کتاب تله کمال گرایی توماس کوران + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب تله کمال گرایی

کتاب تله کمال گرایی

معرفی کتاب تله کمال گرایی

کتاب تله کمال‌گرایی (پذیرش قدرت بسندگی) نوشته‌ی توماس کوران و ترجمه‌ی شهریار وجدانی، اثری پژوهشی و تحلیلی درباره‌ی پدیده‌ی کمال‌گرایی در زندگی فردی و اجتماعی است. این کتاب با تکیه‌بر تحقیقات روان‌شناسی، نمونه‌های بالینی و روایت‌های شخصی، به بررسی ریشه‌ها، ابعاد و پیامدهای کمال‌گرایی می‌پردازد و تلاش می‌کند تصویری جامع از این ویژگی شخصیتی و فرهنگی ارائه دهد. کوران، استاد روان‌شناسی دانشگاه اقتصاد لندن، با رویکردی چندوجهی، کمال‌گرایی را نه‌تنها یک ویژگی فردی، بلکه پدیده‌ای اجتماعی و اقتصادی می‌داند که در فرهنگ معاصر به‌شدت گسترش یافته است. نشر کتابسرای تندیس آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تله کمال گرایی

کتاب تله کمال‌گرایی نوشته‌ی توماس کوران، اثری غیرداستانی در حوزه روان‌شناسی و جامعه‌شناسی است که به بررسی عمیق پدیده‌ی کمال‌گرایی در دنیای امروز می‌پردازد. کوران با بهره‌گیری از پژوهش‌های علمی، مصاحبه‌ها، مثال‌های تاریخی و روایت‌های شخصی، کمال‌گرایی را به‌عنوان یک تله روانی و اجتماعی معرفی کرده است که نه‌تنها افراد، بلکه کل جامعه را درگیر خود می‌کند. ساختار کتاب بر پایه‌ی تحلیل ابعاد مختلف کمال‌گرایی، ریشه‌های فرهنگی و اقتصادی آن و تأثیراتش بر سلامت روان و کیفیت زندگی استوار است. نویسنده با نگاهی انتقادی، روند رشد کمال‌گرایی در نسل‌های مختلف را بررسی کرده و نشان داده است که چگونه فشارهای اجتماعی، رسانه‌ها و انتظارات محیطی، افراد را به سمت استانداردهای غیرواقعی سوق می‌دهند. کتاب در فصل‌های مختلف، هم به جنبه‌های نظری و هم به نمونه‌های عینی و کاربردی پرداخته و تلاش کرده است راهکارهایی برای رهایی از این چرخه‌ی فرساینده ارائه دهد. کوران در این اثر، کمال‌گرایی را نه‌تنها یک ویژگی فردی، بلکه یک پدیده‌ی جمعی و فرهنگی می‌داند که نیازمند بازنگری اساسی در ارزش‌ها و نگرش‌های جامعه است.

