کتاب سه پری و ماه
معرفی کتاب سه پری و ماه
کتاب «سه پری و ماه» نوشتهٔ مرجان کشاورزی آزاد و با تصویرگری گلناز محمودی، توسط نشر شکوفه امیرکبیر منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه و تخیلی است که برای گروه سنی ب مناسب است و با تصاویر رنگی و جذاب همراه شده تا دنیای خیالانگیز پریان را برای کودکان به تصویر بکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سه پری و ماه
«سه پری و ماه» اثری در قالب داستان کودکانه است که با محوریت عناصر خیال و جادو، دنیایی پر از مهربانی و همکاری را به تصویر کشیده است. مرجان کشاورزی آزاد در این کتاب، سه پری کوچک را بهعنوان شخصیتهای اصلی معرفی کرده که هر روز به زمین میآیند تا به موجودات نیازمند کمک کنند و شبها نزد ماه بازمیگردند تا از کارهای خوبشان بگویند. ساختار کتاب ساده و روایت آن خطی است و با تصویرگری گلناز محمودی، فضای داستان برای کودکان ملموستر و دلنشینتر شده است. این کتاب در دستهٔ داستانهای پریان و تخیلی قرار میگیرد و با زبانی کودکانه، مفاهیمی چون همکاری، همدلی و ارزش کارهای کوچک را به مخاطب منتقل میکند. فضای کتاب سرشار از رنگ و خیال است و با توجه به گروه سنی هدف، تلاش شده تا پیامهای اخلاقی بهصورت غیرمستقیم و در قالب ماجراهای روزمره پریان بیان شود.
خلاصه کتاب سه پری و ماه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان با معرفی سه پری کوچک آغاز میشود که هر روز صبح از ستارههای نزدیک ماه به زمین میآیند تا به موجودات نیازمند کمک کنند. آنها پس از پایان روز، نزد ماه بازمیگردند و کارهای خوبشان را تعریف میکنند. ماه به پریای که بزرگترین کار را انجام داده باشد، اجازه میدهد روی دامن او بخوابد و تاب بخورد. یک شب، هر سه پری کنار ماه مینشینند اما هیچکدام کار بزرگی برای تعریفکردن ندارند. ماه از آنها میخواهد دربارهٔ روزشان بگویند. پری اول توضیح میدهد که شاخههای پر از خار را کنار زده تا پروانهای را آزاد کند. پری دوم میگوید که با دستانش چشمهای قورباغهای را بسته تا پروانه شکار نشود. پری سوم هم پروانه را آرام برداشته و آزاد کرده است. ماه پس از شنیدن این ماجرا، متوجه میشود که هر سه پری با همکاری هم، کار بزرگی انجام دادهاند و به همین دلیل، هر سه میتوانند روی ماه تاب بخورند و بخوابند. داستان با شادی و خندهٔ پریها به پایان میرسد، درحالیکه هیچکدام از خوشحالی خوابشان نمیبرد.
چرا باید کتاب سه پری و ماه را بخوانیم؟
این کتاب با روایت ساده و خیالانگیز خود، مفاهیمی مانند همکاری، همدلی و اهمیت کارهای کوچک را به کودکان آموزش میدهد. داستان «سه پری و ماه» بهگونهای طراحی شده که کودکان را با دنیای جادویی پریان آشنا میکند و درعینحال، آنها را به فکرکردن دربارهٔ ارزش کمککردن به دیگران و کار گروهی تشویق میکند. تصویرگری رنگارنگ و فضای فانتزی کتاب، جذابیت آن را برای مخاطبان خردسال دوچندان کرده است. این اثر میتواند بهعنوان نقطهٔ شروعی برای گفتوگو دربارهٔ مهربانی و دوستی در جمع خانواده یا کلاس درس باشد.
این کتاب برای کودکان گروه سنی ب که به داستانهای تخیلی و پریان علاقه دارند مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که بهدنبال کتابهایی با پیامهای اخلاقی و آموزشی دربارهٔ همکاری و مهربانی هستند، گزینهٔ خوبی بهشمار میآید.
بخشی از کتاب سه پری و ماه
«یکی بود، یکی نبود. سه تا پری کوچولو روی سه ستاره در نزدیکی ماه زندگی میکردند. این سه پری هر روز صبح زود، روی زمین میآمدند و به کسانی که به کمک آنها احتیاج داشتند، کمک میکردند. شب که میشد، میرفتند پیش ماه و کارهای خوبشان را برای او تعریف میکردند. آن وقت ماه به کسی که بهتر و بزرگترین کار را کرده بود، اجازه میداد تا روی دامن او بخوابد و تاب بخورد. یک شب سه پری کنار ماه نشستند؛ کارهای خوبشان را برای او تعریف بکنند؛ اما ماه هر چه منتظر شد، هیچ کدام چیزی نگفتند. ماه پرسید: «شما چه کردید؟» پری اول گفت: «ما امروز نتوانستیم هیچ کار خوب و بزرگی بکنیم.» ماه گفت: «شما چه کردید؟» پری دوم گفت: «همین موقع یک قورباغه نزدیک بوته آمد و پروانه را دید. چیزی نمانده بود که پروانه را شکار کند. من هم با دستهایم چشمهای قورباغه را بستم تا نتواند پروانه را بگیرد.» پری سوم گفت: «من هم آرام پروانه را برداشتم و او را آزاد کردم.» پریها ساکت شدند. ماه کمی فکر کرد و گفت: «امروز هر سه تای شما بهترین کارها را انجام دادهاید. شما با کمک هم پروانه را نجات دادهاید. پس هر سه تا میتوانید روی من تاب بخورید و بخوابید.» سه پری با خوشحالی روی ماه نشستند و تاب خوردند و خندیدند؛ اما از خوشحالی هیچ کدام خوابشان نبرد.»