کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول) + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول)

کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول)

معرفی کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول)

کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول) با گزینش و برگردان سیدمجید امامی، مجموعه‌ای از مقالات و جستارهای انتقادی درباره نولیبرالیسم و تأثیرات آن بر فرهنگ، رسانه و آموزش است. این اثر به‌صورت تخصصی به بررسی ابعاد مختلف نولیبرالیسم در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می‌پردازد و تلاش می‌کند با رویکردی میان‌رشته‌ای، مفاهیم و پیامدهای این نظم فکری را واکاوی کند. ساختار کتاب شامل بخش‌هایی درباره فهم فرهنگی نولیبرالیسم، بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، و نقش رسانه و هنر در بازتولید یا مقاومت در برابر این جریان است. انتشارات دانشگاه امام صادق این کتاب را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول)

بحران در لباس نظم (جلد اول) اثری است که با گردآوری و ترجمه مقالاتی از اندیشمندان مختلف، به بررسی نولیبرالیسم از منظر فرهنگ، رسانه و آموزش می‌پردازد. سیدمجید امامی، با انتخاب متون کلیدی و تازه، تلاش کرده است تصویری چندلایه از تأثیرات نولیبرالیسم بر ساختارهای اجتماعی و فرهنگی ارائه دهد. کتاب در شش بخش اصلی تنظیم شده که هرکدام به یکی از ابعاد نولیبرالیسم می‌پردازند: از فهم فرهنگی و هنری این جریان تا بررسی بحران‌های منطقه‌ای و جهانی، و سپس تحلیل نقش رسانه‌ها و آموزش در بازتولید یا نقد این نظم. مقالاتی از نویسندگانی چون جیم مک‌گویگان، آدام هانیه، پاتریسیا ونتورا و شون فیلان در این مجموعه آمده است. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هم به مباحث نظری و هم به نمونه‌های عینی و تاریخی می‌پردازد و با رویکرد انتقادی، به دنبال فهم عمیق‌تر از مناسبات قدرت، سیاست‌گذاری و فرهنگ در عصر نولیبرال است.

خلاصه کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول)

در این بخش، کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول) با تمرکز بر تحلیل انتقادی نولیبرالیسم، ساختار و پیامدهای آن را در حوزه‌های مختلف بررسی می‌کند. کتاب با مقدمه‌ای درباره ضرورت شناخت نظم نولیبرال برای مطالعات فرهنگی و ارتباطات آغاز می‌شود و سپس به سراغ تبیین مفاهیم کلیدی و روندهای تاریخی این جریان می‌رود. در بخش اول، مقالاتی از جیم مک‌گویگان به بررسی رابطه نولیبرالیسم با هنر، فرهنگ عمومی و سرمایه‌گذاری در خود می‌پردازد. این بخش نشان می‌دهد که چگونه نولیبرالیسم با تقلیل فرهنگ به منطق بازار و رقابت، ارزش‌های جمعی و نهادهای عمومی را به حاشیه می‌راند و فرهنگ را به ابزاری برای بازتولید نظم اقتصادی بدل می‌کند. مفاهیمی مانند «خویشتن نولیبرال»، کالایی‌سازی آموزش عالی و کار بی‌ثبات در صنایع خلاق از جمله موضوعات این بخش است. در بخش دوم، بحران‌های نولیبرال در سطح منطقه‌ای و جهانی بررسی شده‌اند. مقالاتی درباره جهانی‌شدن به‌مثابه بحران، اقتصاد سیاسی فرهنگی نولیبرالیسم و چالش‌های این نظم در جهان عرب، به تحلیل نقش نهادهای بین‌المللی، سیاست‌های رقابت‌محور و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی این روندها می‌پردازند. این بخش نشان می‌دهد که چگونه نولیبرالیسم با بحران‌سازی و مدیریت بحران، قدرت خود را تثبیت می‌کند و در عین حال، مقاومت‌ها و آلترناتیوهایی نیز در برابر آن شکل می‌گیرد. بخش سوم به نقش رسانه و هنر در بازتولید یا مقاومت در برابر فرهنگ نولیبرال اختصاص دارد. مقالات این بخش به بررسی مفصل‌بندی نولیبرالیسم در مطالعات رسانه، عادت‌واره‌های ژورنالیستی و سبک واقع‌گرا، و همچنین مقاومت‌های فرهنگی و سیاسی در برابر منطق نولیبرال می‌پردازند. در این بخش، رسانه‌ها نه‌تنها به‌عنوان ابزار انتقال پیام، بلکه به‌عنوان بخشی از ساختار قدرت و بازتولید ایدئولوژی نولیبرال تحلیل شده‌اند. در مجموع، کتاب با رویکردی انتقادی و میان‌رشته‌ای، تلاش می‌کند ابعاد پنهان و آشکار نولیبرالیسم را در حوزه‌های فرهنگ، رسانه و آموزش آشکار کند و زمینه‌ای برای بازاندیشی سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی فراهم آورد.

