش برای بی‌نقص‌بودن شخصی)، اجتماعی‌محور (احساس فشار از سوی انتظارات دیگران) و متمرکز بر دیگران (تحمیل استانداردهای غیرواقعی به اطرافیان). کوران باتکیه‌بر پژوهش‌های روان‌شناسی و مصاحبه با متخصصان نشان داده که کمال‌گرایی به موفقیت منجر نمی‌شود و اغلب باعث اضطراب، افسردگی، فرسودگی شغلی و کاهش رضایت از زندگی می‌شود. او تأکید کرده که ریشه‌های کمال‌گرایی در فرهنگ معاصر، رسانه‌ها و ساختارهای اقتصادی نهفته و این پدیده به‌تدریج در حال گسترش است. نویسنده با مثال‌هایی از زندگی واقعی، تفاوت میان داشتن استانداردهای بالا و کمال‌گرایی را روشن کرده و هشدار داده که کمال‌گرایی اغلب با احساس ناامنی، نیاز به تأیید دیگران و ترس از شکست همراه است. او به بررسی ابزارهای سنجش کمال‌گرایی و مدل‌های نظری مرتبط می‌پردازد و با تحلیل داده‌های پژوهشی، ارتباط میان کمال‌گرایی و اختلالات روانی را برجسته می‌کند و درنهایت راهکارهایی برای پذیرش بسندگی و رهایی از دام کمال‌گرایی ارائه داده و بر اهمیت مهربانی با خود، پذیرش نقص‌ها و بازنگری در ارزش‌های فردی و اجتماعی تأکید کرده است.

چرا باید کتاب تله کمال گرایی را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی علمی و تحلیلی، تصویری واقع‌بینانه از کمال‌گرایی و پیامدهای آن ارائه داده است. یکی از ویژگی‌های شاخص این کتاب، تفکیک دقیق ابعاد مختلف کمال‌گرایی و بررسی تأثیرات آن بر سلامت روان و روابط اجتماعی است. توماس کوران با مثال‌های ملموس و روایت‌های شخصی نشان داده است که کمال‌گرایی چگونه می‌تواند به اضطراب، افسردگی و احساس ناکافی‌بودن منجر شود. کتاب حاضر نه‌تنها به نقد فرهنگ کمال‌گرایی پرداخته، بلکه راهکارهایی برای پذیرش بسندگی و کاهش فشارهای درونی و بیرونی پیشنهاد داده است. مطالعه‌ی این اثر می‌تواند به درک بهتر ریشه‌های کمال‌گرایی و یافتن راه‌هایی برای زندگی رضایت‌بخش‌تر کمک کند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با اضطراب، احساس ناکافی‌بودن، وسواس موفقیت یا فشارهای اجتماعی و شغلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همچنین این اثر برای دانشجویان، روان‌شناسان، والدین و افرادی که به‌دنبال شناخت بهتر خود و بهبود کیفیت زندگی‌شان هستند، مناسب است.

درباره توماس کوران

توماس کوران یا تامس کارن (Thomas Curran) زاده‌ی سال ۱۹۸۷‏ میلادی، استاد روان‌­شناسی و پژوهشگر در حوزه‌ی کمال‌گرایی در دانشگاه London School of Economics بوده است. او نویسنده‌ی کتاب پرفروشی به نام تله‌ی کمال‌گرایی (The perfection trap : embracing the power of good enough) است. پژوهش‌های این نویسنده در نشریات و شبکه‌های گوناگون منتشر شده و سخنرانی TED از او بیش از سه میلیون بازدید داشته است. او در سمینارها، سخنرانی‌ها و برنامه‌های آموزشی سازمانی، افراد و تیم‌ها را به درک عمیق‌تری از کمال‌گرایی و چالش‌های آن هدایت کرده است. طرز کار، رویکرد آموزشی و تأکید او در وب‌سایت رسمی‌اش، بر این نکته بوده است که کافی‌بودنِ درست، نقطه‌ی مقابل فشارهای بی‌پایان برای بهتربودن است و می‌تواند مسیر سلامت ذهنی، رشد فردی و عملکرد پایدار را هموار کند. سبک ارتباطی ساده، علمی و الهام‌بخش او باعث شده است که مخاطبان دانشگاهی، کارکنان سازمان‌ها و علاقه‌مندان به رشد فردی با نگرش و اندیشه‌های توماس کوران ارتباط برقرار کنند.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

افتخارات توماس کوران شامل جایزه‌ی منتقد سال ۲۰۱۸ از Journal of Sport & Exercise Psychology، جایزه‌ی پایان‌نامه‌ی برتر سال ۲۰۱۵ از بخش ۴۷ انجمن روان‌شناسی آمریکا (APA Division 47 Dissertation Award) و جایزه‌ی برتری پژوهش دانشگاه لیدز در سال ۲۰۱۴ بوده است. کتاب تله‌ی کمال‌گرایی (The perfection trap : embracing the power of good enough) به قلم او در سال ۲۰۲۳ توسط بلومبرگ به‌عنوان یکی از بهترین کتاب‌های سال انتخاب و از سوی منتقدان تحسین شده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