خلاصه کتاب تله کمال گرایی

کتاب تله کمال‌گرایی با واکاوی مفهوم کمال‌گرایی آغاز می‌شود و نشان می‌دهد که این ویژگی، برخلاف تصور رایج، صرفاً به داشتن استانداردهای بالا محدود نمی‌شود. کوران با روایت داستان‌هایی از ادبیات کلاسیک و نمونه‌های معاصر، توضیح داده است که کمال‌گرایی چگونه به یک وسواس جمعی تبدیل شده و افراد را در چرخه‌ای از تلاش بی‌پایان برای رسیدن به ایده‌آل‌های دست‌نیافتنی گرفتار می‌کند. او سه بعد اصلی کمال‌گرایی را معرفی می‌کند: متمرکز بر خود (تلاش برای بی‌نقص بودن شخصی)، اجتماعی‌محور (احساس فشار از سوی انتظارات دیگران) و متمرکز بر دیگران (تحمیل استانداردهای غیرواقعی به اطرافیان). کوران با تکیه‌بر پژوهش‌های روان‌شناسی و مصاحبه با متخصصان، نشان داده است که کمال‌گرایی نه‌تنها به موفقیت منجر نمی‌شود، بلکه اغلب باعث اضطراب، افسردگی، فرسودگی شغلی و کاهش رضایت از زندگی می‌شود. او تأکید کرده است که ریشه‌های کمال‌گرایی در فرهنگ معاصر، رسانه‌ها و ساختارهای اقتصادی نهفته است و این پدیده به‌تدریج در حال گسترش است. نویسنده با مثال‌هایی از زندگی واقعی، تفاوت میان داشتن استانداردهای بالا و کمال‌گرایی را روشن ساخته و هشدار داده است که کمال‌گرایی اغلب با احساس ناامنی، نیاز به تأیید دیگران و ترس از شکست همراه است. در ادامه، کوران به بررسی ابزارهای سنجش کمال‌گرایی و مدل‌های نظری مرتبط می‌پردازد و با تحلیل داده‌های پژوهشی، ارتباط میان کمال‌گرایی و اختلالات روانی را برجسته می‌کند. او در نهایت، راهکارهایی برای پذیرش بسندگی و رهایی از دام کمال‌گرایی ارائه داده و بر اهمیت مهربانی با خود، پذیرش نقص‌ها و بازنگری در ارزش‌های فردی و اجتماعی تأکید کرده است.

چرا باید کتاب تله کمال گرایی را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی علمی و تحلیلی، تصویری واقع‌بینانه از کمال‌گرایی و پیامدهای آن ارائه داده است. یکی از ویژگی‌های شاخص کتاب، تفکیک دقیق ابعاد مختلف کمال‌گرایی و بررسی تأثیرات آن بر سلامت روان و روابط اجتماعی است. کوران با مثال‌های ملموس و روایت‌های شخصی، نشان داده است که کمال‌گرایی چگونه می‌تواند به اضطراب، افسردگی و احساس ناکافی‌بودن منجر شود. کتاب نه‌تنها به نقد فرهنگ کمال‌گرایی پرداخته، بلکه راهکارهایی برای پذیرش بسندگی و کاهش فشارهای درونی و بیرونی پیشنهاد داده است. مطالعه این اثر می‌تواند به درک بهتر ریشه‌های کمال‌گرایی و یافتن راه‌هایی برای زندگی رضایت‌بخش‌تر کمک کند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با اضطراب، احساس ناکافی‌بودن، وسواس موفقیت یا فشارهای اجتماعی و شغلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. همچنین برای دانشجویان، روان‌شناسان، والدین و افرادی که به دنبال شناخت بهتر خود و بهبود کیفیت زندگی هستند، مناسب است.

بخشی از کتاب تله کمال گرایی

«کمال‌گرایی تنها یک وسواس شخصی نیست؛ بلکه یک پدیده فرهنگی است. به محض رسیدن به سنی که قادر به درک دنیای پیرامون خود هستیم، نشانه‌های آن را در همه‌جا از جمله تلویزیون، سینما، بیلبوردها، کامپیوترها و گوشی‌های هوشمند می‌بینیم. این تأثیر کمال‌گرایی را می‌توان در زبانی که والدینمان استفاده می‌کنند، در شکل‌گیری خبرهایی که می‌شنویم، در سخنان سیاستمدارانمان، در عملکرد اقتصادمان و در ساختار نهادهای اجتماعی و مدنی مشاهده کرد. ما کمال را منعکس می‌کنیم زیرا جهان نیز در تصرف کمال است! ما انسانیم و در درون خود می‌دانیم - شاید حتی بهتر و ساده‌تر از آنچه اعتراف می‌کنیم - که تمامی انسان‌ها موجوداتی خطاپذیر، ناقص، و فانی هستند. هرچه این دنیای شبیه‌سازی‌شده بیشتر به درهم شکستن حقیقت پافشاری می‌کند، با اصرار بیشتری می‌خواهد که ما با نقص‌های انسانی‌مان و روند آرام طبیعت بجنگیم. کمال‌گرایی ما را در تله خیالی خود اسیر می‌کند و همزمان با آن‌که شادی و سلامتی‌مان را تضعیف می‌کند، ما را به سمت یأس و درماندگی سوق می‌دهد.»

۲۰%