کتاب آخرین باجه تلفن در منهتن
معرفی کتاب آخرین باجه تلفن در منهتن
کتاب آخرین باجه تلفن در منهتن با عنوان اصلی The last phone booth in Manhattan اثری داستانی به قلم «بت مرلین» و «دنیل مظفری» است که با ترجمهٔ «مریم اقدام» توسط نشر مون در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است. این رمان معاصر آمریکایی، داستان زنی جوان به نام «اِیوری» را روایت میکند که زندگیاش در آستانهٔ کریسمس با یک خواستگاری رؤیایی آغاز میشود، اما بهسرعت با دستگیری نامزد و فروپاشی دنیای امن او، همهچیز زیرورو میشود. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آخرین باجه تلفن در منهتن اثر بت مرلین و دنیل مظفری
کتاب «آخرین باجهٔ تلفن در منهتن» یک رمان معاصر و عاشقانه است که در فضای پرهیاهوی نیویورک و روزهای کریسمس میگذرد. نویسندگان، «بت مرلین» و «دنیل مظفری» داستان را با محوریت شخصیت «اِیوری» پیش میبرند؛ زنی که پس از یک خواستگاری باشکوه، ناگهان با دستگیری نامزدش و اتهامهای سنگین مالی روبهرو میشود. ساختار کتاب مبتنی بر روایت اولشخص است و خواننده را به درون ذهن و احساسات شخصیت اصلی میبرد. فضای داستان، میان خاطرات گذشته، بحرانهای ناگهانی و تلاش برای بازسازی زندگی در شهری بیرحم و پر از خاطره در نوسان است. این رمان با بهرهگیری از عناصر عاشقانه، معمایی و حتی طنز تلخ، تصویری از فروپاشی و بازسازی هویت فردی ارائه میدهد و درعینحال به موضوعاتی همچون اعتماد، خیانت، امید و بازگشت به خویشتن میپردازد. رمان معاصر و آمریکاییِ «آخرین باجهٔ تلفن در منهتن» نخستینبار در سال ۲۰۲۴ میلادی روانهٔ بازار کتاب جهان شد.
خلاصه داستان آخرین باجه تلفن در منهتن
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان در شبی رؤیایی آغاز میشود؛ زمانی که «اِیوری»، بازیگر سابق تئاتر در آستانهٔ کریسمس با خواستگاری باشکوه و غیرمنتظرهٔ نامزدش، «آدام» روبهرو میشود. همهچیز شبیه «رؤیای آمریکایی» است؛ عشق، ثروت، آیندهای روشن. صبح روز بعد با هجوم مأموران فدرال به خانه و دستگیری آدام به اتهام کلاهبرداری و پولشویی، زندگی اِیوری یکباره فرو میریزد. او که حالا متهم به همکاری با نامزدش شده، بیپناه و بیپول در سرمای نیویورک سرگردان میشود و حتی حلقهٔ نامزدیاش هم تقلبی از آب درمیآید. اِیوری با گذشتهٔ خود روبهرو میشود؛ ازجمله دیدار دوباره با دوستپسر سابقش، «گِیب» و مرور خاطرات دوران دانشجویی و آرزوهای فراموششده. او ناچار است با واقعیتهای تلخ زندگی، ازدستدادن خانه و داراییها و بیاعتمادی به نزدیکترین آدم زندگیاش کنار بیاید. در دل این بحران، با کمک آدمهایی غریبه و آشنا بهتدریج درمییابد که باید دوباره خودش را پیدا و برای بازسازی زندگیاش به گذشته و استعدادهایش رجوع کند. داستان حاضر سفری است از فروپاشی به بازسازی، از خیانت به خودباوری و از ناامیدی به امید.
چرا باید کتاب آخرین باجه تلفن در منهتن را بخوانیم؟
این رمان تجربهٔ سقوط ناگهانی و بازسازی تدریجی یک زن جوان را در دل شهری بزرگ و بیرحم به تصویر میکشد. «آخرین باجهٔ تلفن در منهتن» نهتنها داستانی عاشقانه و معمایی است، بلکه به دغدغههایی چون هویت، اعتماد، قدرت انتخاب و بازگشت به خویشتن میپردازد. خواننده با اِیوری همراه میشود تا معنای واقعی خوشبختی، استقلال و ارزشهای فردی را در مواجهه با بحرانهای غیرمنتظره کشف کند. این کتاب با فضاسازی شهری، فرصتی برای همدلی با انسانی در آستانهٔ تغییرات بزرگ فراهم میآورد.
