کتاب کمک های اولیه برای همه
معرفی کتاب کمک های اولیه برای همه
کتاب کمک های اولیه برای همه نوشتهٔ خشایار فخریان است. انتشارات اژدهای طلایی این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب کمک های اولیه برای همه
خشایار فخریان در کتاب کمک های اولیه برای همه از موضوعاتی همچون جعبهٔ کمکهای اولیه، کمک به مصدوم، عملیات احیا و کارهای ضروری در هنگام خفگی، بلع اجسام خارجی، خوردن مواد سوزاننده، خونریزی و زخم و شوک سخن گفته است. نویسنده در این اثر انواع سوختگیها، شکستگیها و زگرفتگیها و نیشزدگیها را شرح داده است. نویسنده در این کتاب توصیه کرده است که نباید آنقدر صبر کرد که بیمار به شدت بدحال شود و بعد به پزشک مراجعه کرد، بهخصوص اطفال و افراد مسن، آسیبپذیرتر هستند و تشخیص و درمان به موقع نقشی حیاتی برای فرد دارند. حتی اگر بیمار شما به شدت بدحال بود، بر اعصاب خود مسلط باشید و اجازه دهید پزشک و پرسنل پزشکی کار خود را سر فرصت و با دقت انجام دهند. شما میتوانید از نظر فکری و روانی پرسنل پزشکی را یاری دهید تا خدمات بهتر و بیشتری به مریض شما ارائه دهند. اگر اطلاعاتی دارید، که فکر میکنید میتواند نقشی در تشخیص و درمان داشته باشند، تمام و کامل در اختیار پزشک بگذارید.
خواندن کتاب کمک های اولیه برای همه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که میخواهند کمکهای اولیه را فرا بگیرند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کمک های اولیه برای همه
«خفگی یا نرسیدن اکسیژن کافی به بافتهای بدن به دلایل متعددی رخ میدهد:
بسته شدن یا تنگی راه تنفس ناشی از اجسام خارجی، افتادن زبان به پشت، گیرکردن غذا یا ترشحات یا مایعات در راههای هوایی، زخم، عفونت، دار آویختگی.
اغلب کودکان اشیا کوچک را در دهانشان میگذارند که این کار گاهی اوقات موجب خفگی میشود اما هیچگاه نباید کورکورانه در گلوی کودک به دنبال جسم خارجی بود.
کمبود اکسیژن که میتواند ناشی از دردها و آتشسوزی باشد.
گاهی اوقات کودکان در کمد و یخچال گیر میکنند، یا با صورت روی بالش میافتند و حتی گاهی اوقات کیسهٔ پلاستیکی به سرخود میکشند و به این ترتیب با کمبود اکسیژن مواجه میشوند.
علل دیگری نیز وجود دارند مانند مسمومیتهای دارویی، فشرده شدن سینه در اثر فشار جمعیت یا آوار، آسم و ...
نشانههای خفگی عبارتند از دشواری در تنفس، قرمزی و کبودی لبها و صورت، گیجی، منگی، سستی و از حال رفتن، سرفه، چنگ زدن گلو و تلاش شدید برای نفس کشیدن.
در برخورد با فرد مصدوم باید سریع دستبهکار شد و اول از همه عامل خفگی را از بین برد و بعد راه تنفس را باز کرد، به طور مثال فرد را از محیط آلوده دور کرد، یا لقمهٔ گیرکرده را خارج کرد.
در صورت لزوم عملیات احیا را شروع کرد و سریعاً سعی در رساندن فرد مصدوم به مراکز درمانی داشت.
انسداد راه تنفس با اجسام خارجی
انسداد حاصل از گیرکردن اجسام خارجی به دو صورت ناقص و کامل است. در انسداد ناقص مجاری هوایی، شخص میتواند صحبت کند و صدا درآورد، سرفه و تنفس کند و هشیار است و فقط سخت نفس میکشد و شدیداً مضطرب است.
در انسداد کامل مجاری هوایی، تنفس و سرفه وجود ندارد و شخص قادر به صحبت کردن نیست و دست به گردن میبرد و با انگشتان، حنجرهٔ خود را فشار میدهد و در طی چند ثانیه تا یک دقیقه سیاه و کبود و در کمتر از دو تا پنج دقیقه بیهوش میشود.
برای خارج کردن غیرمستقیم اجسامی که در گلو و مجاری تنفسی گیرکردهاند، از سه روش استفاده میشود:
وارد آوردن فشار به شکم.
وارد آوردن فشار به سینه.
ضربه زدن به پشت.»
حجم
۱۸۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۴ صفحه
حجم
۱۸۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۴ صفحه