کتاب درس های اساسی فلاسفه بزرگ اس. ای. فراست + دانلود نمونه رایگان

کتاب درس های اساسی فلاسفه بزرگ

انتشارات:انتشارات بهجت
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب درس های اساسی فلاسفه بزرگ

کتاب الکترونیکی «درس‌های اساسی فلاسفه بزرگ» نوشتهٔ اس. ای. فراست و با ترجمهٔ منوچهر شادان، اثری است که نشر بهجت آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی اندیشه‌ها و دیدگاه‌های مهم‌ترین فیلسوفان تاریخ می‌پردازد و تلاش می‌کند مسائل بنیادین فلسفه را از منظر متفکران مختلف واکاوی کند. موضوعات اصلی کتاب شامل ماهیت جهان، جایگاه انسان، خیر و شر، مفهوم خداوند، سرنوشت و ارادهٔ آزاد، روح و جاودانگی، حکومت، آموزش، ذهن و ماده و صور ذهنی و تفکر است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب درس های اساسی فلاسفه بزرگ

«درس‌های اساسی فلاسفه بزرگ» اثری در حوزهٔ ناداستان و فلسفه است که با رویکردی تحلیلی و تاریخی، سیر اندیشه‌های فلسفی را از یونان باستان تا دوران معاصر دنبال می‌کند. اس. ای. فراست در این کتاب، هر فصل را به یکی از مسائل اساسی فلسفه اختصاص داده و دیدگاه فیلسوفان برجسته را دربارهٔ آن موضوع گردآوری و مقایسه کرده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر فصل به‌صورت مستقل قابل مطالعه است و خواننده می‌تواند بدون نیاز به پیش‌زمینهٔ تخصصی، با مفاهیم بنیادین فلسفه و تحولات آن آشنا شود. این کتاب نه‌تنها به معرفی نظریات فیلسوفان می‌پردازد، بلکه تلاش می‌کند زمینه‌های تاریخی و اجتماعی شکل‌گیری این اندیشه‌ها را نیز روشن کند. در پایان کتاب، زندگی‌نامهٔ مختصری از فیلسوفان مطرح آمده تا مخاطب بتواند با پیشینهٔ فکری و زیستی هریک از متفکران آشنا شود. «درس‌های اساسی فلاسفه بزرگ» برای علاقه‌مندان به فلسفه، دانشجویان و کسانی که به دنبال درک عمیق‌تر از پرسش‌های بنیادین زندگی هستند، منبعی قابل توجه به‌شمار می‌آید.

خلاصه کتاب درس های اساسی فلاسفه بزرگ

کتاب «درس‌های اساسی فلاسفه بزرگ» با طرح ده پرسش بنیادین فلسفی، تلاش می‌کند پاسخ‌های متنوع فیلسوفان بزرگ را به این مسائل گردآوری و تحلیل کند. پرسش‌هایی مانند ماهیت جهان، جایگاه انسان، معنای خیر و شر، مفهوم خداوند، نسبت سرنوشت و ارادهٔ آزاد، چیستی روح و جاودانگی، رابطهٔ انسان و حکومت، نقش آموزش، نسبت ذهن و ماده و سرانجام منشأ تصورات و تفکر، محور بحث کتاب هستند. در هر فصل، نویسنده ابتدا مسئلهٔ فلسفی را به‌زبان ساده مطرح می‌کند و سپس دیدگاه فیلسوفان مختلف را دربارهٔ آن بررسی می‌کند. برای مثال، در بحث ماهیت جهان، نظریات تالس، آناکسیماندر، هراکلیتوس، افلاطون، ارسطو، دموکریتوس، اپیکور، رواقیان، فیلو، پلوتینوس، متفکران مسیحی و فیلسوفان قرون وسطی تا رنسانس و دوران جدید مرور می‌شود. هر فیلسوف با توجه به زمانه و دغدغه‌های خود، پاسخی متفاوت به این پرسش‌ها داده است؛ از نظریهٔ عناصر اولیه تا ایدهٔ مُثل افلاطونی و مفهوم علت غایی ارسطو. در فصل‌های دیگر، موضوعاتی مانند اخلاق و تمایز خیر و شر، سرنوشت و آزادی اراده، جاودانگی روح، ماهیت حکومت و آموزش، و همچنین نسبت ذهن و ماده، با رجوع به آثار فیلسوفان غربی و گاه شرقی، تحلیل می‌شود. نویسنده تلاش کرده است تا ضمن بیان اختلاف‌نظرها، نقاط اشتراک و تأثیرگذاری متقابل اندیشه‌ها را نیز نشان دهد. در پایان، رویکردهای معاصر به فلسفه و جریان‌هایی مانند اگزیستانسیالیسم، پوزیتیویسم منطقی و فلسفهٔ تحلیلی نیز به‌اختصار معرفی شده‌اند. پیام اصلی کتاب، دعوت به اندیشیدن و جست‌وجوی پاسخ‌های شخصی برای پرسش‌های بنیادین زندگی است.

