کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها
معرفی کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها
معرفی کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها
کتاب الکترونیکی «تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشمها (الفبای پرورش سواد بصری)» نوشتهٔ حمیدرضا پیرایش نیا و مونا عسکری و منتشرشده توسط انتشارات فرناد، اثری است که به بررسی مبانی و اهمیت سواد بصری، نقش چشم و ادراک دیداری در ارتباطات و تاثیرگذاری بر مخاطب میپردازد. این کتاب با رویکردی آموزشی و کاربردی، مفاهیم پایهای مانند تصویرسازی ذهنی، ترکیببندی، عناصر بصری و روانشناسی رنگها را برای علاقهمندان به هنر، طراحی، گرافیک و کسبوکارها شرح میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها
این کتاب به موضوع سواد بصری و اهمیت آن در زندگی روزمره و حرفهای میپردازد. نویسندگان، با تکیه بر تجربیات شخصی و تحصیلات خود در حوزههای معماری، مدیریت و طراحی، تلاش کردهاند تا مفاهیم بنیادین ادراک بصری را به زبانی قابلدسترس برای طیف وسیعی از مخاطبان ارائه دهند. کتاب در فضایی آموزشی و با مثالهای ملموس، به تفاوت میان دیدن و سواد بصری، نقش چشم در دریافت اطلاعات و تاثیر جلوههای بصری بر ذهن و احساسات انسان میپردازد. همچنین، به اهمیت پرورش مهارتهای دیداری در عصر رسانههای تصویری و شبکههای اجتماعی اشاره میشود و نشان میدهد که چگونه توجه به عناصر بصری میتواند در موفقیت کسبوکارها و ارتباطات فردی نقش داشته باشد. این اثر در دورهای نوشته شده که اهمیت تصویر و رسانههای دیداری در زندگی و کسبوکارها بیش از پیش برجسته شده است و تلاش دارد تا مخاطب را با الفبای سواد بصری و کاربردهای آن آشنا کند.
خلاصه کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها
کتاب «تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشمها» با طرح این پرسش آغاز میشود که چرا برخی برندها و کسبوکارها توانستهاند با جلوههای بصری قوی، ذهن مخاطب را تسخیر کنند. نویسندگان، ابتدا اهمیت حس بینایی و نقش چشم را در دریافت اطلاعات و شکلگیری احساسات توضیح میدهند و تفاوت میان دیدن صرف و سواد بصری را روشن میسازند. در ادامه، به تصویرسازی ذهنی به عنوان مهارتی کلیدی برای خلق و درک تصاویر ذهنی پرداخته میشود و تمرینهایی برای تقویت این توانایی ارائه میگردد. بخشهای بعدی کتاب به ترکیببندی بصری، عوامل موثر بر آن مانند تعادل، حرکت، ریتم، تمرکز، تناسب و کنتراست میپردازد و نشان میدهد که چگونه این عناصر میتوانند پیام و احساس موردنظر را به مخاطب منتقل کنند. همچنین، نقش خطوط، اشکال، فرمها و رنگها در ایجاد جذابیت بصری و تاثیرگذاری بر ذهن بررسی میشود. کتاب با مثالهای روزمره و کاربردی، اهمیت توجه به جزئیات بصری را در طراحی، عکاسی، تبلیغات و حتی زندگی روزمره برجسته میکند و مخاطب را به تمرین و پرورش نگاه دقیقتر و خلاقتر دعوت میکند.
چرا باید کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با مفاهیم پایهای سواد بصری و نقش آن در ارتباطات، طراحی و کسبوکار آشنا شود. با مطالعهٔ این اثر، میتوان درک بهتری از تاثیر عناصر بصری بر ذهن و احساسات پیدا کرد و مهارتهایی مانند تصویرسازی ذهنی و ترکیببندی را تقویت نمود. همچنین، کتاب با تمرینها و مثالهای ملموس، راههایی برای بهبود خلاقیت و نگاه هنرمندانه به جهان ارائه میدهد که میتواند در حرفههای مرتبط با هنر، گرافیک و حتی مدیریت برند مفید باشد.
