کتاب تحلیل انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی
معرفی کتاب تحلیل انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی
کتاب الکترونیکی «تحلیل محتوایی انیمیشنهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ٩۰ شمسی» نوشتهٔ فاطمه فلکنژاد سیفی و با همکاری انتشارات فروغ سیمرغ منتشر شده است. این اثر به بررسی روندها، مضامین و تحولات انیمیشنهای تولیدشده در کانون پرورش فکری طی دو دهه میپردازد و با رویکردی تحلیلی، جایگاه این آثار را در فرهنگ و هنر ایران بررسی میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تحلیل انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی
این کتاب به تحلیل محتوایی انیمیشنهای تولیدشده توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بازه زمانی دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی میپردازد. نویسنده با نگاهی پژوهشی، ابتدا تاریخچهای از انیمیشن در ایران و جهان ارائه میدهد و سپس به بررسی ساختار، تکنیکها و مضامین رایج در آثار کانون میپردازد. اثر حاضر در فضایی شکل گرفته که مطالعات آکادمیک درباره انیمیشن در ایران هنوز جایگاه تثبیتشدهای ندارد و اغلب در حاشیه رشتههای سینما و هنر قرار گرفته است. کتاب تلاش میکند با طبقهبندی و تحلیل آثار، روندهای محتوایی و تأثیر شرایط اجتماعی، فرهنگی و فناوری را بر تولیدات انیمیشن کانون نشان دهد. همچنین به نقش کانون در شکلگیری هویت بصری و فرهنگی کودکان و نوجوانان ایرانی اشاره میشود و نمونههایی از آثار شاخص این مجموعه مورد بررسی قرار میگیرد. این کتاب برای پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان به انیمیشن و مطالعات فرهنگی منبعی قابل توجه به شمار میآید.
خلاصه کتاب تحلیل انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی
کتاب «تحلیل محتوایی انیمیشنهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ٩۰ شمسی» با مروری بر تاریخچه انیمیشن در ایران و جهان آغاز میشود و سپس به معرفی انواع تکنیکهای انیمیشن (از جمله انیمیشن دو بعدی، سه بعدی، خمیری، ماسهای و رایانهای) میپردازد. نویسنده با تکیه بر نمونههای تولیدشده در کانون، به بررسی ساختار روایی، عناصر بصری، تکنیکهای ساخت و مضامین محوری آثار میپردازد. در این میان، تأثیر شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هر دهه بر محتوای انیمیشنها تحلیل میشود و نشان داده میشود که چگونه مضامین و سبکها در گذر زمان دچار تغییر شدهاند. کتاب به نقش کانون در تربیت هنرمندان و شکلدهی به فرهنگ بصری نسلهای مختلف اشاره دارد و با تحلیل نمونههایی از آثار شاخص، روندهای محتوایی و زیباییشناسی را استخراج میکند. همچنین به چالشهای تولید، محدودیتهای فنی و تأثیر فناوریهای نوین بر روند ساخت انیمیشن پرداخته میشود. پیام اصلی کتاب، اهمیت مطالعه و تحلیل آثار گذشته برای ارتقای کیفیت تولیدات آینده و درک بهتر از جایگاه انیمیشن در فرهنگ معاصر ایران است.
چرا باید کتاب تحلیل انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی را خواند؟
این کتاب با رویکردی تحلیلی و پژوهشی، به یکی از مهمترین دورههای تولید انیمیشن در ایران میپردازد و روندهای محتوایی و تکنیکی آثار کانون پرورش فکری را بررسی میکند. مطالعه این اثر به علاقهمندان انیمیشن، پژوهشگران حوزه هنر و رسانه و کسانی که دغدغه تربیت فرهنگی نسل جدید را دارند، امکان میدهد تا با پشتصحنه تولیدات شاخص کودک و نوجوان آشنا شوند و تأثیرات اجتماعی و فرهنگی این آثار را بهتر درک کنند. همچنین کتاب به بررسی چالشها و فرصتهای پیشروی انیمیشن ایرانی میپردازد و میتواند الهامبخش پژوهشهای بعدی در این حوزه باشد.
خواندن کتاب تحلیل انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران رشتههای هنر، سینما، انیمیشن و مطالعات فرهنگی مناسب است. همچنین برای معلمان، مربیان، تولیدکنندگان محتوا و علاقهمندان به تاریخ و نقد انیمیشن ایرانی که به دنبال شناخت روندهای محتوایی و تحولات این حوزه هستند، مفید خواهد بود.
فهرست کتاب تحلیل انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی
- فصل اول: تعاریف کلی به معرفی مفاهیم پایه، تاریخچه انیمیشن و جایگاه آن در مطالعات دانشگاهی میپردازد و اهمیت تحلیل آثار گذشته را برای تولیدات آینده بررسی میکند.- فصل دوم: آشنایی با انواع انیمیشن تکنیکهای مختلف انیمیشن مانند دو بعدی، سه بعدی، خمیری، ماسهای، رایانهای، خطی و طلقی، انیمه و استاپ موشن را معرفی و ویژگیهای هرکدام را شرح میدهد.- فصل سوم: تاریخچه و روند تولید انیمیشن در ایران به بررسی سیر تاریخی تولید انیمیشن در ایران، نقش کانون پرورش فکری، تأثیر شرایط اجتماعی و فرهنگی و مقایسه با نمونههای جهانی میپردازد.- فصل چهارم: تحلیل نمونه آثار شاخص کانون تحلیل محتوایی و زیباییشناسی انیمیشنهای منتخب کانون از دهه ۷۰ تا ۹۰، بررسی مضامین، ساختار روایی و عناصر بصری آثار.- فصل پنجم: انیمیشن ایران و جهان مقایسه جایگاه انیمیشن ایران با نمونههای جهانی و بررسی تأثیرات متقابل فرهنگی و هنری.
بخشی از کتاب تحلیل انیمیشن های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از دهه ۷۰ تا ۹۰ شمسی
«در این کتاب، من سفری شگفتانگیز را با شما به اشتراک میگذارم که پر از چالشها، پیروزیها و درسهای ارزشمند است. هدف اصلی این کتاب، الهام بخشیدن به شما و به اشتراک گذاشتن تجربیاتم است که امیدوارم به شما کمک کند در مسیر زندگیتان بهترین تصمیمها را بگیرید.همراه من باشید تا با هم گام به گام جلو برویم و رازهای موفقیت، شکستها و دانشی که در این راه به دست آوردهام را کشف کنیم. این کتاب نتیجه مدتها تحقیق و تلاش مستمر است و اکنون خوشحالم که میتوانم آن را با شما به اشتراک بگذارم.امیدوارم که این کتاب برای شما همانقدر ارزشمند باشد که برای من بوده است.با سپاس فراوانفاطمه فلکنژاد سیفی»