چرا باید کتاب درس های اساسی فلاسفه بزرگ را بخوانیم؟

این کتاب با گردآوری دیدگاه‌های متنوع فیلسوفان دربارهٔ مسائل اساسی زندگی، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با سیر تطور اندیشه‌های فلسفی و چگونگی شکل‌گیری پاسخ‌های مختلف به پرسش‌های بنیادین آشنا شود. مطالعهٔ «درس‌های اساسی فلاسفه بزرگ» کمک می‌کند تا نه‌تنها با تاریخ فلسفه، بلکه با شیوهٔ تفکر انتقادی و تحلیلی آشنا شویم و بتوانیم مسائل پیچیدهٔ زندگی را از زوایای گوناگون ببینیم. این اثر برای کسانی که به دنبال درک عمیق‌تر از مفاهیمی مانند حقیقت، اخلاق، آزادی، سرنوشت و معنای زندگی هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

مطالعهٔ این کتاب برای علاقه‌مندان به فلسفه، دانشجویان رشته‌های علوم انسانی، کسانی که دغدغهٔ پرسش‌های بنیادین دربارهٔ جهان و انسان دارند و افرادی که می‌خواهند با اندیشه‌های فیلسوفان بزرگ آشنا شوند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال تقویت تفکر انتقادی و تحلیلی هستند، این کتاب پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب درس های اساسی فلاسفه بزرگ

«هرکس، چه کشاورز باشد چه بانکدار، چه کارمند ساده باشد چه ناخدای کشتی، چه شهروند باشد چه حاکم، به‌معنای واقعی کلمه، یک فیلسوف است. انسان بودن و داشتن مغز و سلسله اعصابی توسعه‌یافته او را در موقعیتی قرار می‌دهد که چاره‌ای جز فکر کردن ندارد. تفکر نیز جواز ورود به فلسفه است. جهانی که ما در آن زندگی می‌کنیم ما را راحت نخواهد گذاشت. این جهان مدام ما را تهییج می‌کند، با مسائل خود به مبارزه می‌خواند و از ما می‌خواهد که یا عاقلانه رفتار کنیم و یا آماده باشیم که توسط نیروهای موجود در آن منهدم شویم. در چنین مقطعی است که تجربه انسان‌ها متولد می‌شود: اشتیاق‌ها و خوشنودی‌ها، دردها و لذت‌ها، حسرت‌ها، احساسات، صداها و نظایر آن. ما طبیعتاً نمی‌توانیم با مشتی تجربه‌های نامربوط که به‌طور اتفاقی در سراسر زندگی پراکنده‌اند، احساس رضایت کنیم. بایستی تجربه‌های خود را برداریم و آن‌ها را در الگویی به‌هم پیوند بزنیم و از مجموعه‌شان «کلیتی» بسازیم که کم و بیش راضی‌کننده باشد. این الگو و این کل است که فلسفه ما را تشکیل می‌دهد.»

۲۰%