
کتاب کارآفرینی اجتماعی
معرفی کتاب کارآفرینی اجتماعی
کتاب کارآفرینی اجتماعی نوشتهٔ مریم حشمتی است. نشر سنجاق این کتاب را بهصورت الکترونیک منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ علوم اجتماعی قرار گرفته، در باب مسئولیت اجتماعی کسبوکار یا جنبههای اجتماعی کارآفرینی است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کارآفرینی اجتماعی اثر مریم حشمتی
کتاب «کارآفرینی اجتماعی» که در سال ۱۴۰۴ منتشر شده و ۱۱ فصل دارد، به مسئولیت اجتماعی کسبوکار و جنبههای اجتماعی کارآفرینی پرداخته است. این کتاب با فصلی به نام «نگاه کارآفرین اجتماعی به جهان» آغاز شده است. «مریم حشمتی» در این فصل به بررسی چالشهای اساسی جهانی از جمله گرسنگی، خشونت علیه زنان، بیماریهای مهلک، مشکلات زیستمحیطی و ضعفهای سیستمی پرداخته و واکنشهای معمول و اغلب ناکارآمد در برابر این بحرانها را مطرح کرده است. او بر نقش گروههای پیشرو و افراد خلاق و نوآوری تأکید میکند که با شناسایی مشکلات نادیدهگرفتهشده و ارائهٔ راهحلهای تازه، به مقابله با این چالشها میپردازند. این نویسنده نمونههایی از تلاشهای موفق در زمینهٔ تصفیهٔ آب، توسعهٔ مالی خرد، دسترسی به آموزش آنلاین، پیشرفتهای حوزهٔ سلامت، حقوق بشر، تجارت اجتماعی و شبکههای بینالمللی برای غلبه بر موانع ملی در این زمینهها را ارائه داده و در ادامه با اشاره به چالش دوگانگی استانداردها در حقوق بشر بینالملل، بر اهمیت ایجاد سیستمهای مقاوم و پاسخگو تأکید کرده و فرصتها و چالشهای همکاریهای بینالمللی و منطقهای در این زمینه را بررسی کرده است. ویژگی مشترک این تحولات، تقویت صدای انسانها، ایجاد فرصتهای برابر و مشارکت فعالان اجتماعی برای ایجاد تغییرات مثبت عنوان میشود و نقش کارآفرینان اجتماعی و سازمانهایی مانند بانک گرامین و انستیتوی زمین بهعنوان الگوهای موفق مورد توجه قرار میگیرد. در پایان این فصل، روند توسعهٔ کارآفرینی اجتماعی در سه مرحلهٔ شناسایی ایدههای نوآورانه، ساخت سازمانهای ماندگار و توانمندسازی افراد برای تفکر و عمل تحولآفرین تشریح شده و اهمیت این رویکرد در حل مشکلات جهانی و ضرورت همکاری و شبکهسازی برای دستیابی به نتایج مؤثرتر مورد تأکید قرار میگیرد؛ با این قیاس که مجموعهای از اقدامات کوچک و مرتبط، مانند یک کل منسجمْ قدرتی فراتر از جمع اجزای خود دارند.
عنوان بعضی دیگر از فصلهای این کتاب عبارت است از «کارآفرینی اجتماعی چیست؟»، «رابطهٔ دموکراسی و کارآفرینی اجتماعی»، «ارزیابی تأثیر کارآفرینان اجتماعی»، «مدارس چگونه میتوانند خاستگاه آفرینش نوآوران اجتماعی باشند؟» و «نوعدوستی و تأثیر آن بر نوآوری و کارآفرینی اجتماعی».
چرا باید کتاب کارآفرینی اجتماعی را بخوانیم؟
کتاب «کارآفرینی اجتماعی» به شما نشان میدهد چگونه با نگاهی نوآورانه و مسئولانه به چالشهای اجتماعی و جهانی بنگرید و نشان میدهد که چگونه کسبوکارها و افراد میتوانند با رویکرد کارآفرینی اجتماعی، تأثیرات مثبت و ماندگاری در جامعه ایجاد کنند.
کتاب کارآفرینی اجتماعی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این اثر با بررسی نمونههای موفق و ارائهٔ چارچوبهای عملی به کسانی پیشنهاد شده است که بهدنبال تلفیق اهداف اقتصادی با مسئولیت اجتماعی و ایجاد تغییرات معنادار در جهان هستند.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
این کتاب بهوسیلهٔ نشر ندای کارآفرین و در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است.
بخشی از کتاب کارآفرینی اجتماعی
«فصل دهم: نقش دولت در همکاری با کارآفرینان اجتماعی
**نقش و پتانسیل کارآفرینان اجتماعی در خدمت دولتها**
- کارآفرینان اجتماعی در عرصههای گوناگون شامل خوراک ذهنی، سیاستگذاری و نیروی کار میتوانند نقشی کلیدی در ارائه خدمات و بهبود عملکرد دولت ایفا کنند.
- در صورتی که دولت آزادی عمل کافی در اختیار این افراد قرار دهد، آنان میتوانند بر اساس تجربههای عملی خود نظریات جدید، راهحلهای خلاقانه و مهارتهای سازمانی برای حل مشکلات دولتی ارائه دهند.
- کارآفرینان اجتماعی نشان دادهاند که حتی در حوزههایی که دولتها با مشکلات جدی مواجهاند، نتایج بهتری میتوانند کسب کنند.
**چالشهای همکاری میان دولت و کارآفرینان اجتماعی**
- **فشارهای متقابل:**
- رهبران دولتی اغلب تحت فشار برای کسب نتایج کوتاهمدت قرار دارند تا در دوره فعالیتشان پاسخگویی لازم را ارائه دهند. در مقابل، کارآفرینان اجتماعی بر راهحلهای بلندمدت و انعطافپذیر تاکید دارند.
- سیاستمداران به دلیل ترس از رسواییها یا شکستهای احتمالی به روشهای پاسخگویی محدود پایبند هستند، در حالی که کارآفرینان اجتماعی به دنبال چالشکشیدن باورهای سنتی و آزمون ایدههای نو هستند.
- **اختلافات در نحوه کار:**
- دولتها تابع سلسلهمراتب، قوانین سفت و سخت و ساختارهای قدرت هستند؛ از سوی دیگر، کارآفرینان اجتماعی استقلال و آزادی لازم برای آزمودن و تدوین راهحلهای تازه را ضروری میدانند.
- کارآفرینان اجتماعی معمولاً سیاستمداران را "کاغذبازانی" میدانند که از تأثیر تصمیمگیریهای خود در عمل بیخبرند. در مقابل، سیاستمداران نیز از عدم اطلاع کارآفرینان از پیچیدگیهای اداره نظامهای بزرگ گله دارند. این اختلاف نظرها موجب قطع همکاریها شده است.
**نمونههای موفق همکاری دولت و کارآفرینی اجتماعی**»
حجم
۲۳۳٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۴
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۲۳۳٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۴
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه