کتاب مهمانی در اتاق تشریح نجمه باوی + دانلود نمونه رایگان

امتیاز:
۴.۳از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مهمانی در اتاق تشریح

معرفی کتاب مهمانی در اتاق تشریح

کتاب الکترونیکی «مهمانی در اتاق تشریح (نمایشنامه)» نوشتهٔ نجمه باوی و منتشرشده توسط نشر زرین اندیشمند، اثری در ژانر نمایشنامه معاصر فارسی است که در سال ۱۴۰۲ منتشر شده است. این کتاب با محوریت روابط انسانی، بحران‌های خانوادگی و روانی، در قالب دو نمایشنامه، به بررسی لایه‌های پنهان احساسات و کشمکش‌های شخصیت‌ها می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مهمانی در اتاق تشریح

«مهمانی در اتاق تشریح» مجموعه‌ای از دو نمایشنامهٔ معاصر است که هر دو در فضای شهری و خانوادگی ایران امروز روایت می‌شوند. این اثر در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و دغدغه‌های روانی، عاطفی و اجتماعی شخصیت‌ها را در بستر موقعیت‌هایی پرتنش و گاه تراژیک به تصویر می‌کشد. نمایشنامهٔ اول، داستان زنی به نام «آنا» را دنبال می‌کند که پس از مرگ پدرش، درگیر بحران‌های عمیق روحی و روابط پیچیده با همسر و دوستان قدیمی‌اش می‌شود. نمایشنامهٔ دوم، در فضایی محدودتر و با جمعی کوچک‌تر، به سراغ خانواده‌ای می‌رود که با فقدان و عذاب وجدان ناشی از مرگ یکی از اعضا دست‌وپنجه نرم می‌کنند. هر دو نمایشنامه با دیالوگ‌های تیز و موقعیت‌های چالش‌برانگیز، به واکاوی زخم‌های پنهان و رازهای ناگفتهٔ شخصیت‌ها می‌پردازند. فضای اثر، آمیخته‌ای از تلخی، طنز و واقع‌گرایی است و مخاطب را با پرسش‌هایی دربارهٔ حقیقت، مسئولیت و معنای خوشبختی روبه‌رو می‌کند.

خلاصه کتاب مهمانی در اتاق تشریح

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! در نمایشنامهٔ اول، «آنا» پس از مرگ پدرش به خانهٔ قدیمی خانوادگی بازمی‌گردد. او با همسرش «ماهان» و دوستان قدیمی‌اش، «لی‌لی» و «فرزاد»، روبه‌رو می‌شود. فضای خانه، خاطرات و رازهای گذشته را زنده می‌کند و آنا در تلاش است با سوگواری، احساس گناه و بحران هویت خود کنار بیاید. رابطهٔ او با ماهان پر از سوءتفاهم، فاصله و تلاش برای درک متقابل است. مهمانی‌ای که قرار است فرصتی برای خداحافظی باشد، به صحنهٔ افشای رازها و درگیری‌های عاطفی بدل می‌شود. آنا میان واقعیت و توهم، حقیقت و انکار، سرگردان است و اطرافیانش هرکدام به شیوه‌ای تلاش می‌کنند او را به پذیرش وضعیت روانی‌اش وادار کنند. در نمایشنامهٔ دوم، خانواده‌ای در یک گالری نقاشی گرد هم آمده‌اند. مرگ «سام»، عضو معلول خانواده، همه را درگیر عذاب وجدان و اتهام متقابل کرده است. «مونا» خواهر سام، با خشم و اندوه، دیگر اعضا را به بی‌توجهی و حتی مقصر بودن در مرگ سام متهم می‌کند. فضای بسته و پرتنش گالری، جایی برای فرار باقی نمی‌گذارد و هر شخصیت ناچار است با گذشته و نقش خود در تراژدی خانوادگی روبه‌رو شود. دیالوگ‌ها، لایه‌لایه زخم‌های قدیمی را آشکار می‌کنند و مرز میان قربانی و مقصر، حقیقت و توهم، مدام جابه‌جا می‌شود.

