کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین) د.مینا جیگاره + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین)

کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین)

انتشارات:انتشارات نظری
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین)

کتاب الکترونیکی «مبادی العربية (للمتوسطین)» نوشتهٔ مینا جیگاره و منتشرشده توسط انتشارات نظری، اثری آموزشی در حوزهٔ نحو عربی است که به‌ویژه برای دانشجویان و علاقه‌مندان زبان عربی تدوین شده است. این کتاب با هدف آموزش مبانی دستور زبان عربی و قواعد نحوی، با بهره‌گیری از منابع معتبر و مثال‌های متنوع، به‌عنوان راهنمایی برای یادگیری و تمرین نحو عربی ارائه شده است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین)

«مبادی العربية» اثری آموزشی است که به آموزش قواعد نحو عربی برای سطح متوسط می‌پردازد. این کتاب در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و ساختار آن بر پایهٔ منابع معتبر نحو عربی مانند «مبادی العربیة» الشرتونی، «النحو الوافی» عباس حسن و «معانی النحو» فاضل صالح السامرائی شکل گرفته است. نویسنده در مقدمه توضیح می‌دهد که هدف از نگارش این کتاب، ارائهٔ متنی کاربردی و قابل استفاده برای دانشجویان رشتهٔ زبان و ادبیات عربی و علاقه‌مندان به زبان قرآن و متون اسلامی بوده است. در این کتاب، قواعد و نکات نحوی با مثال‌های برگرفته از قرآن، احادیث و متون ادبی و همچنین تمرین‌های متنوع ارائه شده‌اند تا یادگیری را برای مخاطب آسان‌تر کنند. کتاب با نگاهی آموزشی و تمرکز بر تمرین و تکرار، سعی دارد مفاهیم اصلی نحو عربی را به‌صورت گام‌به‌گام آموزش دهد و در کنار آن، به نکات و ظرایف دستوری نیز اشاره می‌کند. این اثر برای استفاده در کلاس‌های درس و همچنین مطالعهٔ خودآموز مناسب است.

خلاصه کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین)

این کتاب با تعریف علم نحو و اهمیت آن در زبان عربی آغاز می‌شود و سپس به دسته‌بندی کلمات از نظر اعراب و بناء می‌پردازد. در ادامه، قواعد اصلی نحو عربی مانند حالات اعراب فعل مضارع (رفع، نصب، جزم)، مواضع رفع و نصب اسم (فاعل، نائب فاعل، مبتدا و خبر)، انواع نواسخ (افعال ناقصه، افعال مقاربه، حروف ناسخه)، و نقش‌های مختلف اسم در جمله (مفعول به، مفعول مطلق، مفعول فیه، مفعول له، مفعول معه، حال، تمییز) به‌تفصیل شرح داده می‌شود. در هر بخش، مثال‌هایی از قرآن، احادیث و متون ادبی برای توضیح بهتر قواعد آورده شده و پس از هر مبحث، تمرین‌هایی برای تثبیت یادگیری ارائه شده است. همچنین به نکات ظریفی مانند تقدم و تأخر اجزای جمله، شرایط خاص اعراب، تفاوت‌های معنایی و کاربردی برخی ساختارها و استثناها اشاره می‌شود. در پایان، مباحثی مانند عطف، بدل، توابع، اعراب استثنا، اعراب حروف جر و انواع اضافه نیز بررسی شده‌اند. کتاب تلاش می‌کند با ارائهٔ تمرین‌های متنوع و توضیحات روشن، مخاطب را برای درک و کاربرد عملی قواعد نحو عربی آماده کند.

چرا باید کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین) را خواند؟

این کتاب با تمرکز بر آموزش گام‌به‌گام قواعد نحو عربی و ارائهٔ مثال‌ها و تمرین‌های متعدد، به دانشجویان و علاقه‌مندان زبان عربی کمک می‌کند تا مفاهیم دستوری را به‌صورت عمیق‌تر و کاربردی‌تر بیاموزند. استفاده از منابع معتبر و آوردن نمونه‌هایی از قرآن و متون اسلامی، باعث می‌شود مخاطب با کاربرد واقعی قواعد آشنا شود. همچنین، ساختار آموزشی کتاب و تمرین‌های پایان هر بخش، امکان یادگیری تدریجی و تثبیت مطالب را فراهم می‌کند.

