کتاب سخن عشق
معرفی کتاب سخن عشق
کتاب الکترونیکی «سخن عشق» اثر «علیرضا هاشمی نیا» با تخلص «دلنشین شالی» توسط نشر نظری منتشر شده است. این مجموعه شعر که در سال ۱۴۰۴ به چاپ رسیده، گزیدهای از غزلیات، دوبیتیها و تکبیتیهای شاعر را در ۶ صفحه گردآوری کرده است. موضوع اصلی کتاب شعر فارسی معاصر و عاشقانههای قرن ۱۴ است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سخن عشق
«سخن عشق» مجموعهای از سرودههای عاشقانه و عاطفی «علیرضا هاشمی نیا» است که با تخلص «دلنشین شالی» شناخته میشود. این کتاب در قالب شعر فارسی و با محوریت غزل، دوبیتی و تکبیتی سروده شده و فضای آن سرشار از احساسات لطیف، دلدادگی و دغدغههای انسانی است. ساختار کتاب بهگونهای است که هر شعر بهتنهایی معنای مستقلی دارد و خواننده میتواند بدون ترتیب خاصی به مطالعهٔ اشعار بپردازد. این اثر در دستهبندی شعر معاصر فارسی قرار میگیرد و با توجه به حجم کم، بیشتر بهعنوان یک دفتر شعر کوتاه و جمعوجور شناخته میشود. «سخن عشق» در ادامهٔ آثار پیشین شاعر، بازتابی از نگاه او به عشق، زندگی، طبیعت و معنویت است و در کنار مضامین عاشقانه، گاهی به موضوعات اجتماعی و عرفانی نیز پرداخته است.
خلاصه کتاب سخن عشق
در «سخن عشق»، «دلنشین شالی» با زبانی صمیمی و بیپیرایه، تجربههای عاشقانه و احساسات درونی خود را به تصویر کشیده است. اشعار این مجموعه اغلب حول محور عشق، دلدادگی، فراق و وصال میچرخد و شاعر با بهرهگیری از تصاویر طبیعت، عناصر بومی و اشاره به مفاهیم معنوی، فضای احساسی ویژهای خلق کرده است. غزلیات کتاب، روایتگر تمنای وصال، رنج دوری و امید به پیوند دوبارهاند. در برخی اشعار، شاعر از معشوق بهعنوان تنها پناه و همدم یاد میکند و لحظات انتظار و دلتنگی را با زبانی ساده و ملموس بیان میکند. دوبیتیها و تکبیتیها نیز با همان حالوهوای عاشقانه، گاه به ستایش زن، مادر، طبیعت و حتی موضوعات اجتماعی میپردازند. در کنار مضامین عاشقانه، اشاراتی به عرفان و معنویت نیز دیده میشود؛ جایی که شاعر عشق را پلی بهسوی تعالی و شناخت خویشتن میداند. برخی اشعار به یاد و خاطرهٔ عزیزان، حسرتها و امیدهای انسانی و حتی موضوعات آیینی مانند اربعین و کربلا اختصاص یافتهاند. در مجموع، «سخن عشق» مجموعهای است از احساسات و دغدغههای شاعر که در قالبهای مختلف شعری بیان شدهاند.
چرا باید کتاب سخن عشق را بخوانیم؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا با دنیای درونی و نگاه شاعرانهٔ «دلنشین شالی» آشنا شد. اشعار کوتاه و متنوع آن، برای کسانی که به دنبال تجربهٔ احساسات عاشقانه، لحظات دلتنگی و امید، یا حتی تاملی کوتاه بر معنویت و طبیعت هستند، جذابیت دارد. خواندن این مجموعه میتواند لحظاتی از روزمرگی را با عطر شعر و احساس همراه کند و مخاطب را به دنیای لطیف و خیالانگیز شعر فارسی ببرد.
«سخن عشق» برای علاقهمندان به شعر معاصر فارسی، دوستداران غزل و دوبیتی، و کسانی که به دنبال بیان احساسات عاشقانه و انسانی در قالب شعر هستند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به شعر کوتاه و دفترهای جمعوجور علاقه دارند، این کتاب انتخاب خوبی خواهد بود.
بخشی از کتاب سخن عشق
«نمیخواهم به جز تو هیچ کس را بدون تو بمانم باز تنها اگر وقت وصال تو رسد وای کنم از شوق جشنی شاد بر پا نمیدانی در این ایام دوری چهها آمد نگارا بر سر ما فقط بوی تو مستم کرده از دور که در دل پر شده از شور و غوغا به عشقت من سفر کردم به صد جا تو را خواهم فقط تو تو را خواهم تو را خواهم فقط تو تویی همگام و همراهم فقط تو به اوج آسمان و کهکشانم تویی زیباترین ماهم فقط تو تو چون حوری که در جنت نبینم به قصر دل تویی شاهم فقط تو تمام روزها هستم به یادت تو را خواهم تو را خواهم فقط تو»