کتاب دانشمندی شبیه من شینی سومارا + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب دانشمندی شبیه من

کتاب دانشمندی شبیه من

معرفی کتاب دانشمندی شبیه من

کتاب الکترونیکی «ازتشاملت‌میا چا» نوشتهٔ شینی سومارا و با تصویرگری نادیا سارل و ترجمهٔ الهه شفیع‌آبادی، توسط نشر مهرسا منتشر شده است. این کتاب مصور و رنگی، برای کودکان گروه سنی ۷ تا ۱۰ سال طراحی شده و با همکاری ناشر مهروماه و صفحه‌آرایی مریم حق‌جو آماده شده است. «ازتشاملت‌میا چا» با زبانی ساده و کودکانه، مفاهیم علمی و زیستی را در قالب داستانی جذاب و روزمره به کودکان معرفی می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دانشمندی شبیه من

این کتاب در قالب داستانی کودکانه و مصور، به زندگی روزمرهٔ پسربچه‌ای به نام «روبن» و مادرش می‌پردازد. «ازتشاملت‌میا چا» نوشتهٔ شینی سومارا، با روایت یک روز خاص از زندگی روبن، مفاهیم علمی متنوعی را به زبان قابل فهم برای کودکان مطرح می‌کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر اتفاق سادهٔ روزمره، بهانه‌ای برای طرح یک پرسش علمی و دریافت پاسخی از زبان مادر روبن، که زیست‌شناس است، می‌شود. این اثر با بهره‌گیری از تصاویر رنگی و جذاب، کودکان را با موضوعاتی مانند تغییر فصل‌ها، انرژی خورشیدی، بازیافت، تفاوت‌های زیستی انسان و حیوانات، فتوسنتز، چرخهٔ آب، تغذیهٔ سالم و حتی مفاهیمی مانند ژن و دی‌ان‌ای آشنا می‌کند. کتاب نه‌تنها به آموزش مستقیم نمی‌پردازد، بلکه با روایت داستان و گفت‌وگوهای طبیعی میان شخصیت‌ها، کودکان را به کشف و پرسشگری تشویق می‌کند. در پایان نیز با ارائهٔ یک آزمایش سادهٔ علمی، کودکان را به تجربهٔ عملی و یادگیری فعال دعوت کرده است.

خلاصه کتاب دانشمندی شبیه من

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با روز تولد مادر روبن آغاز می‌شود. روبن برای مادرش یک گلدان سفالی ساخته اما پیش از هدیه‌دادن، گلدان می‌شکند و او ناچار می‌شود به‌دنبال هدیه‌ای تازه بگردد. خانوادهٔ روبن تصمیم می‌گیرند به ساحل بروند و در مسیر، روبن با پرسش‌های کنجکاوانه‌اش دربارهٔ طبیعت و محیط اطراف، مادرش را به گفت‌وگو دعوت می‌کند. مادر که زیست‌شناس است، به سؤالات روبن دربارهٔ تغییر رنگ برگ‌ها در پاییز، انرژی خورشیدی، بازیافت زباله‌ها، تفاوت رشد انسان و حیوانات، فتوسنتز گیاهان و چرایی شوری آب دریا پاسخ می‌دهد. روبن تلاش می‌کند هدیه‌ای برای مادرش پیدا کند اما هر بار با مانعی روبه‌رو می‌شود؛ نمی‌تواند گل‌های پارک را بچیند و پولی برای خرید نوشیدنی ندارد. در ساحل، با شن‌ها کیک تولد درست می‌کند اما موج‌ها آن را با خود می‌برند. روبن ناراحت می‌شود اما مادرش به او یادآوری می‌کند که بهترین هدیه، گذراندن یک روز شاد با هم است. در ادامه، مادر دربارهٔ دانشمندان و اهمیت پرسشگری و آزمایش در علم صحبت می‌کند و حتی یک آزمایش سادهٔ ساخت جوهر نامرئی را به روبن یاد می‌دهد. داستان با تأکید بر ارزش کنجکاوی و یادگیری علمی به پایان می‌رسد.

چرا باید کتاب دانشمندی شبیه من را بخوانیم؟

این کتاب با ترکیب داستان و آموزش علمی، به کودکان کمک می‌کند تا مفاهیم زیستی و محیط‌زیستی را در بستر زندگی روزمره درک کنند. روایت داستانی و تصاویر رنگی، یادگیری را برای کودکان جذاب‌تر می‌کند و آن‌ها را به پرسشگری و کشف دنیای اطرافشان تشویق می‌کند. «ازتشاملت‌میا چا» نه‌تنها اطلاعات علمی را منتقل می‌کند، بلکه اهمیت تجربهٔ عملی و آزمایش را نیز نشان می‌دهد. این کتاب می‌تواند نقطهٔ شروعی برای علاقه‌مندشدن کودکان به علم و طبیعت باشد و آن‌ها را به تفکر انتقادی و جست‌وجوی پاسخ برای پرسش‌هایشان سوق دهد.

این کتاب برای کودکان ۷ تا ۱۰ سال که به موضوعات علمی، طبیعت و محیط‌زیست علاقه دارند مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که به‌دنبال راهی برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم علمی به کودکان هستند، گزینهٔ خوبی به‌شمار می‌آید. «ازتشاملت‌میا چا» به‌ویژه برای کودکانی که ذهن پرسشگر و کنجکاوی دارند و دوست دارند دربارهٔ جهان اطرافشان بیشتر بدانند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب دانشمندی شبیه من

«برگ‌های درختان قرمز شده‌اند. روبن می‌پرسد: «چرا رنگ برگ‌ها عوض شده؟» «چون الان پاییز است و در طول روز نور کمتری به برگ‌ها می‌رسد. تازه وقتی هوا سردتر شود برگ‌ها هم کم‌کم می‌افتند روی زمین.» «مامان» چه‌جوری این‌همه درباره‌ی درخت‌ها می‌دانی؟» «اين شغل من است! من زیست‌شناس هستم. زیست‌شناس‌ها دانشمندانی هستند که درباره‌ی موجودات زنده مطالعه می‌کنند.» خورشید از پشت ابر بیرون می‌اید و در اسمان می‌درخشد. مادر می‌گوید: «درست است که الان پاییز است؛ ولی خوب شد کرم ضدآفتاب زدیم.» روبن می‌پرسد: «خورشید که این‌همه از ما دور است چطور می‌تواند پوست ما را بسوزاند؟» مادر توضیح می‌دهد: «خورشید شبیه یک توب آتش خیلی بزرگ است که فقط نور تولید نمی‌کند. بلکه حرارت هم دارد. فضای اطراف خورشید می‌تواند ۴۰,۰۰۰ برابر داغ‌تر از حرارت اجاق گاز باشد!»

۵۰%