کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد مایکل رایس + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد

کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد

معرفی کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد

معرفی کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد

کتاب الکترونیکی «راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد (شیوه‌های غلبه بر وابستگی به مواد و رفتارهای اجباریِ دیگر)» نوشتهٔ «مایکل رایس» و ترجمهٔ «شاهین معروف‌خانی» از سوی انتشارات سایه سخن منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعهٔ «تئوری انتخاب در عمل» است و به بررسی اعتیادهای موادمحور و رفتاری با رویکرد تئوری انتخاب می‌پردازد. نویسنده با تکیه بر تجربهٔ درمانگری و آموزه‌های دکتر ویلیام گلسر، راهکارهایی برای درک و مدیریت رفتارهای اعتیادی ارائه می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد

«راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد» اثری است که به موضوع اعتیاد از زاویهٔ روان‌شناسی تئوری انتخاب می‌پردازد. این کتاب در قالبی کاربردی و مختصر، به بررسی انواع اعتیادهای موادمحور و غیرموادی مانند قمار، اینترنت، غذا، رابطهٔ جنسی و غیره می‌پردازد و تلاش می‌کند ریشه‌های روانی و اجتماعی این رفتارها را واکاوی کند. نویسنده، با سابقهٔ طولانی در درمان اعتیاد و مشکلات هیجانی، بر اهمیت مسئولیت‌پذیری فردی و نقش روابط معنادار در بهبود تأکید دارد. کتاب در دوره‌ای نوشته شده که اعتیادهای رفتاری در کنار اعتیاد به مواد، به‌عنوان معضلی رو به رشد در جوامع مدرن مطرح شده‌اند. اثر حاضر بخشی از مجموعه‌ای است که هدف آن آموزش عملی تئوری انتخاب و واقعیت‌درمانی برای مسائل روزمرهٔ زندگی است. نویسنده با بهره‌گیری از تجربیات بالینی و آموزه‌های دکتر ویلیام گلسر، تلاش می‌کند به مخاطب نشان دهد که چگونه می‌توان با تغییر نگرش و رفتار، کنترل زندگی را دوباره به دست گرفت و از چرخهٔ اعتیاد خارج شد.

خلاصه کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد

این کتاب با معرفی مفهوم اعتیاد به‌عنوان رفتاری اجباری که برای کاهش ناخشنودی و استرس به کار می‌رود، آغاز می‌شود. نویسنده اعتیاد را محدود به مواد مخدر و الکل نمی‌داند و رفتارهایی مانند قمار، پرخوری، استفادهٔ افراطی از اینترنت و حتی روابط جنسی را نیز در این دسته قرار می‌دهد. بر اساس تئوری انتخاب، ریشهٔ اصلی اعتیاد در تلاش برای ارضای پنج نیاز اساسی انسان (بقا، عشق و تعلق، قدرت، آزادی و تفریح) و ناکامی در روابط معنادار جست‌وجو می‌شود. کتاب توضیح می‌دهد که افراد برای فرار از احساس ناکامی و ناخشنودی، به رفتارهای اعتیادی روی می‌آورند و این رفتارها به‌تدریج جایگزین روابط سالم و معنادار می‌شوند. نویسنده تأکید می‌کند که کنترل بیرونی (تلاش برای تغییر دیگران یا شرایط) نه‌تنها کمکی به بهبود نمی‌کند، بلکه چرخهٔ اعتیاد را تقویت می‌کند. در مقابل، پذیرش مسئولیت فردی و تمرکز بر کنترل درونی، کلید غلبه بر اعتیاد است. کتاب راهکارهایی برای شناسایی نیازهای ارضانشده، جایگزینی رفتارهای اعتیادی با فعالیت‌های سالم، و بازسازی روابط ارائه می‌دهد. همچنین به نقش گروه‌های حمایتی، خودارزیابی و بخشش خود و دیگران در مسیر بهبود اشاره می‌کند. نویسنده با مثال‌ها و تمرین‌های عملی، مخاطب را به بازاندیشی دربارهٔ انتخاب‌هایش و پذیرش مسئولیت زندگی دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد را خواند؟