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای قرن ۲۰ آمریکا، عاشقانه و داستانهایی با محوریت بازسازی هویت فردی مناسب است. کسانی که به روایتهایی دربارهٔ بحرانهای زندگی، خیانت، امید و قدرت زنان در مواجهه با مشکلات علاقه دارند، میتوانند این اثر را بخوانند؛ همچنین مخاطبانی که به داستانهای شهری و فضای نیویورک علاقهمند هستند.
درباره بت مرلین
«بث مرلین» (Beth Merlin) دانشآموختهٔ رشتهٔ حقوق از دانشکدهٔ حقوق نیویورک و دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه جورج واشنگتن است. او که اهل نیویورک بوده، به تئاتر برادوی و کمدیهای عاشقانه و لباسهای مجلسی زیبا علاقهٔ بسیار دارد. رمان «آخرین باجهٔ تلفن در منهتن» نوشتهٔ مشترک او و «دنیل مظفری» (Danielle Modafferi) است.
درباره دنیل مظفری
دنیل مظفری (Danielle Modafferi) معلم زبان انگلیسی در مقطع دبیرستان، نویسنده و ناشر بوده است. او که علاقهمند به کار با کلمات است، در سال ۲۰۱۴ مدرک کارشناسیارشد خود را در رشتهٔ نگارش داستانهای عامهپسند از دانشگاه «سیتون هیل» دریافت کرد. پس از آن در سال ۲۰۱۶ میلادی، انتشارات «فایرفلای هیل» را تأسیس کرد. این نویسنده در طول روز، به دانشآموزان خود کمک میکند تا جادوی زبان را کشف کنند و شبها، بهعنوان نویسنده و ناشر به فعالیت میپردازد؛ همچنین به پروژههای هنری و بازیافت علاقهمند است و از سفر به نقاط مختلف لذت میبرد. رمان «آخرین باجهٔ تلفن در منهتن» نوشتهٔ مشترک او و «بث مرلین» (Beth Merlin) است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
نشریهٔ «کرکوس ریویوز» (Kirkus Reviews) این کتاب را «ادای احترام به سبک مدرن دیکنز با چاشنی برادوی» توصیف کرده و به شوخطبعی و روایت گرم و صمیمانهٔ آن اشاره کرده است. این نقد، عنصر فانتزی و عناصر ماورای طبیعی در داستان را که به قهرمان اجازه میدهد انتخابهای گذشتهاش را مرور کند، تحسین کرده است. نشریهٔ «بوکلیست» (Booklist) در نقد خود، این رمان را یک «داستان عاشقانهٔ پریگونه» با روح بزرگ توصیف کرده است.
بخشی از کتاب آخرین باجه تلفن در منهتن
«یک چرخ کامل زدم و بار دیگر کل خیابان را بررسی کردم؛ با این امید که شاید اشتباهی رخ داده باشد. اما نه، باجهٔ تلفن دیگر آنجا نبود. واقعاً رفته بود و تنها نشانهٔ باقیمانده از آن، رشتهٔ گرهخوردهٔ چراغهای کریسمس روی زمین بود. آنها را برداشتم و مانند شالی روی شانههایم انداختم. حتماً مثل دیوانهها به نظر میآمدم اما برایم مهم نبود. چشمانم را بستم و لامپهای رنگی را به امید اینکه اتفاقی بیفتد، مانند چراغ جادوی علاءالدین لمس کردم. اما خبری نبود.
قفسهٔ سینهام فشرده و اشک از چشمانم سرازیر شد. حالا چگونه باید تصمیم میگرفتم؟ من به جادوی باجهٔ تلفن نیاز داشتم تا آخرین قطعهٔ پازل را برایم فاش کند. زمان فراخوان نهایی نزدیک بود، گِیب به من پیشنهاد ازدواج داده بود و دربارهٔ آیندهام هیچ تصور قاطعی نداشتم. بیناییام مثل چراغهای چشمکزن مختل شده بود. در خیابان عقبعقب رفتم تا پاهایم به تعدادی از پلههای بتنی برخورد کرد. خودم را روی پلهها انداختم، نفسهای عمیق و طولانی کشیدم تا ضربان قلبم را آرام کنم و اشکهایی را پاک کردم که سیلآسا روی گونههایم جاری بود.»