کتاب مادرم، گاومیش مهران دشت بزرگی + دانلود نمونه رایگان

کتاب مادرم، گاومیش

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب مادرم، گاومیش

معرفی کتاب مادرم، گاومیش

کتاب الکترونیکی «مادرم. گاومیش (برداشتی آزاد از نمایشنامه هملت شکسپیر)» نوشتهٔ مهران دشت‌بزرگی و منتشرشده توسط انتشارات آفرینش مهر، اقتباسی آزاد و معاصر از نمایشنامهٔ مشهور «هملت» اثر «ویلیام شکسپیر» است. این اثر با نگاهی تازه به شخصیت‌ها و موقعیت‌های هملت، آن را به فضای امروز و زبان محاوره‌ای نزدیک می‌کند و دغدغه‌های انسانی و اجتماعی را در بستری ایرانی روایت می‌کند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مادرم، گاومیش

«مادرم. گاومیش» اثری است که با الهام از نمایشنامهٔ «هملت» نوشتهٔ «ویلیام شکسپیر»، روایت را به فضای معاصر و بومی منتقل می‌کند. این نمایشنامه در قالب مونولوگ و دیالوگ‌هایی با زبان روزمره، شخصیت‌های اصلی هملت را بازآفرینی می‌کند و دغدغه‌های وجودی، خانوادگی و اجتماعی را با نگاهی انتقادی و طنزآمیز به تصویر می‌کشد. نویسنده با استفاده از عناصر بومی و اشاره به نمادهایی مانند گاومیش، تلاش می‌کند پیوندی میان سنت و مدرنیته برقرار کند. فضای داستان، میان واقعیت و خیال، گذشته و حال، وام‌دار ساختار اصلی هملت است اما با تغییراتی در روابط و سرنوشت شخصیت‌ها، روایت را به چالش می‌کشد. این اثر در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و با نگاهی متفاوت به اقتباس، سعی دارد مسائل اخلاقی، هویت فردی و بحران‌های خانوادگی را در بستری امروزی بازتاب دهد.

خلاصه کتاب مادرم، گاومیش

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با هملت آغاز می‌شود که درگیر نصب یک لامپ است و چهره‌اش پنهان مانده؛ او درگیر تردیدها و پرسش‌های وجودی دربارهٔ مرگ پدر، ازدواج مادر با عمویش و معنای انتقام است. روایت با زبان محاوره‌ای و طنز تلخ، روابط پیچیدهٔ هملت با مادر، افیلیا، کلادیوس و دیگر شخصیت‌ها را بازگو می‌کند. هملت که خود را وارث شیر گاومیش می‌داند، میان انتقام و زندگی مردد است و به جای عمل، بیشتر به تماشای فروپاشی خانواده و جامعه می‌پردازد. افیلیا با بارداری ناخواسته و فشارهای اجتماعی روبه‌روست و لایرتیس خواهان انتقام است. کلادیوس با عذاب وجدان و ترس از افشا شدن جنایتش دست و پنجه نرم می‌کند. در این روایت، هملت و دیگران هر یک با بحران هویت، شک، و سرنوشت محتوم خود مواجه‌اند و در نهایت، چرخهٔ خشونت و بی‌عدالتی تکرار می‌شود. روایت با پایانی تلخ و باز، بر ناتوانی شخصیت‌ها در تغییر سرنوشت خود تأکید می‌کند.

چرا باید کتاب مادرم، گاومیش را خواند؟

این نمایشنامه با بازآفرینی یکی از مشهورترین آثار ادبی جهان در قالبی بومی و معاصر، فرصتی برای مواجهه با دغدغه‌های انسانی، بحران هویت و روابط خانوادگی در بستری تازه فراهم می‌کند. زبان اثر، صریح و بی‌پرده است و با طنز تلخ و نگاه انتقادی، مسائل اجتماعی و اخلاقی را به چالش می‌کشد. خواندن این کتاب می‌تواند زاویه‌ای متفاوت از هملت و اقتباس‌های ادبی را پیش روی مخاطب بگذارد و او را به تأمل دربارهٔ سنت، مدرنیته و سرنوشت فردی و جمعی وادارد.

خواندن کتاب مادرم، گاومیش را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به نمایشنامه، اقتباس‌های ادبی، و کسانی که دغدغهٔ هویت، روابط خانوادگی و بحران‌های اجتماعی دارند مناسب است. همچنین دانشجویان و پژوهشگران ادبیات نمایشی و کسانی که به بازخوانی آثار کلاسیک در قالب معاصر علاقه دارند، می‌توانند از این اثر بهره ببرند.

بخشی از کتاب مادرم، گاومیش

«هملت: بیچاره افیلیای زیبا... زندگی چقدر لحظات شیرینی داره که آدم پاک این تحصیلات عالیه به درد چی می‌خوره... مزخرف... انتقام برای یک روح... چه افتضاحی... مردان جوان. اگر دستشان برسد چنین می‌کنند. قسم به خروس خدا که سزاوار سرزنش هستند! دوشیزه گفت: پیش از آن که مرا فرو بیفکنی وعده دادی که مرا به زنی خواهی گرفت و مرد گفت: اگر تو به بستر من نیامده بودی (هملت)... رفت... عجیبه برای یک روح تقلبی... برای روحی که خیلی جنگید... آدم کشت... لنگه‌ی این عموی نابکار... خوب برادر بودن نه... من کاسه‌ی داغ‌تر از آش شدم... پدرم بود... همه کسم بود. منو بزرگ کرد. شیرم ... نه بابا من که از شیر گاومیش خوردم که از اونور می‌اومد کله‌ی خشک شده‌اش پیش پامه... میگن حیوون نجیبی... شاید من آزش ارث برده باشم (خنده)... بابا من که تو بغل پوریک دلقک دربار بودم و ندیمه‌ها دورم بودن... مامان و بابا رو درست ندیدم... شک از آون هم بالاتر که من نمی‌دونم پسر پدرم هستم یا عموم... مادرم که می‌شنگیده... کی اون همه ظلم به وجود آورد. درباری‌های فاسد که از زمان پدرم بودن... متملقا... دزدها... بی‌ناموسا... هیچ وقت اونایی که سرشون به تنشون می‌ارزید تو کار راهشون نمی‌دادن. کلی مصیبت می‌کشیدن. از قدیم اینجوری بودن فقط تاج جابجا شده...»