کتاب لطایف عرفانی (۲)
معرفی کتاب لطایف عرفانی (۲)
معرفی کتاب لطایف عرفانی (۲)
کتاب الکترونیکی «لطایف عرفانی (۲)» نوشتهٔ علی صالحیخواه و رضا خلیلیان و منتشرشده توسط انتشارات کنکاش، دومین جلد از مجموعهای سهجلدی است که به شعر و نثر عرفانی معاصر میپردازد. این اثر مجموعهای از مثنویها، قطعات، دلنوشتهها و اشعار با مضامین اخلاقی، عرفانی و اجتماعی را در خود جای داده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب لطایف عرفانی (۲)
این کتاب در ادامهٔ جلد نخست «لطایف عرفانی» منتشر شده و فضای فکری و معنوی نویسندگان را در قالب شعر و نثر به تصویر میکشد. دورهٔ نگارش و انتشار کتاب به سالهای معاصر بازمیگردد و نویسندگان آن، هر دو با پیشینهای در علوم انسانی و تجربیات متنوع، تلاش کردهاند مضامین عرفانی، اخلاقی و اجتماعی را با زبانی شاعرانه و گاه داستانی بیان کنند. کتاب حاضر پنج فصل دارد که بخش عمدهٔ آن به مثنویها و قطعات منظوم اختصاص یافته و در فصل پایانی نیز دلنوشتههایی آورده شده است. در کنار اشعار، نویسندگان به موضوعاتی چون اخلاق فردی، مسائل اجتماعی، وقایع تاریخی و آموزههای دینی نیز پرداختهاند. این مجموعه با نگاهی به سنتهای ادبیات فارسی و عرفان اسلامی، تلاش دارد مفاهیم معنوی را در قالبی امروزی و قابل لمس برای مخاطب بازگو کند.
چرا باید کتاب لطایف عرفانی (۲) را خواند؟
این کتاب برای کسانی که به دنبال تجربهٔ شعر و نثر عرفانی معاصر هستند، مجموعهای متنوع از مضامین اخلاقی، اجتماعی و معنوی را فراهم میکند. در کنار اشعار، قطعاتی با موضوعات روزمره و مسائل انسانی نیز دیده میشود که خواننده را به تأمل دربارهٔ زندگی، اخلاق و معنویت دعوت میکند. همچنین، حضور دو نویسنده با پیشینههای متفاوت، به اثر رنگ و بویی چندصدایی و گسترده داده است. مطالعهٔ این کتاب میتواند فرصتی برای آشنایی با نگاههای تازه به عرفان و اخلاق در قالب شعر و نثر فارسی باشد.
خواندن کتاب لطایف عرفانی (۲) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به شعر و ادبیات عرفانی، دوستداران مضامین اخلاقی و معنوی، پژوهشگران حوزهٔ عرفان اسلامی و کسانی که به دنبال الهامگرفتن از آموزههای اخلاقی و اجتماعی هستند، مناسب است.
فهرست کتاب لطایف عرفانی (۲)
کتاب «لطایف عرفانی (۲)» غیرداستانی است و ساختار آن بر پایهٔ پنج فصل شکل گرفته است: - فصل اول تا چهارم: ادامهٔ لطایف مثنوی، شامل مجموعهای از مثنویها و قطعات منظوم با مضامین عرفانی، اخلاقی، اجتماعی و تاریخی. در این بخشها، اشعار و حکایاتی دربارهٔ موضوعاتی چون رابطهٔ انسان با خدا، اخلاق فردی، وقایع تاریخی، مسائل اجتماعی و آموزههای دینی آورده شده است. - فصل پنجم: دلنوشتهها، که در آن نویسندگان به بیان احساسات، تجربیات شخصی و برداشتهای معنوی خود پرداختهاند. این فصل بیشتر رنگ و بوی نثر دارد و به تأملات فردی و اجتماعی اختصاص یافته است. در سراسر کتاب، موضوعاتی مانند دعا، بلا و امتحان، عقل و وحی، تفاوت مرد و زن، کنترل زبان، عید قربان، سیرت و صورت، و بسیاری موضوعات دیگر در قالب شعر و نثر بررسی شدهاند.
بخشی از کتاب لطایف عرفانی (۲)
«حکایستهاشنیدم از بزرگان خواجهای فرزند سالاری که داشت بهعر حفظ او سفارشه نموه از سفر ب رکشت و پرسسید از پر خواجه با هوش و دراست فهم کرد بباخودش گفتامحبست کردهام سس چا که بان دردانام تسوبگوب او چه سازد خواجهاش جسز که احسانش نمود و پروریسد حال من یساتسوبده ای گسل پر مساچه کردیم و چه بااین اولبا تو میدانی که بسکت شاهی و شهزاده اگر بر قمه نانی مسیروی بازار ا گر تهمت و با ظلمی شود بر تو همه بسک امتجان است ای نسیزاده اگر عقلت شود غالسب بر نفسست و تابامعرفشت باکت کنند ای دوست»