تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب ۷۰ نکته ناب
معرفی کتاب ۷۰ نکته ناب
معرفی کتاب ۷۰ نکته ناب
کتاب الکترونیکی «۷۰ نکته ناب: راهنمای نویسندگان جوان (همراه با متن سه سخنرانی درباره ادبیات داستانی)» نوشتهٔ باقر رجبعلی و منتشرشده توسط انتشارات آبارون، اثری آموزشی در حوزهٔ داستاننویسی است که به پرسشها و دغدغههای نویسندگان تازهکار میپردازد. این کتاب با ساختاری پرسشمحور و زبانی صریح، نکات کلیدی و تجربیات نویسنده را در اختیار علاقهمندان به نویسندگی قرار میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ۷۰ نکته ناب
این کتاب مجموعهای از پرسشها و پاسخها دربارهٔ داستاننویسی است که بر اساس تجربیات شخصی «باقر رجبعلی» و سالها فعالیت او در حوزهٔ آموزش نویسندگی گردآوری شده است. ساختار کتاب به گونهای است که هر نکته یا پرسش، به یکی از دغدغههای رایج نویسندگان جوان میپردازد؛ از تعریف داستان و تفاوت آن با نویسندگی، تا مسائل عملی مانند عادتهای نویسندگی، الهام، انتخاب مضمون و حتی چالشهای چاپ و انتشار. علاوه بر ۷۰ نکتهٔ اصلی، سه سخنرانی از نویسنده دربارهٔ ادبیات داستانی نیز در پایان کتاب آمده است. این اثر در فضایی نوشته شده که نویسندگی و داستاننویسی در ایران با چالشهای خاص خود روبهرو بوده و تلاش دارد راهنمایی کاربردی برای علاقهمندان این حوزه باشد. کتاب به جای ارائهٔ دستورالعملهای خشک، بیشتر بر تجربه، توصیههای عملی و پاسخ به سوالات واقعی نویسندگان جوان تمرکز دارد و تصویری واقعگرایانه از مسیر نویسندگی ارائه میدهد.
خلاصه کتاب ۷۰ نکته ناب
این کتاب با طرح ۷۰ پرسش اساسی دربارهٔ داستاننویسی، به دغدغهها و سوالات رایج نویسندگان جوان پاسخ میدهد. پرسشها از مفاهیم پایهای مانند تفاوت نویسندگی و داستاننویسی، تعریف داستان و نقش خلاقیت آغاز میشوند و به موضوعاتی مانند اهمیت استعداد، نقش تمرین و مطالعه، چگونگی یافتن مضمون و الهام، عادتهای نویسندگی و تاثیر تجربههای شخصی بر داستاننویسی میپردازند. در ادامه، کتاب به مسائل عملیتر مانند انتخاب مکان و زمان مناسب برای نوشتن، ضرورت داشتن دفترچه یادداشت، اهمیت فرم و محتوا، تاثیر خواندن داستانهای بازاری، آشنایی با مکاتب ادبی و نظریههای داستاننویسی، و شرکت در کارگاهها و محافل ادبی میپردازد. همچنین به چالشهایی مانند مواجهه با نقد، انتخاب ناشر، چاپ اثر و حتی برخورد با لحظات بیحوصلگی و کمبود انگیزه اشاره میشود. در بخش پایانی، سه سخنرانی از نویسنده دربارهٔ ادبیات داستانی آمده که هرکدام به یکی از جنبههای مهم نویسندگی و داستاننویسی میپردازند. رویکرد کلی کتاب، تاکید بر ترکیب استعداد و تمرین، اهمیت تجربه و مطالعه، و پرهیز از کلیشهها و راهحلهای یکسان برای همه است. نویسنده تلاش میکند با مثالهای عینی و نقل تجربههای شخصی، مسیر نویسندگی را برای مخاطب روشنتر کند.
