کتاب بررسی تاثیر مدیریت استرس بر انطباق پذیری شغلی و استرس ادراک شده شغلی
معرفی کتاب بررسی تاثیر مدیریت استرس بر انطباق پذیری شغلی و استرس ادراک شده شغلی
بررسی تأثیر مدیریت استرس بر انطباقپذیری شغلی و استرس ادراکشده شغلی کتابی پژوهشی است که به قلم مهدی شیرزاد خانی و فائزه پیروی نگاشته شده است. این اثر به بررسی رابطه میان مهارتهای مدیریت استرس و میزان انطباقپذیری شغلی، بهویژه در میان معلمان ابتدایی، میپردازد. انتشارات فروغ سیمرغ آن را منتشر کرده است. کتاب حاضر با رویکردی علمی و پژوهشی، به موضوعات مرتبط با فشار روانی، رضایت شغلی و سازگاری در محیط کار میپردازد و تلاش میکند با ارائهی یافتههای پژوهشی، نقش مدیریت استرس را در بهبود سلامت روانی و افزایش رضایت شغلی تبیین کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بررسی تاثیر مدیریت استرس بر انطباق پذیری شغلی و استرس ادراک شده شغلی
این کتاب در دستهی آثار پژوهشی و علمی قرار میگیرد و تمرکز اصلی آن بر بررسی تأثیر مدیریت استرس بر دو متغیر کلیدی در محیط کار یعنی انطباقپذیری شغلی و استرس ادراکشده شغلی است. نویسندگان، مهدی شیرزاد خانی و فائزه پیروی، با انتخاب جامعهی معلمان ابتدایی شهرستان چناران، پژوهشی میدانی را طراحی کردهاند که در آن با استفاده از پرسشنامههای معتبر، دادههایی دربارهی میزان استرس و انطباقپذیری جمعآوری شده است. ساختار کتاب شامل مقدمهای دربارهی اهمیت استرس در زندگی مدرن، مروری بر نظریهها و مدلهای مرتبط با استرس و انطباقپذیری، روششناسی پژوهش، تحلیل دادهها و نتیجهگیری است. کتاب بهویژه به رویکردهای شناختی-رفتاری در مدیریت استرس و نقش آنها در بهبود عملکرد شغلی و سلامت روانی میپردازد. همچنین، ابعاد مختلف انطباقپذیری شغلی مانند دغدغه، کنترل، کنجکاوی و اعتماد را بر اساس نظریههای جدید روانشناسی شغلی مورد بررسی قرار داده است.
خلاصه کتاب بررسی تاثیر مدیریت استرس بر انطباق پذیری شغلی و استرس ادراک شده شغلی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! کتاب با مقدمهای دربارهی تحولات دنیای کار و افزایش استرس شغلی آغاز میشود و سپس به تعریف مفاهیم کلیدی مانند استرس، عوامل استرسزا، استرس ادراکشده و انطباقپذیری شغلی میپردازد. نویسندگان با استناد به نظریهها و پژوهشهای مختلف، تأثیر استرس بر سلامت روانی، عملکرد شغلی و رضایت از کار را شرح دادهاند. در بخشهای بعدی، به نقش مدیریت استرس و راهبردهای مقابلهای پرداخته شده و انواع راهبردها مانند راهبردهای شناختی، هیجانی، اجتنابی و انفصالی توضیح داده شدهاند. پژوهش اصلی کتاب بر معلمان ابتدایی شهرستان چناران متمرکز است. نمونهای از معلمان به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدهاند و پس از آموزش مهارتهای مدیریت استرس به گروه آزمایش، میزان انطباقپذیری شغلی و استرس ادراکشده در هر دو گروه با استفاده از پرسشنامههای استاندارد سنجیده شده است. یافتههای پژوهش نشان دادهاند که آموزش مدیریت استرس باعث افزایش انطباقپذیری شغلی و کاهش استرس ادراکشده در معلمان میشود. در ادامه، کتاب به تحلیل ابعاد مختلف انطباقپذیری شغلی (دغدغه، کنترل، کنجکاوی و اعتماد) و ارتباط آنها با مدیریت استرس میپردازد و در نهایت، پیشنهادهایی برای بهبود سلامت روانی و رضایت شغلی ارائه میدهد.
چرا باید کتاب بررسی تاثیر مدیریت استرس بر انطباق پذیری شغلی و استرس ادراک شده شغلی را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر موضوعی کاربردی و ملموس، یعنی مدیریت استرس در محیط کار، بهویژه برای معلمان و کارکنان سازمانها، اهمیت ویژهای دارد. از ویژگیهای شاخص آن میتوان به ارائهی چارچوب نظری روشن، استفاده از ابزارهای سنجش معتبر و تحلیل دادههای میدانی اشاره کرد. خواننده با مطالعهی این اثر با مفاهیم کلیدی استرس شغلی، راهبردهای مقابلهای و ابعاد انطباقپذیری شغلی آشنا میشود و میتواند راهکارهایی برای کاهش استرس و افزایش رضایت شغلی در محیط کار بیابد. همچنین، کتاب با تکیهبر پژوهش میدانی، نتایج ملموسی را ارائه میدهد که میتواند برای مدیران، مشاوران و فعالان حوزه منابع انسانی مفید باشد.
خواندن این کتاب به افرادی پیشنهاد میشود که دغدغهی مدیریت استرس در محیط کار، افزایش انطباقپذیری شغلی یا بهبود سلامت روانی دارند. همچنین برای معلمان، مدیران، مشاوران شغلی و دانشجویان رشتههای روانشناسی و مدیریت منابع انسانی مناسب است.
بخشی از کتاب بررسی تاثیر مدیریت استرس بر انطباق پذیری شغلی و استرس ادراک شده شغلی
با ورود به دنیای جدید، بسیاری از جنبههای زندگی بشر متحول شده است. در این بین شاید سهم سازمانها و شرکتها بیش از هر چیز دیگری بوده است. سازمانها بهعنوان نظامهای اجتماعی و یکی از جنبههای زندگی مدرن انسانها دچار تحولات بزرگی شدند. با ورود به دنیای جدید، صحبت بر سر این بود که سازمانهای کهنه و قدیمی نمیتوانند در دنیای فراصنعتی موفق باشند و ما بایستی به فکر چارهای باشیم. بسیاری از کشورهای صنعتی و شرکتها و سازمانهای آنها به فکر طرح ایدههای جدید بودند. تجدید ساختار و تغییر ساختار سازمانی، روی آوردن به عدم تمرکز، زندگی سازمانی را متحول کرد بدون اینکه آگاهی لازم را به کارکنانش بدهد یا به عبارتی دیگر بدون اینکه آنها را برای موفق شدن در این دنیای جدید آماده کند. متعاقب این امر ما شاهد نارضایتیها در بین کارکنان و کارگران بودیم. آمار بیماریها به سرعت بالا رفت. جنبههای اخلاقی و انسانی زندگی بشری روز به روز کمرنگتر شدند و ما هر روز شاهد مشکلات جدیدی بودیم. بهطوریکه در این میان و بهویژه در زندگی سازمانی ما با پدیدهای تازه به نام استرس شغلی آشنا شدیم؛ چیزی که از آن بهعنوان بیماری قرن بیست و یکم یاد کردهاند.