کتاب باران از کی شروع شد؟ پری نرگسی + دانلود نمونه رایگان

کتاب باران از کی شروع شد؟

نویسنده:پری نرگسی
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب باران از کی شروع شد؟

کتاب الکترونیکی «باران از کی شروع شد؟» نوشتهٔ پری نرگسی را نشر گل‌های سفید منتشر کرده است. این اثر در قالب رمان و با نگاهی به زندگی نوجوانی به نام «مینو» در بستر جنگ ایران و عراق روایت می‌شود. داستان با محوریت خانواده، جدایی، مهاجرت و آرزوهای جوانی شکل می‌گیرد و دغدغه‌های هویتی، دینی و اجتماعی شخصیت‌ها را به تصویر می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب باران از کی شروع شد؟

«باران از کی شروع شد؟» رمانی است که زندگی یک خانواده ایرانی را در سال‌های جنگ به تصویر می‌کشد. پری نرگسی در این کتاب، با تمرکز بر شخصیت «مینو»، دختر نوجوان خانواده، به روایت فرازونشیب‌های زندگی در دوران بمباران و ناامنی می‌پردازد. کتاب در قالب داستانی بلند و با روایتی اول‌شخص، دغدغه‌های نوجوانی، کشمکش‌های خانوادگی، آرزوهای فردی و چالش‌های مهاجرت را در بستر اجتماعی و مذهبی آن دوران بررسی کرده است. ساختار کتاب خطی است و روایت از زاویه دید «مینو» پیش می‌رود؛ او میان انتخاب ماندن در وطن یا مهاجرت، وفاداری به خانواده یا دنبال‌کردن آرزوهایش، و همچنین میان باورهای دینی و وسوسه‌های دنیای جدید، مدام در کشمکش است. فضای داستان، پر از جزئیات زندگی روزمره، روابط خانوادگی، تأثیرات جنگ و دغدغه‌های نسل جوان است. این رمان، تصویری از جامعه‌ای درگیر بحران و خانواده‌ای در آستانه فروپاشی را ارائه می‌دهد و در عین حال، امید و جست‌وجوی هویت را در دل تاریکی‌ها دنبال می‌کند.

خلاصه داستان باران از کی شروع شد؟

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با روایت «مینو» آغاز می‌شود؛ دختری نوجوان که در بحبوحهٔ جنگ ایران و عراق، با خانواده‌اش در آبادان زندگی می‌کند. شکوفه‌دادن گل سرخ در باغچه، همزمان با شنیدن خبر شهادت پدر، نقطهٔ عطفی در زندگی اوست. خانوادهٔ مینو درگیر اختلافات عمیق میان پدر و مادر است؛ مادر به‌شدت خواهان مهاجرت به اتریش و دوری از فضای جنگ‌زدهٔ ایران است، در حالی که پدر به‌عنوان معلمی متعهد، ماندن و خدمت در وطن را وظیفهٔ خود می‌داند. این کشمکش‌ها، مینو را میان انتخاب‌های دشوار قرار می‌دهد: ماندن با پدر یا رفتن با مادر، وفاداری به خانواده یا دنبال‌کردن آرزوی خواننده‌شدن. در ادامه، با شدت‌گرفتن جنگ و بمباران‌ها، مادر تصمیم به ترک آبادان می‌گیرد و مینو را با خود به تهران می‌برد. جدایی از پدر، دلتنگی برای خانه و وطن، و آرزوی خواننده‌شدن، ذهن مینو را به‌هم می‌ریزد. او در تهران با مادربزرگ و دایی‌اش زندگی می‌کند و در این میان، با چالش‌های جدیدی روبه‌رو می‌شود؛ از جمله فشارهای اجتماعی، محدودیت‌های فرهنگی و تضاد ارزش‌ها. مرگ پدر، بحران هویت و ایمان، و وسوسه‌های مهاجرت، مینو را به مرز فروپاشی می‌کشاند. در نهایت، او باید میان ماندن و رفتن، آرزو و واقعیت، و ایمان و تردید، تصمیم بگیرد؛ تصمیمی که سرنوشت او و خانواده‌اش را رقم می‌زند.

چرا باید کتاب باران از کی شروع شد؟ را بخوانیم؟

این کتاب با پرداختن به تجربه‌های زیستهٔ یک نوجوان در دوران جنگ، تصویری ملموس از تأثیرات اجتماعی و روانی جنگ بر خانواده‌ها و نسل جوان ارائه می‌دهد. روایت صادقانهٔ کشمکش‌های درونی شخصیت اصلی، تضاد میان آرزوهای فردی و مسئولیت‌های خانوادگی، و همچنین بازتاب دغدغه‌های هویتی و دینی، «باران از کی شروع شد؟» را به اثری قابل تأمل برای علاقه‌مندان به داستان‌های اجتماعی و خانوادگی تبدیل کرده است. این رمان، نه‌تنها به بحران‌های بیرونی، بلکه به نبردهای درونی شخصیت‌ها نیز می‌پردازد و خواننده را با پرسش‌هایی دربارهٔ انتخاب، ایمان و معنای زندگی روبه‌رو می‌کند.

مطالعهٔ این کتاب برای نوجوانان و جوانانی که دغدغهٔ هویت، مهاجرت، خانواده و آرزوهای فردی دارند، مناسب است. همچنین علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی و داستان‌هایی با محوریت جنگ و تأثیر آن بر زندگی روزمره، می‌توانند با این اثر ارتباط برقرار کنند.

بخشی از کتاب باران از کی شروع شد؟

«مدت‌ها منتظر بودم گل سرخ باغچه‌مان شکوفا شود. اما درست همان روز که گل سرخ شکفت، خبر شهادت بابا را آوردند. گیاهان نفس می‌کشند و آب می‌نوشند. چون به‌سوی کمال به فرمان نیروی مافوق طبیعی پیش می‌روند. اما من آن روز بی‌اعتنا به درک این چیزها به گل سرخ حیاط‌مان ناسزا می‌گفتم. اکنون سال‌ها از آن روز می‌گذرد. روزبه‌روز به دنیای تاریک و پرابهام نزدیک می‌شوم. اگر حرف‌های پزشک معالجم راست باشد و بینایی‌ام را به‌کلی از دست بدهم، دیگر هیچ گل سرخی را در واقعیت دیدار نخواهم کرد. تمام گل‌های سرخ در رویا به سراغم می‌آیند. نمی‌دانم بعد از این چگونه با شب تاریک بی‌پایان زندگی بجنگم؟ و البته این جنگ بود که پای کابوس را به زندگی‌ام باز کرد و جای خودش را به جنگی دیگر داد.»