کتاب نقطه تسلیم
معرفی کتاب نقطه تسلیم
کتاب نقطه تسلیم نوشتهٔ حسین بهزاد و علی جعفرآبادی و مسعود دهنمکی است. انتشارات روایت ۲۷ بعثت این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب نقطه تسلیم
کتاب نقطه تسلیم اثری است روایی که به ثبت و بازگویی خاطرات شفاهی محمود امینی زاده، یکی از فرماندهان برجسته دوران دفاع مقدس، میپردازد. امینی زاده که در روستایی از توابع اصفهان متولد شده و در تهران رشد یافته، در سالهای پرالتهاب انقلاب اسلامی به صفوف انقلابیون میپیوندد و با آغاز جنگ تحمیلی، به عنوان نیروی داوطلب ارتش راهی جبهههای جنوب میگردد. با تشکیل تیپ محمد رسول الله (ص)، به دعوت شهید دستواره به این یگان تازه تأسیس ملحق شده و از نزدیکان و یاران حاج احمد متوسلیان میشود. او در طول هشت سال جنگ تحمیلی، مسئولیت فرماندهی گردانهای مهمی همچون خندق، مسلم، کمیل و حمزه را بر عهده داشته و در مقطعی نیز به عنوان فرمانده تیپ محوری ایفای نقش کرده است. در طول این مدت، امینی زاده شش بار در جبههها مجروح شده و بارها در بیمارستان بستری میگردد، اما با هر بار بهبودی نسبی، بیدرنگ به خطوط مقدم نبرد بازمیگردد. او گنجینهای از خاطرات ناب و دست اول از فرماندهان شهید جنگ، فرآیند پیچیده طرحریزی عملیاتهای بزرگ و رشادتها و فداکاریهای بیمثال رزمندگان و فرماندهان در صحنههای نبرد دارد که در این اثر به شکلی جامع و مفصل توسط وی روایت شده و حسین بهزاد نیز با دقت و امانتداری تمام، این خاطرات ارزشمند را در پانصد و چهل صفحه به رشتهی تحریر درآورده است.
خواندن کتاب نقطه تسلیم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعه این کتاب به تمامی علاقهمندان به تاریخ دفاع مقدس، به ویژه کسانی که به دنبال درک عمیقتر و بیواسطهتر از وقایع و رویدادهای جنگ تحمیلی از زبان فرماندهان حاضر در صحنه هستند، صمیمانه پیشنهاد میشود. این اثر، با روایت دست اول خاطرات یک فرمانده میدانی، میتواند زوایای پنهان و ناگفتهی بسیاری از عملیاتها، چالشها و فداکاریهای رزمندگان را برای خواننده آشکار سازد. همچنین، کسانی که به زندگینامهی فرماندهان جنگ و آشنایی با شخصیت و دیدگاههای آنها علاقهمند هستند، از مطالعهی خاطرات محمود امینی زاده که از یاران نزدیک حاج احمد متوسلیان بوده است، بهرهی فراوانی خواهند برد. علاوه بر این، پژوهشگران و محققان تاریخ جنگ تحمیلی که به دنبال منابع دست اول و روایات شفاهی برای تکمیل تحقیقات خود هستند، این کتاب را یک منبع ارزشمند و قابل استناد خواهند یافت. در نهایت، هر فردی که به درک ایثار و فداکاریهای رزمندگان ایرانی در دوران دفاع مقدس و آشنایی با فضای حاکم بر جبههها علاقهمند است، از مطالعهی این اثر که با حفظ امانت و جزئیات به نگارش درآمده است، تأثیر خواهد پذیرفت.
بخشی از کتاب نقطه تسلیم
«وقتی که آقا محسن بحث ضرورت نگهداری خط را مطرح کرد یکی از فرمانده گردانها گفت:« آقا محسن ما این مشکلات را در لشکر نداریم در بحث آموزش هم مشکلی نداریم. شما فقط منطقه و نقطه عملیات را برای ما مشخص کن ما نیروهایمان را دقیق توجیه میکنیم به آنها آموزش میدهیم و مأموریتمان را هم به نحو احسن انجام خواهیم داد؛ همان جور که تا حالا انجام دادهایم.» آقا محسن که گویا از قبل شنیده بود بحثهایی بین مجموعه فرماندهی لشکر با فرماندهان گردانهای آن وجود دارد میخواست ببیند آیا سیستم لشکر ۲۷ و استخوان بندی و اتصالاتش با فرماندهی تقویت شده و درست است یا اینکه شایعات حقیقت دارند و اینها بحران زده هستند. لذا پرسید:«الآن مشکل شما چیست؟» آن فرمانده گردان گفت:«مشکل ما یکی از برادرها در لشکر است.» محسن پرسید:«چه کسی هست؟» او گفت:«مشکل ما آقای دستواره است تا وقتی که ایشان هست مشکلات داخلی لشکر هم هست و حل شدنی نیست.»»