چرا باید کتاب مهمانی در اتاق تشریح را خواند؟

این کتاب با تمرکز بر روابط انسانی و بحران‌های روانی، موقعیت‌هایی را به تصویر می‌کشد که بسیاری از مخاطبان می‌توانند با آن‌ها همذات‌پنداری کنند. نمایشنامه‌ها با دیالوگ‌های صریح و موقعیت‌های ملموس، به لایه‌های پنهان احساسات و تعارضات شخصیت‌ها نفوذ می‌کنند و مخاطب را به تأمل دربارهٔ مسئولیت، حقیقت و معنای خوشبختی دعوت می‌کنند. مواجهه با سوگواری، عذاب وجدان، و تلاش برای بازسازی روابط، از جمله موضوعاتی است که در این اثر برجسته شده است.

خواندن کتاب مهمانی در اتاق تشریح را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به نمایشنامه‌های معاصر فارسی، کسانی که دغدغهٔ روابط خانوادگی، بحران‌های روانی و سوگواری دارند، و همچنین دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های هنرهای نمایشی و روان‌شناسی اجتماعی مناسب است. برای کسانی که به دنبال آثاری با محوریت چالش‌های عاطفی و اجتماعی هستند، این اثر می‌تواند تجربه‌ای تأمل‌برانگیز باشد.

فهرست کتاب مهمانی در اتاق تشریح

- نمایشنامهٔ اول: مهمانی در اتاق تشریح روایتگر بازگشت «آنا» به خانهٔ پدری پس از مرگ پدر و مواجهه با همسر و دوستان قدیمی است. این بخش با محوریت سوگواری، افشای رازها و بحران هویت پیش می‌رود و فضای خانه، بستری برای درگیری‌های عاطفی و روانی شخصیت‌ها فراهم می‌کند. - نمایشنامهٔ دوم: (عنوان مشخص نشده) داستان خانواده‌ای را در یک گالری نقاشی دنبال می‌کند که پس از مرگ «سام»، با عذاب وجدان، اتهام و تلاش برای یافتن مقصر روبه‌رو هستند. فضای بسته و دیالوگ‌های پرتنش، شخصیت‌ها را وادار می‌کند با گذشته و نقش خود در تراژدی خانوادگی روبه‌رو شوند.

بخشی از کتاب مهمانی در اتاق تشریح

«ماهان: چقدر شبیه به همین. آنا (نگاه ی کوتاه ): عمه‌مه. ماهان: آها. همون که گفتی تو آلمان زندگی می‌کنه؟ آنا: آره همون. ماهان: راستی اونم اومده بود؟ گفته بودی بچهش مریضه. آنا: نه نیومد. ازش خواستم فعلا بمونه پیش پسرش. ماهان: آها کار خوبی کردی. (آنا در سکوت به کار خود ادامه می‌دهد) ماهان (ماهان با یک تکه گچ کنده شده از دیوار بازی می‌کند): راستش فکر نمی کردم این خونه این‌قدرا هم قدیمی باشه. (آنا با سکوت نگاهش می‌کند و خیلی زود دوباره کارزش را ادامه می‌دهد) ماهان (سریع اضافه می‌کند): ولی خوبه. یه حس و حال دیگه‌ای داره که جالبه. چایی می‌خوری؟ آنا (بدون نگاه کردن به ماهان): نه ممنون. (ماهان دفترچه تلفن و تلفن را برمی‌دارد) ماهان: چی می‌خوری برات بگیرم؟ ماهان: چرا چیزی نمی‌خوری؟ به حرف من گوش بده لطفاً من نمی‌خوام حالت باز بد بشه. آنا: نه من خوبم. چیزیم نمیشه. (ماهان چند ثانیه‌ای را بی‌هیج حرفی می‌نشیند و به آنا نگاه می‌کند) ماهان: می‌شه یکم بشینی سرم گیج رفت انقدر اینور و اونور رفتی و من نگات کردم. آنا (کلافگی نفس عمیقی می‌کشد): خب به یه جای دیگه نگاه کن که سرت گیج نره.»