کتاب قهوه تلخ در مرصاد!
معرفی کتاب قهوه تلخ در مرصاد!
کتاب قهوه تلخ در مرصاد! نوشتهٔ مهدی عجم است. انتشارات روایت ۲۷ بعثت این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب قهوه تلخ در مرصاد!
کتاب قهوه تلخ در مرصاد! به ثبت و بازگویی خاطرات تلخ و شیرین مدافعان سلامت بیمارستان بقیةالله تهران در طول دوران همهگیری بیماری کووید-۱۹ میپردازد. این بیماری که عامل آن ویروس SARS-CoV-2 است، از اسفند سال ۱۳۹۸ در ایران شیوع پیدا کرد و مدافعان سلامت در خط مقدم مقابله با آن، نقش بیبدیلی ایفا نمودند. نویسنده در مقدمهی کتاب اشاره میکند که این اثر، حاصل ساعتها گفتوگو و شنیدن خاطرات و روایات گوناگون و گاه تکاندهنده پزشکان، پرستاران و دیگر کادر درمان بیمارستان بقیةالله تهران است که بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت، یکی از بزرگترین مراکز ارائهدهنده خدمات به بیماران مبتلا به کرونا در سطح کشور بوده است. این خاطرات، تصویری نزدیک و انسانی از تلاشهای بیوقفه، فداکاریها، چالشها، غمها و شادیهای مدافعان سلامت در مواجهه با این بحران فراگیر را به نمایش میگذارد. عنوان «مرصاد» در کنار «قهوۀتلخ»، احتمالاً به موقعیت دشوار و طاقتفرسای این دوران و همچنین تلخی و شیرینی تجربیات کادر درمان اشاره دارد. این کتاب تلاش میکند تا با ثبت این روایات ارزشمند، یاد و خاطرهی تلاشها و ایثارگریهای مدافعان سلامت در نبرد با ویروس کرونا را گرامی بدارد و ابعاد مختلف این دوران سخت را از نگاه آنان به تصویر بکشد.
خواندن کتاب قهوه تلخ در مرصاد! را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعه کتاب «قهوۀتلخ در مرصاد» به تمامی افرادی که به درک عمیقتر از تلاشها و فداکاریهای مدافعان سلامت در دوران همهگیری کووید-۱۹ علاقهمند هستند، پیشنهاد میشود. این اثر با ارائه خاطرات دست اول کادر درمان بیمارستان بقیةالله تهران، میتواند تصویری انسانی و تاثیرگذار از چالشها، ایثارگریها و احساسات آنها در مواجهه با این بحران بیسابقه ارائه دهد. همچنین، افرادی که به تاریخ معاصر ایران و وقایع اجتماعی و بهداشتی مهم آن علاقهمند هستند، ممکن است در این کتاب، زوایای پنهان و کمتر شنیده شدهای از دوران کرونا را مشاهده کنند. علاوه بر این، دانشجویان و پژوهشگران حوزه علوم پزشکی، پرستاری و بهداشت عمومی میتوانند از این روایات به عنوان منابعی ارزشمند برای درک بهتر ابعاد انسانی و اجتماعی این بیماری همهگیر بهرهمند شوند. در نهایت، هر فردی که به قدردانی از زحمات و فداکاریهای کادر درمان در خط مقدم مبارزه با بیماریها اهمیت میدهد و میخواهد با تجربیات آنها آشنا شود، از مطالعه این اثر که با هدف ثبت و گرامیداشت این ایثارگریها تهیه شده است، تأثیر خواهد پذیرفت.
بخشی از کتاب قهوه تلخ در مرصاد!
«اوایل موج اول کرونا بود که به پیشنهاد یکی از همکاران، سیتیاسکن ریه دادم تا وضعیتم را چک کنم؛ چون در شرایط بسیار خطرناکی کار میکردیم و گاهی روزانه پانصد سیتی در روزهای اوج کرونا توسط بچهها انجام میشد. دوستم اوایــل نمیخواست نتیجۀ سیتیاسکن را به من بگوید. بااینکه علامتی نداشتم، تودهای در ریهام دیده بودند که مشکوک به کووید19 بود. با مشورت یکی از پزشکان، خبر را به من دادند. من بسیار نگران سرطان ریه بودم و روزهای سختی بر من گذشت. حتی شبها از نگرانی ابتلای خانواده، با ماسک میخوابیدم. وقتی دکتر به من گفت کرونا بوده و درحـال درمـان است، در پوست خودم نمیگنجیدم. رفقا میگفتند احتمالا تنها کسی که از شنیدن خبر کرونایی بودن خودش خوشحال شده، تو هستی!»