این کتاب با رویکردی متفاوت به موضوع اعتیاد می‌پردازد و به‌جای تمرکز صرف بر قطع مصرف یا رفتار، بر شناخت ریشه‌های روانی و اجتماعی اعتیاد و نقش انتخاب‌های فردی تأکید دارد. مخاطب با خواندن این اثر می‌تواند درک عمیق‌تری از چرایی رفتارهای اعتیادی خود یا اطرافیانش به دست آورد و با ابزارهای عملی برای بازسازی روابط و مدیریت نیازهای اساسی آشنا شود. همچنین کتاب به‌طور ویژه به اعتیادهای رفتاری غیرموادی می‌پردازد که در جامعهٔ امروز کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

خواندن کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای افرادی که با اعتیاد به مواد یا رفتارهای اجباری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، خانواده‌ها و اطرافیان افراد معتاد، مشاوران، روان‌شناسان و درمانگران حوزهٔ اعتیاد و سلامت روان، و همچنین کسانی که به دنبال درک عمیق‌تری از رفتارهای انسانی و راه‌های بهبود روابط هستند، مناسب است.

فهرست کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد

- پیش‌گفتار مترجم: مروری بر اهمیت اعتیادهای رفتاری و معرفی رویکرد کتاب.- مقدمه: تبیین رویکرد تئوری انتخاب و تفاوت آن با روش‌های کنترل بیرونی در درمان اعتیاد.- فصل ۱: آیا می‌توانید اعتیاد را تشخیص دهید؟ تعریف اعتیاد، انواع اعتیادهای موادمحور و غیرموادی، نشانه‌ها و پیامدهای آن.- فصل ۲: چرا به شیوه‌ای مشخص رفتار می‌کنید؟ بررسی پنج نیاز اساسی انسان و نقش آن‌ها در شکل‌گیری رفتارهای اعتیادی.- فصل ۳: تئوری انتخاب در عمل: راهکارهای عملی برای شناسایی نیازها، خودارزیابی و جایگزینی رفتارهای اعتیادی.- فصل ۴: به انجمن‌های گمنام یا گروه‌های دوازده گام علاقه ندارم، چه‌کار کنم؟ بررسی نقش گروه‌های حمایتی و راه‌های جایگزین برای حمایت و بهبود.- فصل ۵: غلبه بر اعتیاد پیش از شروع: آماده‌سازی ذهنی و جسمی برای ترک اعتیاد و مدیریت نشانه‌های محرومیت.- فصل ۶: چگونه می‌توانیم به عزیزانمان کمک کنیم؟ راهنمایی برای خانواده‌ها و اطرافیان افراد معتاد.- فصل ۷: سخن پایانی: جمع‌بندی و تأکید بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و روابط معنادار در مسیر بهبود.

بخشی از کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای اعتیاد

«پذیرشِ وجودِ مشکل، اولین و مهم‌ترین شرط غلبه بر اعتیاد است. وقتی سوءمصرف خود را علت ناخشنودی‌تان نمی‌دانید، چرا باید برای بهبود زندگی یا تغییر تلاش کنید؟آیا من بیمار روانی‌ام؟اصلاً این‌طور نیست. به‌دلیل حرف‌ها و رفتارهای دیوانه‌واری که تحت‌تأثیر فشار یا ناکامیِ شدید بیان می‌کنید یا انجام می‌دهید، شاید مردم و متخصصان فکر کنند به نوعی اختلال روانی مبتلا هستید. در رفتارهای اجباری شما هیچ‌گونه آسیب روانی وجود ندارد. رفتار، جزء اندام ما نیست که بیمار یا مریض شود. مغز ممکن است گرفتار بیماری شود؛ اما افکار ما، مغز یا بخش دیگری از بدنمان نیست که تحت‌تأثیر مریضی یا بیماری قرار بگیرد.با بیش از ۲۳ سال فعالیت به‌عنوان مشاور، به‌جرئت می‌گویم که هیچ‌یک از مراجعانم به‌دلیل ناتوانی در کنارآمدن با شادکامی‌های زندگی نزد من نیامده‌اند. وجه اشتراکشان ناخشنودی است و ناخشنودی‌شان نتیجهٔ روابط ناخشنود است. آن‌ها با اشخاص مهم زندگی‌شان روابط ناخوشایندی دارند یا به‌طورکلی رابطه‌ای ندارند. اعتیادها یا رفتارهای دیوانه‌وارِ آن‌ها نتیجهٔ خلاقیتشان در انتخاب‌هایی است که برای مقابله با ناخشنودی داشته‌اند. آن‌ها می‌کوشند که تصویر فعلی روابط ناخوشایندشان را با تصویر دنیای مطلوبشان مطابقت دهند،‌ ولی کارهایشان تاکنون مؤثر نبوده است.»