کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳)
معرفی کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳)
کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳) نوشته فرامرز سیدآقایی توسط نشر آبارون منتشر شده است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه فارسی است که با نگاهی طنزآمیز و انتقادی به مسائل اجتماعی و سیاسی معاصر میپردازد. این اثر در قالب داستانهایی با شخصیتها و موقعیتهای نمادین ساختارهای قدرت، بوروکراسی و روابط مردم و دولت را به چالش میکشد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳)
کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳) مجموعهای از داستانهای کوتاه است که در سال ۱۳۹۵ منتشر شده است و فضای آن در کشوری خیالی به نام سوسپانسیون میگذرد. فرامرز سیدآقایی، نویسندهی کتاب، با بهرهگیری از طنز و هجو ساختارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را به تصویر میکشد و روابط میان مردم، دولت و نهادهای مختلف را در قالب موقعیتهایی اغراقآمیز و نمادین روایت میکند.
داستانها اغلب با شخصیتهایی چون پرزیدنت، وزرا و مردم عادی پیش میروند و هرکدام به نوعی به ناکارآمدی، فساد، بوروکراسی و فاصلهی میان مسئولان و مردم اشاره دارند. این مجموعه با زبان و فضاسازی خاص خود تصویری انتقادی از جامعه و مناسبات قدرت ارائه میدهد و درعینحال با خلق موقعیتهای طنزآمیز، تلخی واقعیت را با شوخطبعی در هم میآمیزد. فضای کتاب همزمان آشنا و غریب است و خواننده را به تأمل دربارهی وضعیتهای مشابه در دنیای واقعی دعوت میکند.
خلاصه داستان امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳)
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستانهای کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳) در کشوری خیالی به نام سوسپانسیون رخ میدهند؛ جایی که پرزیدنت و وزرایش با مسائل و بحرانهای عجیبغریبی روبهرو هستند. هر داستان موقعیتی طنزآمیز و نمادین را روایت میکند؛ از تماسهای تلفنی مردم با پرزیدنت و جلسات بینتیجهی دولت گرفته تا بحرانهای اجتماعی و اقتصادی، جشنهای پرخرج، مانورهای نظامی نمایشی و تلاشهای بیثمر برای حل مشکلات مردم. شخصیتها اغلب تیپیک و کاریکاتوری هستند؛ وزرایی با عناوین عجیب، نخستوزیری که بهدنبال منافع شخصی است و مردمی که درگیر مشکلات روزمره هستند. داستانها با زبانی کنایهآمیز ناکارآمدی ساختارهای قدرت، فساد، فاصله طبقاتی و بیتوجهی به خواستههای مردم را به تصویر میکشند. در برخی روایتها، حتی تلاش برای حل یک مشکل ساده به جلسات و سمینارهای بیپایان و هزینهبر ختم میشود و نتیجهای جز تشدید بحران ندارد. فرامرز سیدآقایی با خلق موقعیتهایی آشنا اما اغراقشده تصویری انتقادی و طنزآمیز از جامعه و مناسبات قدرت ارائه میدهد، بیآنکه راهحلی قطعی پیش پای مخاطب بگذارد.
چرا باید کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳) را خواند؟
این کتاب با بهرهگیری از طنز و هجو ساختارهای قدرت و روابط میان مردم و مسئولان را به چالش میکشد و با روایت داستانهایی نمادین خواننده را به تأمل دربارهی مسائل اجتماعی و سیاسی معاصر دعوت میکند. روایتهای کتاب همزمان سرگرمکننده و تلخ هستند و با زبانی کنایهآمیز ناکارآمدی و تناقضهای جامعه را به تصویر میکشند. مطالعهی این مجموعه فرصتی است برای مواجهه با واقعیتهای تلخ از زاویهای متفاوت و اندیشیدن به چرایی تکرار مشکلات.
خواندن کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به داستانهای کوتاه اجتماعی، طنز سیاسی و روایتهای انتقادی از ساختارهای قدرت مناسب است. کسانی که دغدغهی مسائل اجتماعی، فساد اداری، بوروکراسی و فاصلهی میان مردم و مسئولان را دارند نیز میتوانند از خواندن این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب امولسیون علیه سوسپانسیون (۳۹۶۳)
«زنگ تلفن مخصوص ارتباط مستقیم مردم با پرزیدنت به صدا درآمد. پرزیدنت گوشی را برداشت. از آن سوی سیم صدایی گفت: تو پرزیدنت "سوسپانسیون" هستی؟ پرزیدنت پاسخ داد: بله خودم هستم؛ پرزیدنت کشور بزرگ و متمدن سوسپانسیون. پرزیدنت لبخند طولانی معروفش را زد و به خود بالید که پرزیدنتی مردمی است و مردم میتوانند با او راحت صحبت کنند، او را تو خطاب کنند و با لحنی عصبانی در مقابلش حرف بزنند. با خود گفت: این است دمکراسوری و مردمسروری. در همین افکار بود که صدای فریادی از داخل گوشی تلفن شنید: کجایی، مگر نیستی، خوابت برده؟ جواب مرا بده. پرزیدنت دستپاچه شد: بله جانم، بفرمایید، خواب نیستم. صدا گفت: اگر خواب نیستی پس این چه مملکتی است درست کردهای؟ پرزیدنت پرسید: مگر چه شده، شما الان با آزادی کامل با پرخاش با پرزیدنت همین کشور بزرگ و متمدن داری صحبت میکنی، آیا بیش از این چیزی میخواهی؟ صدا گفت: نمیشود کشوری درست کنی که من مجبور نشوم اصلا به تو زنگ بزنم؟ یا زنگ بزنم و دلیلی برای پرخاش کردن نداشته باشم؟»