خواندن کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای طراحان، گرافیستها، عکاسان، معماران، صاحبان کسبوکار و هر کسی که به دنبال تقویت مهارتهای بصری و تاثیرگذاری بیشتر در ارتباطات تصویری است، مناسب خواهد بود. همچنین، برای دانشجویان رشتههای هنر و معماری و علاقهمندان به روانشناسی رنگ و ادراک بصری، منبعی کاربردی به شمار میآید.
فهرست کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها
- فصل اول: چرا توجه به سواد بصری اهمیت دارد؟ به اهمیت حس بینایی، تفاوت دیدن و سواد بصری و نقش چشم در دریافت اطلاعات میپردازد.- فصل دوم: تصویرسازی ذهنی مفهوم تصویرسازی ذهنی، تمرینهای تقویت این مهارت و کاربرد آن در خلاقیت و حل مسئله را شرح میدهد.- فصل سوم: ترکیببندی عوامل مهم در ترکیببندی مانند تعادل، حرکت، ریتم، تمرکز، تناسب و کنتراست را بررسی میکند و نقش آنها را در انتقال پیام بصری توضیح میدهد.- فصل چهارم: عناصر بصری و روشهای صحیح استفاده به معرفی عناصر بصری مانند نقطه، خط، شکل، فرم، بافت و جهت میپردازد و کاربرد هرکدام را در طراحی و ارتباط بصری شرح میدهد.- فصل پنجم: روانشناسی رنگها خصوصیات روانشناسی رنگهای مختلف، نقش رنگها در تبلیغات و ارتباطات و هارمونی رنگها را بررسی میکند.- فصل ششم: درک ارتباط بصری به اهمیت ارتباط بصری، نقش نشانهها و نمادها و تاثیر آنها بر ذهن مخاطب میپردازد.
بخشی از کتاب فوکوس، تمرکز بر نفوذ به ذهن مخاطب از دریچه چشم ها
«چشمهایت را ببند. چه میبینی؟ چه حسی داری؟تاریکی. سیاهی. وهم.چند دقیقه میتوانید با چشمانی بسته به کارهایتان بپردازید؟ چه میشود اگر نتوانید دنیای اطرافتان را ببینید؟ چه میشود اگر همهچیز تاریک و سیاهی محض باشد؟آیا میتوانید لحظهای دیدن این دنیای رنگرنگی را فراموش کنید؟ دیدن آبی دریا، آسمان پرستاره کویر در شب، بارش دانههای سفید برف، بامبوهای سر به فلک کشیده و استقامت کوههای پرصلابت را میتوانید ندید بگیرید و با این شرایط حتی دیدن خندههای زیبای آدمهای اطرافتان نیز دیگر زیبایی خودش را نداشت.من عاشق دیدن فوتبال هستم و زمانی که به تماشای یک بازی فوتبال مینشینم از هیجان لبریز میشوم و این هیجان هرلحظه بیشتر به من یادآوری میکند که چشمانم چقدر در درک زیباییهای این دنیا پر اهمیت هستند و حس بینایی چقدر دنیایم را معنادارتر میکند.تماشای فوتبال یک تفریح هیجانانگیز برای بیشتر مردم جهان است. هیجانی که تنها با دیدن به اوج خود میرسد. شنیدهام که در سالهای نهچندان دور تلویزیونهای خانگی و حتی پردههای سینما فقط دو رنگ را نمایش میدادند؛ سیاهوسفید. مطمئنم که تماشای فوتبال با این دو رنگ هرگز جذابیت تماشای فوتبال با تصاویر باکیفیت فعلی را نداشته و هرچه زمان به جلوتر میرود نقش قدرت بینایی و اطلاعاتی که ما از طریق چشمانمان از دنیای رنگارنگ پیرامون خود دریافت میکنیم بسیار مهمتر میشود.»