کتاب رهایی از خلق و خوی بد دیوید دی. برنز + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب رهایی از خلق و خوی بد

کتاب رهایی از خلق و خوی بد

معرفی کتاب رهایی از خلق و خوی بد

رهایی از خلق و خوی بد نوشته‌ی دیوید دی. برنز و با ترجمه‌ی شیوا شهرینانی و سمانه احمدزاده، اثری در حوزه‌ی روان‌شناسی و خودیاری است که انتشارات نیک فرجام آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی راهکارهای شناخت‌درمانی برای مقابله با احساسات منفی، اضطراب، افسردگی و مشکلات خلقی می‌پردازد و تلاش می‌کند با ارائه‌ی تمرین‌ها و مثال‌های کاربردی، به مخاطب کمک کند تا افکار منفی و خطاهای شناختی خود را شناسایی و اصلاح کند. ساختار کتاب شامل فصل‌هایی درباره‌ی ارزیابی احساسات، شناسایی خطاهای شناختی، روش‌های تغییر افکار و راهکارهای عملی برای بهبود خلق و خو است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رهایی از خلق و خوی بد

رهایی از خلق و خوی بد با تکیه‌بر اصول شناخت‌درمانی، به بررسی ریشه‌ها و راه‌های مقابله با احساسات منفی می‌پردازد. دیوید دی. برنز در این کتاب، با زبانی روشن و مثال‌های ملموس، نشان داده است که بسیاری از احساسات ناخوشایند مانند افسردگی، اضطراب، خشم و ناامیدی، ریشه در افکار و نگرش‌های نادرست دارند. کتاب با معرفی ده خطای شناختی رایج، به مخاطب کمک می‌کند تا الگوهای فکری ناسالم خود را شناسایی کند و با تمرین‌های عملی، آن‌ها را تغییر دهد. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا به تبیین رابطه‌ی افکار و احساسات می‌پردازد، سپس با آزمون‌های سنجش خلق و خو، مخاطب را به خودارزیابی دعوت می‌کند و در ادامه، راهکارهایی برای تغییر نگرش و بهبود کیفیت زندگی ارائه می‌دهد. این اثر نه‌تنها به افراد مبتلا به اختلالات خلقی، بلکه به هر کسی که با احساسات منفی یا استرس‌های روزمره دست‌وپنجه نرم می‌کند، ابزارهایی برای مدیریت بهتر هیجانات و افکار ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب رهایی از خلق و خوی بد

پیام اصلی کتاب رهایی از خلق و خوی بد این است که احساسات منفی اغلب نتیجه‌ی افکار و نگرش‌های نادرست هستند و با تغییر شیوه‌ی تفکر می‌توان کیفیت زندگی را بهبود بخشید. نویسنده ابتدا باورهای رایج درباره‌ی منشأ احساسات بد را به چالش می‌کشد و توضیح می‌دهد که برخلاف تصور عموم، رویدادهای بیرونی به‌تنهایی تعیین‌کننده‌ی حال ما نیستند، بلکه تفسیر و برداشت ما از این رویدادها نقش کلیدی دارد. کتاب با معرفی ده خطای شناختی مانند تفکر همه یا هیچ، تعمیم افراطی، فیلتر ذهنی، بی‌توجهی به امر مثبت، نتیجه‌گیری عجولانه، بزرگنمایی، استدلال احساسی، عبارت‌های بایددار، برچسب‌گذاری و شخصی‌سازی، به مخاطب نشان می‌دهد که چگونه این الگوهای فکری منفی می‌توانند احساسات ناخوشایند را تقویت کنند. هر خطا با مثال‌هایی از زندگی روزمره توضیح داده شده و تمرین‌هایی برای شناسایی و اصلاح آن‌ها ارائه شده است. در ادامه، کتاب ابزارهایی مانند آزمون‌های سنجش شدت اضطراب و افسردگی را معرفی می‌کند تا مخاطب بتواند وضعیت خلقی خود را ارزیابی کند. سپس، راهکارهایی برای تغییر افکار منفی و جایگزینی آن‌ها با نگرش‌های واقع‌بینانه‌تر ارائه می‌شود. نویسنده تأکید کرده است که پذیرش احساسات منفی در برخی موقعیت‌ها طبیعی است و هدف شناخت‌درمانی، حذف کامل این احساسات نیست، بلکه مدیریت و کاهش تأثیر آن‌ها بر زندگی روزمره است. در بخش‌های پایانی، کتاب به موضوعاتی مانند مقاومت در برابر تغییر، اهمیت تمرین‌های عملی، نقش روابط اجتماعی و نحوه‌ی کمک به دیگران در مواجهه با مشکلات خلقی می‌پردازد. همچنین، تفاوت افسردگی بالینی با اندوه طبیعی و زمان مناسب برای مراجعه به روان‌درمانگر نیز مورد بحث قرار گرفته است.

