کتاب همه یک جور نیستند!
معرفی کتاب همه یک جور نیستند!
کتاب «همهیک جور نیستند!» نوشتهٔ زهرا قاسمی و تصویرگری زهره صادقیان، توسط نشر رهاوین منتشر شده است. این کتاب جلد چهارم از مجموعه داستانهای ستایش است و به موضوع مهارت خودآگاهی و پذیرش تفاوتهای فردی در قالب داستانی کودکانه میپردازد. داستان با محوریت شخصیتهایی چون ستایش و نرگس، تلاش میکند مفاهیمی مانند تفاوتهای ظاهری و تواناییهای گوناگون افراد را برای کودکان ملموس کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب همه یک جور نیستند!
«همهیک جور نیستند!» اثری داستانی برای کودکان است که در قالب داستانی کوتاه و مصور، به موضوع خودآگاهی و پذیرش تفاوتهای فردی میپردازد. زهرا قاسمی در این کتاب، با روایت ماجرایی ساده و روزمره از زندگی دو دوست به نامهای ستایش و نرگس، تلاش کرده است مفاهیمی مانند تفاوتهای ظاهری، تواناییهای مختلف و ارزش هر فرد را به زبان کودکانه بیان کند. این کتاب بخشی از مجموعهای با محوریت آموزش مهارتهای زندگی به کودکان است و با تصویرگری رنگی و جذاب، فضای مناسبی برای درک بهتر موضوع فراهم آورده است. ساختار کتاب بهگونهای است که با داستانی کوتاه و قابلدرک برای کودکان، پیام اصلی خود را منتقل میکند و در پایان با شعری کودکانه، مفهوم تفاوت و یگانگی را جمعبندی میکند.
خلاصه کتاب همه یک جور نیستند!
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با ورود یک نوزاد جدید به خانوادهٔ نرگس آغاز میشود. ستایش، دوست نرگس، متوجه تفاوتهای ظاهری میان نرگس و برادرش علیرضا میشود و این سؤال برایش پیش میآید که چرا آنها شبیه هم نیستند. گفتوگوی میان ستایش و نرگس به تفاوتهای میان خواهر و برادرها و حتی دوستان میپردازد. نرگس با نشاندادن کاردستیای که از عکس خودش و برادرش ساخته، به ستایش یادآوری میکند که هرکس تواناییها و ویژگیهای خاص خودش را دارد. ستایش ابتدا فکر میکند نمیتواند مثل نرگس کاردستی درست کند، اما نرگس به او یادآوری میکند که او هم در نقاشی و بافتن موها مهارت دارد. در پایان، هر دو با خواندن شعری کودکانه، تفاوتهای خود را میپذیرند و به این نتیجه میرسند که همه با وجود تفاوتها، ارزشمند و دوستداشتنی هستند.
چرا باید کتاب همه یک جور نیستند! را بخوانیم؟
این کتاب با داستانی ساده و ملموس، به کودکان کمک میکند تا تفاوتهای فردی را درک کنند و خودآگاهی بیشتری نسبت به تواناییها و ویژگیهای خود و دیگران به دست آورند. روایت داستانی و تصویرگری رنگی، فضای مناسبی برای آموزش غیرمستقیم مهارتهای زندگی فراهم میکند. «همهیک جور نیستند!» میتواند نقطهٔ شروعی برای گفتوگو دربارهٔ تفاوتها و پذیرش آنها در جمع خانواده یا کلاس باشد.
مطالعهٔ این کتاب برای کودکان بالای ۶ سال، والدین، مربیان مهدکودک و آموزگاران دبستان که به دنبال آموزش مهارت خودآگاهی و پذیرش تفاوتهای فردی هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب همه یک جور نیستند!
«وقتی ستایش نوزاد تازهبهدنیاآمده را دید، گفت: «نرگس چرا علیرضا کوچولو شبیه تو نیست؟! موها و چشمهای او مشکی است. اما مو و چشم تو قهوهای. مگر داداشت نیست؟!» نرگس خندید و گفت: «تو هم شبیه داداشت نیستی، مگه نه؟» ستایش فکری کرد و گفت: «درست است. ما هم شبیه هم نیستیم.» بعد از چند دقیقه نرگس کاردستی را که درست کرده بود، به ستایش نشان داد. او عکس خود و برادرش را روی مقوای سفید چسبانده بود و مدادرنگیهای کوچک بندانگشتی را هم که دیگر نمیشد آنها را تراشید، مثل یک قاب، دور عکس چسبانده بود. ستایش چشمانش از تعجب برقی زد و گفت: «چقدر قشنگ شده نرگس! میتوانی برای من هم یک قاب عکس بسازی؟» نرگس گفت: «اگر مدادرنگیهایت را جمع کنی، خودت میتوانی بسازی. من دیگر مدادرنگی کوچک ندارم.»