کتاب باغبان مهربان
معرفی کتاب باغبان مهربان
کتاب «باغبان مهربان» نوشتهٔ صغری بهرامی و با تصویرگری قدسیه عبدالهی اثری داستانی برای کودکان است که نشر مداد جادو آن را منتشر کرده است. این کتاب با زبانی کودکانه و داستانی نمادین، به روایت ماجرای گلها و حشرات در باغی زیبا میپردازد و در پسِ این روایت، به مفاهیم ایثار، فداکاری و حفاظت از سرزمین اشاره دارد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب باغبان مهربان
«باغبان مهربان» اثری داستانی و کودکانه است که با بهرهگیری از عناصر نمادین، ماجرای باغی پر از گل و غنچه را روایت میکند. نویسنده، صغری بهرامی، با انتخاب شخصیتهایی چون شته، کرم، ملخ و پروانه، داستانی را شکل داده است که در آن گلها و غنچهها مورد هجوم حشرات قرار میگیرند و باغ رو به نابودی میرود. در ادامه، باغبان مهربان وارد داستان میشود و با کمک دوستانش، باغ را از نابودی نجات میدهد. این روایت، بهگونهای استعاری، به وقایع معاصر و شخصیتهایی چون «قاسم سلیمانی» اشاره دارد و تلاش او برای نجات سرزمین و مردم را در قالب داستانی کودکانه بازگو میکند. ساختار کتاب بهصورت داستانی پیوسته است و با تصویرگری رنگی، فضای جذابی برای مخاطب کودک فراهم آورده است.
خلاصه کتاب باغبان مهربان
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی باغی پر از گلهای رنگارنگ و غنچههای تازه آغاز میشود. شتهای کوچک، باغ را کشف میکند و پس از سیر شدن، دوستانش را نیز به باغ دعوت میکند. گروهی از حشرات شامل شته، ملخ، کرم و پروانه به باغ میآیند و با دیدن گلها و غنچهها، تصمیم میگیرند از آنها تغذیه کنند. این حمله باعث آسیبدیدن گلها و غنچهها میشود؛ شاخهها میشکنند و بسیاری از گلها پژمرده میشوند. فضای باغ از شادابی و زیبایی تهی میشود و گلها و غنچهها در رنج و اندوه فرو میروند. در این شرایط، باغبان مهربان وارد میشود. او با دلسوزی و ناراحتی به گلها رسیدگی میکند، شاخههای شکسته را میبندد و گلهای آسیبدیده را تیمار میکند. با تلاش باغبان و دوستانش، باغ بهتدریج جان تازهای میگیرد و گلها دوباره شاداب میشوند. در پایان، داستان بهصورت نمادین باغبان را به «قاسم سلیمانی» نسبت میدهد و باغ را به سرزمینهایی چون سوریه و عراق تشبیه میکند که از دست دشمنان نجات یافتهاند.
چرا باید کتاب باغبان مهربان را بخوانیم؟
این کتاب با روایت داستانی ساده و نمادین، مفاهیمی چون ایثار، فداکاری و اهمیت مراقبت از دیگران را به زبان کودکانه بیان میکند. «باغبان مهربان» با بهرهگیری از شخصیتهای جذاب و تصویرگری رنگی، کودکان را با مفاهیم مهم اجتماعی و تاریخی آشنا میسازد و آنها را به همدلی و مسئولیتپذیری تشویق میکند. همچنین، داستان بهگونهای طراحی شده که کودکان بتوانند ارتباط میان ماجرای باغ و وقایع واقعی را درک کنند و ارزشهای انسانی را بهتر بفهمند.
این کتاب برای کودکان گروه سنی ۷ سال به بالا مناسب است. «باغبان مهربان» بهویژه برای والدین و مربیانی که به دنبال آموزش مفاهیم ایثار، فداکاری و مسئولیتپذیری به کودکان هستند، گزینهٔ مناسبی بهشمار میرود. همچنین، برای کودکانی که علاقهمند به داستانهای نمادین و آموزندهاند، جذاب خواهد بود.
بخشی از کتاب باغبان مهربان
«وقتی کرم آنها را اینطوری دید. با صدای بلند گفت: «من که خیلی گرسنهام. الان از این شاخه میروم بالا.» و سریع خودش را روی شاخهی گل رز قرمز کشید و شروع کرد به خوردن یک گلبرگ. گل رز جیغ بلندی زد و رو به کرم کرد و گفت: «چه کار میکنی؟ دردم آمد.» کرم که دهان بزرگش را پر از گلبرگ رز کرده بود. گفت: «هیچی. دارم صبحانه میخورم.» غذای تو هستم؟» کرّم خودش را محکم به گلبرگ دیگر رز چسباند تا نیفتد و با صدای بلندی گفت: «آره, تو غذای منی. من و دوستانم همهی شما را میخوریم.» رز بیچاره داشت درد میکشید. نگاهی به گلها و غنچههای اطرافش کرد تا از آنها کمکی بخواهد. اما دید که همهی آنها گرفتار دوستان کرم شده و دارند درد میکشند. غنچهها جیغ میزدند و گریه میکردند. اما گلها هیچ کاری برای نجاتشان نمیتوانستند.»