کتاب گل واژه های دلم محبوبه پودینه مقدم کرباسک + دانلود نمونه رایگان

کتاب گل واژه های دلم

گردآورنده:موسی حسین پور
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب گل واژه های دلم

کتاب گل واژه‌ های دلم نوشته‌ محبوبه پودینه مقدم کرباسک مجموعه‌ای از دلنوشته‌ها و سروده‌هایی است که موسی حسین‌ پور آن‌ها را گردآوری کرده است. نشر هورین این کتاب را منتشر کرده است. شاعر در این کتاب با زبانی صمیمی از رنج‌ها، امیدها، غربت، پیری، فقر، تنهایی، عشق به فرزندان و نوه‌ها و گفت‌وگوهای مداوم خود با خدا و سرنوشت سخن گفته است. متن کتاب میان شعر و نثر آهنگین در نوسان است و بیشتر قطعه‌ها کوتاه، مستقیم و احساسی هستند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گل واژه های دلم

کتاب گل واژه‌ های دلم سفری است در زندگی و احساسات محبوبه پودینه مقدم کرباسک؛ زنی که از کودکی تا پیری، رنج و محرومیت، غربت، بی‌مهری خویشاوندان، فقر، بیماری و اسارت در خانه‌ی دشمن را تجربه کرده است. شاعر در این کتاب بارها از شاعر گمنام سیستان بودن خود می‌گوید و از زادگاهش، سیستان، به‌عنوان بهترین شهر جهان یاد می‌کند و در عین حال از سختی‌های زیستن در آن دیار می‌نالد.

در کتاب گل واژه‌ های دلم، هر متن کوتاه با عنوانی مستقل آمده است؛ از جمله آدمیت، کاش خانه داشتم، غول چاه، رنج و عذاب، شاعر گمنام سیستان، کودکی پرغم، زندگی یعنی چه؟، کتاب سوزناک، زندگی پردردسر، عذاب بی‌حساب، بیزار از دنیا، غم غربت، دعای مادرانه، کجایی جوانی، سرنوشت تلخ و ده‌ها عنوان دیگر. این قطعه‌ها گاهی شکل شعر کلاسیک دارند و گاهی بیشتر شبیه دلنوشته و گفت‌وگوی بی‌واسطه با خدا، فلک، سرنوشت، مادر، فرزندان و نوه‌ها هستند.

کتاب گل واژه‌ های دلم در کنار تصویر مداوم رنج، از عشق مادرانه، دلبستگی به نوه‌ها، امید به فرج امام زمان، ایمان به خدا و آرزوی رهایی از اسارت و بی‌خانمانی نیز سخن گفته است. این کتاب در مجموع، دفتر دردها و آرزوهای شاعری سالخورده است که می‌خواهد راز دل خود را از فراموشی نجات دهد و روی کاغذ ثبت کند.

خلاصه کتاب گل واژه های دلم

کتاب گل واژه‌ های دلم مجموعه‌ای از سروده‌ها و دلنوشته‌های محبوبه پودینه مقدم کرباسک است که در آن، زندگی به‌عنوان مسیری پر از رنج، بی‌مهری، فقر، بیماری، پیری و غربت تصویر شده است. شاعر از کودکی محروم و جوانی تباه‌شده تا پیری ناتوان، از زیردست‌بودن، خانه‌ی دشمن، بی‌خانمانی، طردشدن از خویشان و غم غربت می‌گوید و مدام از خدا، فلک و سرنوشت سؤال می‌پرسد که این همه رنج برای چیست.

در کنار این تلخی‌ها، کتاب از عشق عمیق به فرزندان و نوه‌ها، دعای مادرانه، امید به دیدار عزیزان دور، دلبستگی به سیستان، آرزوی آزادی از اسارت و ایمان به خدا و امام زمان سخن گفته است. یادداشت‌های کتاب شامل موضوعاتی دیگر درباره‌ی شکایت، نیایش، اعتراف و امید است و تصویری یکپارچه از جهان درونی شاعری سالخورده و رنج‌دیده می‌سازند.

چرا باید کتاب گل واژه های دلم را بخوانیم؟

به کتاب گل واژه‌ های دلم می‌توان به‌عنوان دفتر صادقانه‌ی رنج‌ها و آرزوهای یک زن سالخورده نگاه کرد که تجربه‌ی فقر، غربت، بی‌مهری خویشاوندان، عشق مادرانه و ایمان مذهبی را در قالب شعر و دلنوشته ثبت کرده است. این کتاب امکان همدلی با زیست نسلی فراموش‌شده و شنیدن صدای زنی گمنام از سیستان را فراهم می‌کند.

خواندن کتاب گل واژه‌ های دلم به علاقه‌مندان شعر و دلنوشته‌های احساسی، کسانی که به ادبیات خودنوشت و تجربه‌های زیسته‌ی زنان و سالمندان توجه دارند و همچنین مخاطبانی که می‌خواهند حال‌وهوای عاطفی و اجتماعی زندگی در سیستان را از زبان یک شاعر گمنام بشنوند، پیشنهاد می‌شود.