چرا باید کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول) را بخوانیم؟

این کتاب با گردآوری مقالاتی از نویسندگان برجسته و رویکردی میان‌رشته‌ای، فرصتی برای فهم عمیق‌تر از تأثیرات نولیبرالیسم بر فرهنگ، رسانه و آموزش فراهم می‌کند. یکی از ویژگی‌های شاخص آن، پرداختن به ابعاد کمتر دیده‌شده نظم نولیبرال و پیوند آن با سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی است. خواننده با مطالعه این اثر، با مفاهیمی مانند کالایی‌سازی آموزش، رقابت‌محوری در فرهنگ، و نقش رسانه‌ها در بازتولید یا نقد نظم نولیبرال آشنا می‌شود. همچنین، کتاب با ارائه نمونه‌های عینی و تحلیل‌های انتقادی، امکان مقایسه و ارزیابی سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی در ایران و جهان را فراهم می‌کند. این اثر برای کسانی که به دنبال درک ریشه‌های بحران‌های معاصر در حوزه فرهنگ و آموزش هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

خواندن این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران علوم اجتماعی، ارتباطات، مطالعات فرهنگی و سیاست‌گذاری فرهنگی پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که دغدغه بررسی انتقادی نظم نولیبرال، تأثیرات آن بر فرهنگ و آموزش، یا تحلیل نقش رسانه‌ها در جامعه معاصر را دارند، مناسب است.

بخشی از کتاب بحران در لباس نظم (جلد اول)

ما باید نولیبرالیسم را بر اساس آنچه انجام می‌دهد و تأثیراتی که می‌گذارد مورد مطالعه قرار دهیم. برای فهم تأثیر نولیبرالیسم - واژه‌ای که بیش از حد مورد استفاده قرار گرفته و ساده‌سازی شده است - بر سیاست فرهنگ، ضروری است که حداقل این مسئله را بازشناسی کنیم که ما در طول ۴۰-۳۰ سال گذشته یک دگرگونی دوران‌ساز را در سرتاسر جهان تجربه کرده‌ایم. ما نباید قدرت فراگیر آن را دست‌کم بگیریم. برای فهم بهتر آنچه که متناظر با سال‌های اخیر در جریان بوده است، می‌تواند مفید باشد که ما از یک مدل سه مرحله‌ای بلندمدت توسعه هژمونی سرمایه‌داری از قرن نوزدهم تا به امروز بهره بگیریم: مدلی با مراحل لیبرال، سازمان‌یافته و نولیبرال. سرمایه‌داری لیبرال به فرم کلاسیک سرمایه‌داری اشاره دارد که در قرن نوزدهم در گستره‌های ملی توسعه یافت و به تجارت آزاد درون و بین ملت‌هایی وابسته بود که هرکدام سعی می‌کردند از «مزایای طبیعی و اختصاصی» خود بهره ببرند. گسترش امپریالیستی، رقابت اقتصادی بین‌المللی، ستیز نظامی و سفته‌بازی مالی این مرحله از سرمایه‌داری «بازار آزاد» را در سال‌های اولیه اواسط قرن بیستم به بحران کشید و این وضعیت مستلزم یک توافق تازه و پیشرفته‌تر به لحاظ اجتماعی بود.