کتاب علل سقوط مجازات
معرفی کتاب علل سقوط مجازات
کتاب الکترونیکی علل سقوط مجازات نوشتۀ علیرضا نمرودی است و انتشارات معید مهر آن را منتشر کرده است. کتاب علل سقوط مجازات، به بررسی دلایل از بین رفتن مجازات مجرمین پرداخته است.
درباره کتاب علل سقوط مجازات
مجازات نوعی واکنش رسمی و قضایی است که از سوی حاکمیـت یـک کشـور در موارد ارتکاب جرم و از بین رفتن نظم و تعادل حاکم در جامعه، نسبت به مرتکب جرم اعمال میگردد. مجازات نیز همانند هر ماهیت حقوقی زمانی ایجاد شده و زمانی از بین میرود. گـاه از بین رفتن مجازات در اثر اجرا شدن واقعی آن و تکمیل شدن آثارش است و گـاه مجازات با آنکه بهصورت واقعی اجرا نشده و تکمیل نمیگردد، به دلایلی و باوجود شرایطی خاص ساقط شده و مرتکب آن را تحمل نمیکند. به شرایطی که باعث سقوط مجازات و از بین رفتن اعتباری و غیرواقعی آن میشود، «علل سقوط مجازات» میگویند.
در کتاب علل سقوط مجازات، پس از پرداختن به بررسی مفهوم مجازات و سقوط آن، علل سقوط مجازات در هفت گفتار مورد بررسی قرار گرفته و به زبان ساده شرح داده میشود. ایـن موارد عبارتاند از: فوت محکومٌعلیه، جنـون محکومٌعلیه، گذشـت متضـرر از جـرم در جرایم قابل گذشت، عفو، نسخ قانون، مرور زمان و توبه، که به هرکدام در فصلی جدا پرداخته شده است.
خواندن کتاب علل سقوط مجازات را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به مباحث حقوقی مناسب است.
بخشی از کتاب علل سقوط مجازات
«جرم یک پدیده و کنش اجتماعی است که واکنشهاي زیادي را در بستر جامعه بـه - همراه دارد. وقتی یک رفتار مجرمانه ارتکاب مییابد یـک پدیدهی جدیـدي در بسـتر جامعه واقع میگردد و تعادل و نظم حاکم شدهی قبلی را از بین میبرد و در پی از بـین رفتن نظم و تعادلی که سابقاً در جامعه حاکم بود و اکنون با ارتکـاب رفتـار مجرمانـه از بین رفته است، واکنشها و اتفاقات زیادي در جامعه رخ میدهد. نهادهـاي اجتمـاعی مختلف واکنشهاي مختلفی در برابر ارتکاب جرم از خود نشان میدهند این واکنشها ممکن است اخلاقی، سیاسی، مـذهبی، خـانوادگی و... باشـد. مـثلاً خـانواده یـک نهـاد اجتماعی است و در صورتی که یک رفتار مجرمانـه از سـوي یکـی از اعضـاي خـانواده انجام شود، سایر اعضاي خانواده در برابر این رفتار مجرمانه واکنش نشان میدهند، مثلاً فرد مرتکب را تنبیه میکنند اما این واکنش، یک واکنش غیررسمی است و در برخـی از موارد توانایی برقرار کردن نظم و تعادل از دست رفته را در سطح جامعـه نـدارد. وقتـی که جرمی در بستر جامعه واقع میشود لازم است واکنشی که به آن نشان داده میشود به اندازهای باشد که نظم و تعادل از دست رفتهی جامعه را برقرار ساخته و همچنین اگـر در نتیجهی ارتکاب جرم آسیب و زیان مستقیمی به شخص یا اشخاصی وارد شده، ایـن واکنش و پاسخی که به جرم داده میشود باعث التیام خاطر آزردهی این افراد گردد...»
حجم
۸۴۳٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۷۳ صفحه
حجم
۸۴۳٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۷۳ صفحه