چرا باید کتاب ۷۰ نکته ناب را خواند؟
این کتاب با رویکردی پرسشمحور و بر پایهٔ تجربههای واقعی، به دغدغهها و سوالات نویسندگان جوان پاسخ میدهد و تصویری ملموس از مسیر نویسندگی ارائه میکند. خواننده با مطالعهٔ این اثر میتواند با چالشهای رایج نویسندگی آشنا شود، راهکارهایی برای غلبه بر موانع پیدا کند و از توصیههای عملی و مثالهای عینی بهره ببرد. همچنین، سه سخنرانی پایانی کتاب، دیدگاههای تازهای دربارهٔ ادبیات داستانی و فرآیند نویسندگی ارائه میدهد.
خواندن کتاب ۷۰ نکته ناب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به داستاننویسی، نویسندگان تازهکار، دانشجویان ادبیات و کسانی که به دنبال راهنمایی عملی و تجربهمحور در مسیر نویسندگی هستند مناسب است. همچنین برای کسانی که با چالشهایی مانند کمبود انگیزه، انتخاب مضمون، یا مسائل چاپ و انتشار روبهرو هستند، میتواند مفید باشد.
فهرست کتاب ۷۰ نکته ناب
- مقدمه: معرفی هدف و ساختار کتاب و توضیح دربارهٔ پرسشمحور بودن مطالب. - فرق بین نویسندگی و داستاننویسی: بررسی تفاوتهای این دو حوزه و نقش خلاقیت در داستاننویسی. - تعریف داستان: ارائهٔ دیدگاه نویسنده دربارهٔ چیستی داستان و اهمیت ثبت لحظههای زندگی. - داستاننویس کیست؟: ویژگیها و مهارتهای لازم برای داستاننویس شدن. - چگونه میتوان داستاننویس شد؟: بحث دربارهٔ استعداد، تمرین، مطالعه و نقش تجربههای شخصی. - عادتهای نویسندگی و الهام: اهمیت تمرین روزانه، عادتهای فردی و نقش الهام در نوشتن. - مضمون و موضوع داستان: راههای یافتن مضمون، اهمیت تخیل و تجربه در انتخاب موضوع. - فرم و محتوا: بررسی اهمیت همزمان فرم و محتوا در داستان. - نقد و نظریههای ادبی: نقش نقد، آشنایی با مکاتب ادبی و نظریههای داستاننویسی. - چاپ و انتشار: چالشهای چاپ، انتخاب ناشر و مواجهه با نقد و بازخورد. - سه سخنرانی دربارهٔ ادبیات داستانی: سخنرانیهایی دربارهٔ جنبههای مختلف نویسندگی و داستاننویسی.
بخشی از کتاب ۷۰ نکته ناب
«داستان را از منظرهای گوناگون تعریف کردهاند. من نمیخواهم آنها را تکرار کنم. کسی که میخواهد تعریف داستان را بداند، خیلی راحت میتواند انواع و اقسام آن را در کتابهای فنی داستاننویسی بیابد. ما اینجا میخواهیم بدانیم داستان از نظر مفهوم یعنی چه؟ به نظر من داستان – ویژه داستان کوتاه – نوشتهای است که از طریق فکر، ذهن و قلم نویسنده بر روی کاغذ و کتاب ثبت میشود تا حالتی یا احساسی را بیان کند. البته این کار را هر کسی نمیتواند انجام دهد، معمولاً کسی که استعدادش را دارد و با فنون قصهنویسی آشناست، این کار را میکند و از انجام آن هم لذت میبرد. دیگران – یعنی آنها که سوادی دارند و گاهی چیزهایی مینویسند – شاید نویسنده یا نویسنده معمولی باشند. اما داستاننویس خوبی نیستند مگر اینکه با فنون بهتر آشنا شوند. پس داستان، ثبت لحظههایی از زندگی و احساس آدمهاست در کوتاهترین روایت. در این روایت از زندگی و احساس، بینهایت موضوع و مسئله وجود دارد که هر کدام از آنها میتواند مضمون یک داستان باشد.»