چرا باید کتاب رهایی از خلق و خوی بد را بخوانیم؟

این کتاب با ارائه‌ی تمرین‌های عملی و مثال‌های واقعی، به مخاطب کمک می‌کند تا افکار منفی و خطاهای شناختی خود را شناسایی کند و با تغییر آن‌ها، احساسات بهتری را تجربه کند. یکی از ویژگی‌های شاخص کتاب، سادگی و کاربردی‌بودن راهکارهاست که باعث می‌شود افراد بتوانند به‌راحتی آن‌ها را در زندگی روزمره به‌کار بگیرند. همچنین، آزمون‌های سنجش خلق و خو و راهنمایی‌های گام‌به‌گام برای مدیریت اضطراب، افسردگی و استرس، این اثر را به منبعی مفید برای خودیاری تبدیل کرده است. کتاب به‌ویژه برای کسانی که به دنبال راهی برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش رضایت شخصی هستند، می‌تواند الهام‌بخش باشد.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با اضطراب، افسردگی، استرس یا احساسات منفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند یا علاقه‌مند به شناخت بهتر افکار و احساسات خود هستند. همچنین برای دانشجویان روان‌شناسی، مشاوران و افرادی که به دنبال راهکارهای عملی برای بهبود خلق و خو و روابط خود هستند، مناسب است.

بخشی از کتاب رهایی از خلق و خوی بد

بسیاری از مردم بر این باورند که حال بدشان از عواملی خارج از کنترل آن‌ها ناشی می‌شود. آن‌ها می‌پرسند: چگونه ممکن است احساس خوشبختی کنم؟ معشوقه‌ام جواب رد داده است. زنان همیشه مرا تحقیر می‌کنند. یا آن‌ها می‌گویند: چگونه می‌توانم نسبت به خودم احساس خوبی داشته باشم؟ من فوق‌العاده موفق نیستم. حرفه جذابی ندارم. فقط یک فرد دون‌پایه هستم و این واقعیت است. برخی از افراد افسردگی خود را به هورمون‌ها یا فرایند بدن نسبت می‌دهند. برخی دیگر معتقدند که نگرش عبوسانه آن‌ها ناشی از برخی رویدادهای کودکی است که مدت‌هاست فراموش شده و در اعماق ناخودآگاه آن‌ها مدفون شده است. برخی از افراد استدلال می‌کنند که احساس بد، واقع‌بینانه است زیرا بیمار هستند یا اخیراً ناامیدی شخصی را تجربه کرده‌اند. سایر افراد هم حالات بد خود را به وضعیت جهان از جمله اقتصاد متزلزل، آب و هوای بد، مالیات، ترافیک، تهدید به جنگ هسته‌ای نسبت می‌دهند. آن‌ها استدلال می‌کنند که بدبختی اجتناب‌ناپذیر است. البته در همه این نظرات واقعیتی وجود دارد. احساسات ما بدون شک تحت تأثیر رویدادهای خارجی، فرایند بدن، درگیری‌ها و آسیب‌های ناشی از گذشته قرار می‌گیرد. با این حال، این نظریه‌ها بر این مفهوم استوار هستند که احساسات ما خارج از کنترلمان هستند. اگر بگویید به هیچ عنوان نمی‌توانم مانع نحوه احساسم شوم، شما فقط خود را قربانی درماندگی خود خواهید کرد و خود را فریب خواهید داد زیرا می‌توانید احساس خود را تغییر دهید.