کتاب تمرکز از دست رفته (خلاصه کتاب)
معرفی کتاب تمرکز از دست رفته (خلاصه کتاب)
کتاب الکترونیکی تمرکز از دست رفته نوشتهٔ یوهان هری با ترجمهٔ گروه مترجمان شنیدار توسط انتشارات شنیدار نگار نوین منتشر شده است. این کتاب که خلاصهای از کتاب اصلی است، دربارهٔ بحران جهانی کاهش تمرکز در دنیای مدرن و چگونگی بازیابی توانایی تمرکز از دست رفته است. نویسنده با بررسی علمی و اجتماعی این پدیده، تلاش میکند ریشههای آن را کشف و راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه کند.
درباره کتاب تمرکز از دست رفته (خلاصه کتاب)
کتاب تمرکز از دست رفته، موضوع بحران جهانی حواسپرتی و کاهش توجه را بررسی میکند. یوهان هری معتقد است که ما در دنیایی غرق در اعلانها، پیامها و شبکههای اجتماعی زندگی میکنیم که پیوسته برای جلب توجه ما رقابت میکنند. او بیان میکند که این مشکل نهتنها نتیجه ضعفهای فردی، بلکه ناشی از عواملی سیستماتیک در سطح جهانی است، از طراحی شبکههای اجتماعی تا ساختار محیطهای کاری.
نویسنده با ترکیب پژوهشهای علمی و روایتهای شخصی، توضیح میدهد که چگونه فناوریها، فرهنگ کار و سبک زندگی مدرن ما را از تمرکز عمیق بازداشتهاند. برای مثال، تحقیقات نشان داده است که متوسط زمان تمرکز یک فرد در محل کار کمتر از سه دقیقه است. همچنین، دانشجویان بهطور میانگین هر ۶۵ ثانیه یکبار دچار حواسپرتی میشوند. این آمارها نشاندهنده روند نزولی توانایی ما برای توجه پایدار است.
در این کتاب، یوهان هری به دنبال ارائه راهکارهایی عملی برای بازپسگیری تمرکز است. او توضیح میدهد که چطور میتوان با تغییر در عادات شخصی، تنظیم مرزهای دیجیتال و بازاندیشی در ساختارهای اجتماعی و کاری، توجه و تمرکز را دوباره بهدست آورد. او همچنین به نقش اساسی محیط و فناوری در تقویت یا تضعیف توانایی تمرکز ما میپردازد و راهکارهایی برای استفاده آگاهانهتر از این ابزارها ارائه میدهد.
یوهان هری روزنامهنگار و نویسندهای بریتانیایی است که در حوزه مسائل اجتماعی و روانشناسی قلم میزند. او در آثارش اغلب به موضوعاتی مانند اعتیاد، سلامت روان و تأثیرات اجتماعی فناوری پرداخته است. کتابهای او به چندین زبان ترجمه شده و در میان مخاطبان بینالمللی محبوبیت دارد. در کتاب تمرکز از دست رفته او با ترکیب تحلیلهای علمی و داستانهای واقعی، مخاطب را به تأمل درباره عادتهای روزمره و ارتباط خود با جهان مدرن دعوت میکند. این کتاب نشان میدهد که بازیابی تمرکز نهتنها به بهبود کیفیت زندگی فردی، بلکه به تقویت روابط و افزایش خلاقیت و بهرهوری نیز کمک میکند.
کتاب تمرکز از دست رفته (خلاصه کتاب) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب مناسب افرادی است که به بهبود بهرهوری و مدیریت زمان علاقهمند هستند یا کسانی که به دنبال یافتن راههایی برای مقابله با حواسپرتی و بازگشت به تمرکز عمیق میگردند.
بخشی از کتاب تمرکز از دست رفته (خلاصه کتاب)
«آزا راسکین شخصی بود که اسکرول بینهایت را اختراع کرد؛ یعنی فید رفرشکننده محتوا که نقطه پایان ندارد و اکنون در رابط کاربری تقریباً هر پلتفرم مجازی و شبکه اجتماعیای به چشم میخورد. اسکرول بینهایت این تصور را ایجاد میکند که محتوای بیپایانی وجود دارد. اگر لایکها و اشتراکگذاریها، کاربران را به آنلاین بودن طولانیتر تشویق میکنند، اسکرول بینهایت مشوّق کاربران برای آنلاین بودن دائمی است.
اما بعدها راسکین از اختراع خود پشیمان شد. در ابتدا، او فکر میکرد که اسکرول بینهایت، خلاقانه و کارآمد است. اما وقتی متوجه شد که چگونه عادات آنلاین افراد، از جمله عادات خودش - را تغییر میدهد، به مشکل خورد. راسکین وقتی متوجه شد روز به روز وقت بیشتری را به آنلاین بودن اختصاص میدهد، شروع به محاسبه کرد. او تخمین میزند که اسکرول بینهایت، کاربر عادی را وادار میکند تا ۵۰ درصد زمان بیشتری را در پلتفرمهایی مانند فیسبوک، اینستاگرام و توییتر بگذراند.
در اکثر این پلتفرمها، حالت بیزنس، براساس «زمان»، یا به قول خودشان «تعامل» تعریف میشود. تعامل به زمانی که کاربر صرف وقت گذراندن با یک محصول میکند اشاره دارد. این همان روشی است که شرکتهای فناوری متریک برای سنجش موفقیت خود استفاده میکنند. یعنی معیار موفقیت پول نیست، بلکه زمان است.
البته پول هم نقش خود را دارد. زیرا هرچه مدت زمان بیشتری را صرف «تعامل» کنید، شرکتها شانس بیشتری برای فروش تبلیغات دارند. هرچه بیشتر درگیر شوید، شرکتهای بیشتری رفتار آنلاین شما را پیگیری میکنند و نمایهای میسازند که بهطور منحصربهفرد و اختصاصی برای شما طراحی شده است تا شما را با تبلیغات خاصی مورد هدف قرار دهد.
ما برای پلتفرمهایی مانند فیسبوک و اینستاگرام، پولی از وجوه رایج کشورهایمان نمیپردازیم. اما درواقع از یک دارایی بسیار گرانبهاتر و محدود خودمان هزینه میکنیم: توجهمان.
در سیلیکون ولی، زمان برابر است با پول. پول از آنها و توجه از ما!»