- بیل هِوی از وال استریت ژورنال: توماس کوران مانیفستی نوشته است که نظام اقتصادی ما را به‌دلیل ایجاد و حفظ مجموعه‌ای تحریف‌شده از ارزش‌ها (که کمال‌گرایی را پیش می‌رانند) محکوم کرده است. همیشه درکی مبهم از این نیروها داشتم، اما هرگز این نظریه را چنین روشن و خلاصه ندیده بودم. این کتاب مهم است؛ زیرا درباره‌ی چگونگی شکل‌گیری توهم ویرانگر کمال‌گرایی توضیح داده و اقتصادی را که کمال‌گرایی را می‌پروراند، نقد کرده است.

- آدام گرنت، نویسنده‌ی شماره‌یک پرفروش نیویورک تایمز و مجری پادکست TED به نام Re:Thinking: این اثر، کتابی نیرومند و تأثربرانگیز درباره‌ی انتظارات غیرممکنی است که مانع سلامتی، شادی و موفقیت ما می‌شود. نویسنده‌ی این اثر که برجسته‌ترین متخصص جهان در زمینه‌ی کمال‌گرایی بوده و این اثر، کتاب مرجع او است، درباره‌ی اینکه چرا کمال‌گرایی رو به افزایش است، چگونه زندگی ما را ویران می‌کند و چه می‌توانیم بکنیم تا آن را متوقف کنیم، سخن گفته است. اگر تابه‌حال از شکست ترسیده‌اید، درباره‌ی اشتباهاتتان فکر کرده‌اید یا احساس کرده‌اید که به‌اندازه‌ی کافی خوب نیستید، باید این کتاب به قلم توماس کوران را بخوانید.

- پابلیشرز ویکلی: نگاه واقع‌بینانه‌ی توماس کوران به اینکه چگونه کمال‌گرایی و وسواس سرمایه‌دارانه‌اش برای رشد بی‌پایان، موجب نارضایتی و ناامنی گسترده شده، در این کتاب دیده می‌شود. نویسنده باتکیه‌بر پژوهش‌های علمی و خاطرات شخصی صادقانه‌ی خود، توضیحی هوشمندانه، جامع و آرامش‌بخش ارائه داده است. کسانی که از فرسودگی رنج می‌برند، با مطالعه‌ی این کتاب تسلی خواهند یافت.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر نخستین‌بار با عنوان تله کمال‌گرایی، پذیرش ناکاملی‌های انسانی با ترجمه‌ی محمدحسین حیدری قالهری توسط انتشارات بله در سال ۱۴۰۳ فیپا گرفته و سپس با عنوان تله کمال : قدرت معمولی و رضایت‌بخش بودن در دنیایی که همیشه بیشتر طلب می‌کند با ترجمه‌ی فاطمه رحیمی و ویراستاری فائزه قوچی توسط نشر نسل نواندیش در همین سال ‏‫منتشر شده است.

بخشی از کتاب تله کمال گرایی

«از دیدگاه یک کمال‌گرا که در حال بهبود است، سخنان پل به شدت درست و تاثیرگذار است. زمانی که در دام زیاده‌خواهی گرفتار شده‌اید و فقط به چنین هدفی فکر می‌کنید، اصلا تصور نمی‌کنید که کمال‌گرایی مشکل‌ساز باشد. بلکه تصور می‌کنید کمال‌گرایی تنها چیزی است که شما را در این دنیا نگه داشته است، حتی وقتی به نظر می‌رسد که همه چیز دور و برتان در حال فروپاشی است. جامعه کمال‌گرایی را به عنوان مشکلی جدی قبول ندارد. به اوج رسیدن، پیشی گرفتن از دیگران و دائماً در پی بهتر و بزرگ‌تر بودن... این رفتارها هستند که توسط جامعه تشویق و به عنوان الگوی زندگی برای اکثر مردم تلقی می‌شوند. بنابراین، مشکلات ناشی از این رفتارها در پشت یک تفکر خالی و بی‌اساس پنهان می‌مانند که کمال‌گرایی را مسیری برای پیشرفت و کسب افتخار معرفی می‌کند. اما کمال‌گرایی نشانی از افتخار نیست و جایگاه شما را در دنیا تضمین نمی‌کند. همان‌طور که این کتاب تلاش کرده است بیان کند، کمال‌گرایی در حقیقت پاسخی است به یک تفکر ناقص و افراطی که ما را مجبور می‌سازد تا تمام زندگی‌مان را در سایهٔ شرم زندگی کنیم؛ شرم از آنچه نداریم، ظاهر نامطلوبی که داریم، و کارهایی که انجام نداده‌ایم.»

۲۰%