خواندن کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای دانشجویان رشتهٔ زبان و ادبیات عربی، طلاب علوم دینی، معلمان عربی و علاقه‌مندان به یادگیری نحو عربی مناسب است. همچنین برای کسانی که قصد دارند متون دینی و ادبی عربی را بهتر درک کنند یا برای آزمون‌های مرتبط با زبان عربی آماده می‌شوند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین)

- مقدمه: معرفی هدف و ساختار کتاب و منابع مورد استفاده. - تعریف نحو و اقسام کلمات: توضیح مبانی علم نحو، اعراب و بناء. - حالات اعراب فعل مضارع: شرح رفع، نصب و جزم فعل مضارع و ابزارهای مربوط به هرکدام. - مواضع رفع اسم: بررسی فاعل، نائب فاعل، مبتدا و خبر و شرایط اعراب آن‌ها. - نواسخ: معرفی افعال ناقصه (کان و اخوات)، افعال مقاربه (کاد و اخوات)، حروف ناسخه (ان و اخوات، لا النافیة للجنس) و کاربرد آن‌ها. - مواضع نصب اسم: مفعول به، مفعول مطلق، مفعول فیه (ظرف)، مفعول له، مفعول معه، حال، تمییز و توضیح شرایط و مثال‌های هرکدام. - استثنا و اعراب آن: بررسی انواع استثنا (تام، ناقص، متصل، منقطع) و اعراب مستثنی. - حروف جر و اعراب مجرور: معرفی حروف جر اصلی، زاید و شبیه به زاید و کاربرد آن‌ها. - اضافه و انواع آن: توضیح اضافه لفظی و معنوی و نکات مربوط به اعراب. - توابع: نعت، عطف، بدل، توکید و کاربردهای آن‌ها در جمله. - تمرین‌های پایانی: مجموعه‌ای از تمرین‌ها برای مرور و تثبیت مطالب هر فصل.

بخشی از کتاب مبادی العربیه (للمتوسطین)

«هذا الکتاب الذي یناه "مبادی العربية (للمتوسطین)" لدم الی طلبتنا ی آقسام للع العربية و ٍلی عشاق العربية عاَةٌ » آملینٌ آن یکون خطوة متواضعة علی طریق خدمة لغة القرآن الکرم و لغة التراث الاسلامی. و بتظرة سريعة نذکر بعضَ خصائص هذا الکتاب و هي : أ- ان ترتیب دروسه قد افْلّیست لی حلٍ کبیر من کتاب "مبادی العربیة" للشرتونن اف البجزء الثاني و الثالث. ب- نا المثلة و لتمارین بأجممها تقریبً ج- ِسْتَفُذنا من کتاب " النحو الوا للدکتور عباس حسن " و کتاب "معاني النحو للدکتور فاضل صاخ السامرائي "و کتب آخری في تنظیم القواعد و الأمثلة و آکثر التمارین. د- استَفُدنا حیاناً من الایات و الروایات التي وردت ی کتاب مبادی العربية (۲و4) للاستاذ "ید محمدي ". وی الأخیر أَقلّم شكري البجزیل کل من ساعَدّني و عاوئني طبلةً سَنوات دراستي و تدريسي خاصه الأستاذ الکرم " الدکتور حمد علي آذرشب (دامت برکاته) " و نسال ال تعالی مخلصاً آن یجعل هذا الکتاب نافعاً للراغبینَ ی لغة القرآن الکرم و ترجو آن نکونْ قّد وفقنا ی هدفنا من تدوینه 8 و ما توفيقي الا باه علیه نوکت و رلیه نیب 44."

یاد ایام
سیب آبی
رهاسادات حسینی
دومینوی خودیاری و همدیگریاری
نرگس نوراله زاده
The Effect of Short Stories on the Iranian EFL Learner's Writing Accuracy and Complexity
امید هاشم زهی
حمدان و نمدان
مهدی بدایع نگار لاهوتی
هایکوهای کفشدوزک خانم
صدیقه حسن زاده
صفر تا صد گزارش نویسی فنی و نگهداری (از اصول تا اجرا)
صادق میگلی
رازهای حافظه برتر