کتاب مدیریت به هم پیوسته منابع آب ایران
معرفی کتاب مدیریت به هم پیوسته منابع آب ایران
کتاب مدیریت به هم پیوسته منابع آب ایران نوشتهٔ مسعود باقرزاده کریمی است. انتشارات پیک اندیشه آموزگار این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب مدیریت به هم پیوسته منابع آب ایران
کتاب مدیریت به هم پیوسته منابع آب ایران در دو بخش اصلی آماده شده است:
- در بخش اول، به تحلیل مشکلات آب کشور و ارائهٔ رویکردهای مناسب برای اصلاح مسیر مدیریت منابع آب ایران و ساخت ساختارهای مناسب اجرایی و مدیریت منابع آب بر اساس تجارب چندین ساله نویسنده در حوزهٔ آب و محیط زیست میپردازد؛
- در بخش دوم، خلاصهای از راهبردهای بلند مدت ایالت ویکتوریای کشور استرالیا در حوزهٔ مدیریت منابع آب ارائه میشود؛
خواندن کتاب مدیریت به هم پیوسته منابع آب ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران علوم سیاسی و روابط بینالملل پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مدیریت به هم پیوسته منابع آب ایران
«پديده تغيير اقليم كه در اغلب كشورها با دو پارامتر آب و هوايي يعني تغيير الگوهاي بارش و افزايش نسبي دما بروز و تداوم يافته است، از يك طرف و رشد جمعيت و تغيير سبك زندگي كه منجر به افزايش تقاضا براي مصرف آب بيشتر شده اند، از طرف ديگر، دو مولفه اصلي چالشهاي مديريت منابع آب بسياري از كشورها بويژه در مناطق خشك و نيمه خشك كره زمين هستند.
هرچند با توجه به گرمايش كره زمين و ذوب شدن خارج از معمول يخهاي قطبي و يخچالهاي كوهستاني و بالا آمدن آب اقيانوسها و افزايش سطح آبهاي آزاد، سرجمع بارشهاي كره زمين افزايش يافته است، ولي با تغيير الگوهاي بارش، از طرفي شاهد سيلابهاي بسيار وسيع و ويرانگر مشابه آنچه در سال جاري در پاكستان و امريكا رخ داد هستيم و از طرف ديگر خشكسالي بسيار سختي عرض هاي مياني در نيمكره شمالي و جنوبي را در برگرفته است كه كشور ما نيز در همين عرض ها قرار گرفته و دوره هاي خشك و گرم را تجربه مي كند.
در خصوص جمعيت نيز روند ها و پيش بيني ها حاكي از افزايش مداوم آن دارد، بطوريكه تا سال ۲۰۵۰ ميلادي جمعيت جهان نزديك به ده ميليارد نفر خواهد رسيد. در ايران نيز هرچند روند رشد جمعيت كاهش يافته است، ولي با توجه به سياستهاي تشويقي دولت، انتظار سرعت گرفتن افزايش جمعيت در سالهاي پيش رو دور از انتظار نيست.
بنابه پيش بيني ها، روندهاي فوق الذكر موجب خواهند شد كه تا سال ۲۰۵۰ ميلادي، ۶۰% جمعيت كره زمين با نوعي از بحران آب مواجه شوند. همچنين تا سال ۲۰۳۰ ميلاد، جمعيت كره زمين به ۴۰% آب بيشتر، ۳۵% خوراك بيشتر و ۵۰% انرژي بيشتر نياز خواهند داشت.
كشورهاي مختلف بسته به ظرفيت هاي علمي، اقتصادي، زيربنايي و فرهنگ عمومي جامعه خود، رويكردها و راهكارهاي مختلفي براي مديريت بحرانهاي آبي فعلي و آتي خود برگزيده اند كه بازخواني تجربه آنها كمك شاياني در انتخاب راهبردهاي كلان مديريتي و راهكارهاي پايدار و كارا و كم هزينه و سازگار با محيط زيست و فرهنگ جامعه مي كند.»
حجم
۳٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۲۲ صفحه
حجم
۳٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۲۲ صفحه