کتاب کر قهرمان
معرفی کتاب کر قهرمان
کتاب «کر قهرمان» نوشتۀ سی سی بل و ترجمۀ شیدا رنجبر است و انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب کر قهرمان
قصهها مزایای بیشماری دارند و برای همۀ افراد قابلدرک و فهم هستند. مطالعهٔ داستانها، چه خیالی باشند و چه واقعی، یکی از بهترین راههای انتقال دانش و تجربه، افزایش آگاهی و آموزش مهارتها برای زندگی موفقترند. کودکان از طریق داستانها رشد میکنند، موارد زیادی را یاد میگیرند و نسبت به مسائل آموزشی واکنش بهتری نشان میدهند. آموزش در حین خواندن آموزش غیرمستقیم نام دارد و کودکان بدون اینکه بدانند نکات زیادی را میآموزند. آموزشها میتواند مهارتهای زندگی، هنجارها و رفتارهای درست باشد یا مطالب و حقایق علمی دنیای اطراف. این آموزشها چون بهصورت داستان برای کودکان خوانده میشود، ضمن سرگرمکردن و پرکردن اوقات فراغتشان، در ذهنشان باقی میماند.
کر قهرمان یک رمان کمیک و در واقع خودزندگینامه است که سیسی بل آن را برای کودکان نوشته است. سی. سی. بل نویسندۀ کتاب کر قهرمان در دوران کودکی به دلیل بیماری مننژیت شنوایی خود را از دست میدهد و مجبور به استفاده از یک سمعک بزرگ و نامتعارف میشود. او در کتاب کر قهرمان از دیدگاه خود بهعنوان یک کودک که با چالشهای ناشنوایی و پذیرش هویت خود مواجه است، به روایت داستان میپردازد. سیسی در این داستان با این چالش روبهرو میشود که چگونه میتواند در جامعهای که همه بهصورت طبیعی میشنوند، جایگاه خود را پیدا کند. نویسنده در واقع توانسته است با خلق یک نسخۀ خیالی از خودش اعتمادبهنفس را در خود و دیگران تقویت کند. کر قهرمان به شیوهای طنزآمیز و دلنشین روایت میشود و به مسائلی مانند احساس تفاوت، پذیرش خود و پیداکردن دوست میپردازد.
همانطور که میدانیم کر قهرمان یک کتاب کمیک است. کتابهای کمیک برای کودکان جذاب است و از خواندن آن لذت میبرند. تصاویر در داستانهای مصور نقش کلیدی ایفا میکنند و تقریباً با متن در یک سطح قرار دارند. حتی گاهی بخش بیشتری از محتوا از طریق تصاویر منتقل میشود. کودکان امروزی به دلیل استفاده از بازیهای رایانهای، و تماشای انیمیشنها با تصاویر ارتباط بهتری برقرار میکنند.
خواندن کتاب کر قهرمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و علاقهمندان به کتابهای کمیک پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کر قهرمان
«من یک دختربچۀ معمولی بودم. با وسایل مامانم بازی میکردم. با برادر بزرگترم اشلی و خواهرم سارا تلویزیون تماشا میکردم. پشت پدرم سوار دوچرخهاش میشدم. با دوستم اما کرم ابریشم پیدا میکردم و آواز میخواندم؛ ولی نگهان همه چیز تغییر کرد.»