کتاب سه گفتار در فرقه پژوهی
معرفی کتاب سه گفتار در فرقه پژوهی
کتاب «سه گفتار در فرقه پژوهی» نوشتۀ احسان احمدی خاوه و سمیه شاه حسینی است و انتشارات وارنا آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب سه گفتار در فرقه پژوهی
کتاب سه گفتار در فرقهپژوهی به تحلیل و بررسی پدیدۀ فرقهها در دنیای معاصر پرداخته و بهویژه بر روی ویژگیهای فرقهها و روشهای آنها در کنترل ذهن و استثمار افراد تأکید دارد. نویسندگان به طور خاص به این نکته اشاره میکنند که فرقهها حتی در جوامعی که محدودیتهای فرهنگی، مذهبی و سیاسی دارند، به طور خاموش و پنهان فعالیت میکنند و بهویژه در ایران، بسیاری از این جریانها از مفاهیم عرفانی بهره میبرند. این کتاب همچنین بهضرورت تفکیک میان گروههای عرفانی و فرقههای عرفانی تأکید دارد و بر این باور است که حذف کامل جریانهای عرفانی میتواند به شکلگیری فرقههای التقاطی و افراطی منجر شود.
نویسندگان در کتاب سه گفتار در فرقهپژوهی به مطالعه و آسیبشناسی فرقهها بهعنوان پدیدهای تاریخی پرداخته و نشان میدهند که فرقهها هم حاصل افراط، تفریط و التقاط هستند و هم موجب آنها میشوند. نویسندگان همچنین به این نکته اشاره میکنند که فرقهها، نسخههای بدلی و شخصی شده از ادیان هستند که بهویژه در فضاهای فکری و فرهنگی خاص، امکان رشد و شکلگیری دارند. کتاب سه گفتار در فرقهپژوهی به ما یادآوری میکند که درک درست فرقهها و برخورد با آنها نیازمند یک نگاه دقیق و تحلیلشده است تا از بروز خطرات و آسیبها جلوگیری شود.
خواندن کتاب سه گفتار در فرقه پژوهی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به پژوهشگران و محققان حوزۀ کلام و عقاید و فرق اسلامی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سه گفتار در فرقه پژوهی
« امـا چــرا مطالعهٔ فرقهها تــا ایـن حــد مهـم مینماید؟ از دیدگاههای مختلف، ضرورتهای گونـاگونی بـراي پـرداختن به موضوع فرق وجود دارد و از هر دیدگاه که پدیدهٔ فرقهها مورد بررسـی قرار گیرد، دستکم یـک ضـرورت واضـح و روشن وجود دارد که بر اساس آن لازم اسـت تـا پدیـده فرقـه بررسی و شناخته شود: اولین دلیل لزوم بررسی فرقهها ایـن اسـت کـه فرقـه، پدیـدهای اجتماعی و بسیار تعیینکننده در معادلاتی است که بر زنـدگی و سرنوشت فردی و اجتماعی بشر مؤثر اسـت. در ایـران، طبـق آمار منتشر شده، دستکم ده جریان فرقهای فعال وارداتی و بین ۷۰ تا ۱۰۰ سازمان فرقهای مشغول به فعالیت هستند.»
حجم
۸۲۳٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه
حجم
۸۲۳٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۵۲ صفحه