
کتاب نه دروغ دنیای کار
معرفی کتاب نه دروغ دنیای کار
کتاب نه دروغ دنیای کار با عنوان اصلی Nine lies about work نوشتهٔ مارکوس باکینگهام و اشلی گودال و ترجمهٔ علی اکبر مصدقی و ویراستهٔ مریم مهدوی است. این کتاب دربردارندهٔ درسهایی از رهبران تیمهای برتر است. نشر سنجاق این کتاب را بهصورت الکترونیک منتشر کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نه دروغ دنیای کار
کتاب نه دروغ دنیای کار حاصل همکاری مارکوس باکینگهام (متخصص داده و سنجش) و اشلی گودال (متخصص بهینهسازی عملکرد در شرکتهای بزرگ) است که به سفارش مجلهٔ هاروارد بیزینس ریویو برای یافتن روشهای مؤثر ارزیابی عملکرد نوشته شده است. نویسندگان، با تلفیق دادههای موثق و تجربیات رهبری، به بررسی انتقادی رویکردهای رایج در دنیای کار میپردازند و نُه دروغ رایج در مدیریت عملکرد و سازماندهی را شناسایی میکنند که به نظر آنها، باعث کاهش تعهد کارکنان و بهرهوری شدهاند. این دروغها شامل مفروضاتی نادرست دربارهٔ هدفگذاری از بالا به پایین، اهمیت بازخورد، عینیت رتبهبندی مدیران و وجود یک الگوی رهبری ایدهآل است. نویسندگان معتقدند که این رویکردها، فردیت کارکنان را نادیده گرفته و منجر به یکدستسازی میشود. کتاب در ادامه، راهکارهایی برای رهایی از این دروغها و تکیه بر طبیعت منحصربهفرد انسان در محیط کار ارائه میدهد. نویسندگان به اهمیت رشد فردی و تیمی در عین حفظ تفاوتها، دیدگاهی متفاوت نسبت به تعادل، و نقش تحولآفرین پیروی مشتاقانه از رهبر میپردازند. آنها استدلال میکنند که این دروغها برای کنترل سازمانهای پیچیده ایجاد شدهاند، اما در نهایت منجر به سرکوب فردیت و استعداد کارکنان میشوند. این کتاب، در درجهٔ اول برای رهبران تازهکار و همچنین رهبرانی که از رویکردهای سنتی کنترل و یکدستسازی خسته شدهاند و به دنبال ایجاد سازمانی سالم، اخلاقی و پیشرفته با تکیه بر فردیت اعضای تیمشان هستند، نوشته شده است. نویسندگان بر اهمیت تجربهگرایی، رویکرد واقعبینانه و ارزش قائل شدن برای استعدادهای منحصربهفرد کارکنان تأکید میکنند.
نشر سنجاق زیرمجموعهٔ «طاقچه» برای ناشر- مؤلفان است. نشر سنجاق از صفر تا صد انتشار کتاب کنار مؤلفان و مترجمان است و آنها را با ارائهٔ باکیفیت تمام خدمات لازم، پشتیبانی و همراهی میکند. این نشر سفارش انتشار کتاب و اثر در هر حوزهای (داستان و رمان، کتابهای علمی، کتاب شعر، تبدیل پایاننامه به کتاب و…) را میپذیرد. کتابها با این انتشارات، منتشر میشوند، میتوانند بهدست میلیونها مخاطب برسند و نویسنده میتواند با فروش کتابش درآمدی ماهانه کسب کند. این انتشارات برای افرادی است که میخواهند کتاب جدیدی منتشر کنند و برای افرادی است که پیش از این، کتابی منتشر کردهاند و اکنون میخواهند نسخهٔ الکترونیکی آن را منتشر کنند.
خواندن کتاب نه دروغ دنیای کار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب رهبران و مدیران در تمام سطوح، متخصصان منابع انسانی، کارآفرینان و بنیانگذاران کسبوکارها و مشاوران مدیریت و توسعهٔ سازمانی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نه دروغ دنیای کار
«رهبران ارشد سازمان، یک بار در سال، در اتاقی گرد هم میآیند و موضوع بحثشان شمایید، شما و عملکردتان، قابلیتهای شما و اشتیاقتان به کار، و میخواهند دربارهٔ موضوعات مهمی مثل پاداش شما، فرستادنتان به دورهٔ تخصصی، زمان یا امکان ترفیع شما تصمیم بگیرند. این جلسه، همانطور که شاید بدانید، به بررسی استعداد معروف است و بهنوعی در هر سازمانی برگزار میشود. سازمان مایل است استعداد کارکنانش را نفربهنفر بررسی کند تا نحوهٔ سرمایهگذاری روی آنها را مشخص کند. روال این است که به ستارهها یا کارکنانِ برتر از نظر عملکرد و قابلیت، بیشترین حقوق یا فرصت را بدهند و افرادی که در قعر جدول امتیازات دستوپا میزنند، محترمانه به کلاسهای طرح بهبود عملکرد (PIP) فرستاده شوند تا نهایتاً یا به راه بیفتند یا اخراج شوند.
بررسی استعداد یکی از مکانیسمهای مدیریت کارکنان است. سازمان میخواهد بهترین کارکنانش شاد و سرحال باشند و از آنطرف، بیثمرها به جای دیگری بروند. مدتهاست بخش عمدهٔ هزینههای سازمانها را حقوق و مزایا تشکیل میدهد و بسیاری از رهبران ارشدِ سازمانهای بزرگ مشتاقاند بدانند دربارهٔ کارکنانشان با واقعیت طرف هستند یا نه. این سؤال خواب را بر چشمان رهبران ارشد حرام میکند، چون رهبران تیمها را ناتوانتر از آن میبینند که استعدادهای موردنیاز سازمان را گرد آورند و حتی بدتر، خیال میکنند رهبران تیم در ارزیابی بچههای تیمشان دستبالا را میگیرند و ضوابط را نادیده.
برای رفع این نگرانی، سیستمهایی طراحی شدهاست تا دقتِ بررسیِ استعداد بالا برود. یکی از معروفترین آنها سیستم نُه ناحیه است. دو محور افقی و عمودی صفحهٔ مختصات، بهترتیب عملکرد و ظرفیت کارکنان تیم نامگذاری شدهاست. هر محور هم به سه بخش پایین، متوسط و بالا تقسیم شده که روی هم میشود نه ناحیه. از رهبران تیم خواسته میشود جای هرکدام از افراد تیم خود را در نواحی صفحه معلوم کنند. این سیستمْ ظرفیتهای به فعل درنیامدهٔ کارکنان را از نظر رهبران تیم نشان میدهد. مثلاً شاید یک نفر از نظر رهبرش عملکرد بالا و ظرفیتهای مغفول کمی داشته باشد. او همانی است که در شغل خود با حداکثر ظرفیت مشغول به کار است. با این دادهها میشود تصمیمهای متفاوتی دربارهٔ کارکنان گرفت؛ مثلاً مزایای یکی قبلاً بیشتر بهصورت دورههای تخصصی بوده، اما او حالا پیشرفت کردهاست و پاداش میگیرد.»
حجم
۲۰۷٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
حجم
۲۰۷٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه