کتاب ایچی گو ای چی یه
هنر به بار نشاندن لحظهها
معرفی کتاب ایچی گو ای چی یه
کتاب ایچیگو ایچییه (هنر به بار نشاندن لحظهها) نوشتهی هکتور گارسیا و فرانسس میرالس با ترجمهی علیرضا برازندهنژاد، سفری است به دل فرهنگ و فلسفهی ژاپنی برای فهم ارزش لحظههای یکتا و ناپایدار زندگی. نویسندگان با تکیه بر تجربهی زیسته در ژاپن، مفاهیمی مثل ایچیگو ایچییه، ایکیگای، ذن، هانامی و مونو نو آواره را در کنار روایتها، مثالها و حکایتهای گوناگون توضیح دادهاند. نشر کتاب مرو آن را منتشر کرده است و متن کتاب میان روایت، توضیح مفاهیم، تمرینها و نمونههای واقعی در نوسان است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ایچی گو ای چی یه
کتاب ایچیگو ایچییه با یک صحنهی بارانی در کیوتو و ورود نویسندگان به چایخانهای قدیمی آغاز میشود؛ جایی که نگاهشان به لوح چوبی با حروف ژاپنی一期一会 میافتد و معنای «یکبار، یک دیدار» یا «در این لحظه، یک فرصت» برایشان به کشفی محوری تبدیل میشود. هکتور گارسیا و فرانسس میرالس در این کتاب نشان میدهند که چگونه هر دیدار، هر تجربه و هر بعدازظهر معمولی میتواند به لحظهای یکتا و غیرقابل تکرار بدل شود اگر آگاهانه در آن حضور داشته باشیم. کتاب ایچیگو ایچییه در فصلهای متعدد، از ریشههای این اصطلاح در سنت مراسم چای ژاپنی و یادداشتهای استاد چای یامانوئه سوجی شروع کرده است و آن را به زندگی امروز پیوند میزند؛ از افسانهی تبتی دروازههای شامبالا تا آیین هانامی و شکوفههای ساکورا، از مفهوم کایکا و مانکای تا نظریهی ۱۰۰۰۰ ساعت مالکوم گلدول. نویسندگان در ادامه، احساسات اصلی انسان را به گذشته، حال و آینده ترجمه کردهاند و نشان دادهاند که خشم و غم ما را در گذشته، ترس ما را در آینده و شادی ما را در لحظهی حال نگه میدارد. در بخشهای بعدی کتاب ایچیگو ایچییه، خواننده با مفاهیمی مانند دوخا، مونو نو آواره، تردمیل لذتجویی و وجه دوستانهی کارپه دیم روبهرو میشود و میبیند که چگونه میتوان از «تیر دوم» رنج پرهیز کرد. نویسندگان با مثالهایی از زندگی روزمره، فیلمها، ادبیات و حتی مسیر معنوی استیو جابز و آشنایی او با ذن، نشان دادهاند که حضور در لحظه، سادگی، رها کردن اضافهها و تمرین دلسوزی چگونه میتواند کیفیت تجربهی هر روز را تغییر دهد.
خلاصه کتاب ایچی گو ای چی یه
ایچیگو ایچییه بر یک ایدهی مرکزی بنا شده است: هر لحظه، هر دیدار و هر تجربه فقط یکبار رخ میدهد و هرگز به همان شکل تکرار نخواهد شد. نویسندگان ابتدا ریشهی این مفهوم را در بودیسم، مراسم چای و فرهنگ ژاپنی نشان میدهند، سپس آن را به زندگی امروز پیوند میزنند؛ جایی که حواسپرتی، شتاب و نگرانی از گذشته و آینده، فرصت تجربهی کامل لحظه را میگیرد. کتاب توضیح میدهد که چگونه آگاهی از گذرا بودن، نهتنها غمانگیز نیست بلکه میتواند منبع زیبایی و قدردانی باشد؛ از شکوفهی کوتاهعمر ساکورا تا عشق، الهام و شکوفایی استعدادها. مفاهیمی مانند کایکا و مانکای، دوخا و مونو نو آواره، ترجمهی احساسات به زمان، و پرهیز از «تیر دوم» رنج، چارچوبی میسازند تا فرد بتواند هم با ناپایداری کنار بیاید و هم لحظههای کوچک را به تجربههایی بهیادماندنی تبدیل کند.
چرا باید کتاب ایچی گو ای چی یه را بخوانیم؟
این کتاب نشان میدهد چگونه میتوان از دل زندگی شلوغ و پراضطراب امروز، لحظههای کوچک اما عمیق بیرون کشید. خواننده با مفاهیم ژاپنی، مثالهای داستانی، تمرینهای ذهنی و نگاه تازه به احساسات خود آشنا میشود و یاد میگیرد گذشته و آینده را کمی رها کند و به لحظهی حال، بهعنوان فرصتی یکتا، توجه بیشتری بدهد.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که درگیر شتاب روزمره، حواسپرتی دیجیتال، اضطراب آینده یا حس حسرت نسبت به گذشته هستند. همچنین به علاقهمندان فرهنگ و فلسفهی ژاپنی، مراقبه، ذن و کسانی که به دنبال معنا و کیفیت بیشتر در تجربهی روزمرهاند پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب ایچی گو ای چی یه
«در آن هنگام بود که نگاهمان به بالا افتاد و لوحِ چوبی روی یک ستونِ قهوهای نظرمان را جلب کرد. بر لوح حک شده بود: 一期一会 درحالیکه زنگولهٔ آویزان از درِ قهوهخانه بر اثر بادِ نمناک تاب میخورد و به صدا در میآمد مشغول رمزگشایی از آن حروف شدیم که ـ «ایچیگو ایچی» تلفظ میشدند. معنی ایچیگو ایچی چیزی شبیه این است: آنچه همین حالا تجربه میکنیم دیگر هرگز تکرار نخواهد شد. پس باید به هر لحظه، چون یک جواهرِ زیبا بها دهیم. و این، چیزی است که تجربهٔ ما در آن بعدازظهرِ بارانی کیوتوی کهن را بهخوبی توصیف میکند. مشغول صحبت دربارهٔ لحظههای تک و غیر قابل تکرارِ دیگری شدیم که شاید در لحظهٔ وقوع، به دلیل درگیرِ گذشته / آینده بودن و غفلت از زمان حال، به آنها توجه کافی نکرده بودیم. دانشآموزی که زیر باران میرفت ـ کولهپشتی بر دوش، مشغولِ گوشی ـ مثال روشنی برای آن حروف روی لوح بود و ما را به یاد گفتهای از هنری دیوید ثورو انداخت: «گویی میتوانی بدون گزندی به ابدیت، زمان را هلاک کنی.» آن عصرِ بهاری، در یک جرقهٔ ناگهانی الهامبخش، پی به چیزی بردیم که خوراکِ فکری ماههای پیشِ روی ما را تأمین میکرد. در زمانهٔ کاملاً حواسپرت و فرهنگِ سرخوشانهٔ هموارهٔ ما، که اغلب گوشِ شنوا نداریم و ارتباطِ ما با اطرافیان به طور کامل سطحی است، هر شخص با خود کلیدی دارد که میتواند درهای توجه، همصدایی با دیگران و عشق به زندگی را بگشاید. و آن کلید، ایچیگو ایچی نام دارد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب ایچی گو ای چی یه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | ایچی گو ای چی یه |
| عنوان دیگر | هنر به بار نشاندن لحظهها |