کتاب جامعه شناسی تشکل های اقتصادی
معرفی کتاب جامعه شناسی تشکل های اقتصادی
کتاب جامعه شناسی تشکل های اقتصادی نوشتهٔ شراره کامرانی است. انتشارات اندیشه احسان این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر از برهمکنش نهادها، تشکلهای اقتصادی و توسعه سخن گفته است.
درباره کتاب جامعه شناسی تشکل های اقتصادی
کتاب جامعه شناسی تشکل های اقتصادی حاصل و برگرفته از رسالهٔ دکتری شراره کامرانی در رشتهٔ «جامعه شناسی اقتصاد و توسعه» در دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «تحلیل نهادی تشکلهای اقتصادی- مورد مطالعه: انجمن صنایع لوازم خانگی ایران» است که با اهداف بنیادی – کاربردی و به روش کیفی طراحی و اجرا و با تکنیک «تحلیل مضمون»، تحلیل و تدوین شد تا از این طریق مکانیسم های نهادی موثر بر فعالیت تشکلهای اقتصادی از خلال تعابیر کنشگران تشکلی استخراج و با محیط نهادی تشکلهای اقتصادی در ایران آشنایی حاصل شود تا با ارزشیابی وضعیت موجود و کشف و توصیف تأثیرات متقابل نهادها و تشکلهای اقتصادی و تطورات محیط نهادی تشکلهای اقتصادی در ایران، نقش کنشگران تشکلی و نیز تغییر و تحولات و تطور این سازمان ها با منشا نهادها تبیین و توصیف شده و پیش بینی های مربوط در حوزه تشکلهای اقتصادی ارائه شوند.
نویسنده در این پژوهش نگاهی فرآیندمحور داشتخ و مفاهیم، مقولات و مؤلفههای فرهنگی، اجتماعی و تعاملات انسانی را در شکل و بافت طبیعی خود با دقتی موشکافانه و فراتر از محاسبات آماری و به شیوه غیر کمی مورد بررسی قرار داده است تا از منظر کسانی که در این حوزه فعالیت داشتند، پدیده فرهنگی - اجتماعی «تشکل اقتصادی» را نگریسته و به شناختی جدید از آن دست یابد.
خواندن کتاب جامعه شناسی تشکل های اقتصادی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران حوزههای جامعهشناسی و کسبوکار پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جامعه شناسی تشکل های اقتصادی
«در فراگرد تغییر، ممکن است راهبردهایتازه واردان با پیش فرضها و ارزشهای پیشین و جمع، همخوان نباشد که در این موقعیت به تعبیرگالیاردی (۱۹۸۶)، تغییر انقلابی رخ میدهد و افرادی که از خارج و یا تازه وارد میدان میشوند، با تحمیل ارزشها [و قواعد] خود و تخریب نمادهای پیشین، به ساخت نمادها و ارزشهای تازه دست میزنند؛ چنانچه در انجمن صنایع لوازم خانگی ایران نیز، با توجه به خواست عمومیبرای تحول و عدم تحقق آن، اقلیتی که هدفشان با اکثریت یکی بود اما ارزشها و قواعدشان با ارزشها و قواعد اکثریت تفاوت داشت، وارد شده و تغییر را محقق کردند.
نکته مهمی که کنشگران تشکلی و عاملان تغییر نباید از آن غفلت کنند، این است که برای تحققتغییر کامل یا واقعی، باید تغییر فرهنگی در جامعه اتفاق بیفتد. در تغییر فرهنگی، نمادها، ارزشها و هنجارهای جامعه تغییر مییابند. برای تحقق این نوع تغییر ضرورت دارد عاملان تغییر در مواجهه با مسائل منجر به بروز آنومی، راهبردهای تازه انتخاب کرده و به جای ارزشهای تضعیف شده، ارزشهای تازه جایگزین کنند؛ در غیر این صورت و چنانچه از پیش فرضها و ارزشهای قبلی استفاده شود، تغییری که ایجاد شده، تغییری ظاهری خواهد بود و جامعه یا اجتماع – در این جا تشکل اقتصادی – در دامنه هویت موجود، دست به انطباق پذیری خواهد زد و به تعبیر معید فر (۱۳۸۰)، سازگاری عرفی انجام خواهد شد.
در مطالعه انجمن صنایع لوازم خانگی ایران مشاهده کردیم بسیاری از ارزشهای سنتی که در جریان شکل گیری و تکامل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به وجود آمده اند، هنوز در جامعه هدف مورد تکریم و اعتقاد هستند و به عنوان مثال ریزفرآیند عقلانیت که در فرآیند تکامل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران نقش داشته، در فرآیند تغییر آن نیز نقش دارد؛ هرچند به دلیل تغییر و رویکردهای عقلانی تر انسان امروز ایرانی، بعضا بین اهداف جامعه هدف که منطبق بر ارزشهای روز بود (مانند ضرورت چرخش قدرت) و سازوکارهای ارزشی هنجاری جامعه هدف که با ویژگیهای جامعه سنتی همخوانی دارد (مانند حفظ احترام پیشکسوتانی که در مصدر قدرت قرار داشتند)، تناسبی وجود نداشت که همین مساله در کنار عدم تحقق برخی ارزشها و آرمانهای بنیادین در انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، منجر به بروز آنومیشده است.
براین اساس میتوان گفت آنومیشناسایی شده در انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، همزمان هم با مدل آنومیدورکهایم و هم با مدل آنومی مرتون قابل تبیین است؛ چرا که اصولا آنومیمشاهده شده تا حدودی هم از ساختار کلان یعنی از تحولات جامعه ایران و تغییرات ارزشی انسان امروز نشات میگیرد که از این مساله میتوان در بخش تبیین وضعیت گذار تشکلهای اقتصادی و اعضای آنها از سنتی به مدرن استفاده کرد (تبیینانتقال اجتماعی دورکهایم) و هم در ساختار خرد و در درون انجمن صنایع لوازم خانگی ایران میتوان وضعیتی را مشاهده کرد که طی آن ناهماهنگی اهداف و وسایل فرهنگی دست یابی به آن، به آنومی و سپس به تغییر روابط قدرت در جامعه انجمن صنایع لوازم خانگی ایران منجر شده که پایه تغییرات تابع قدرت از جمله جایگزینی رئیس هیات مدیره و دبیرکل و سپس تغییر اساسنامه قرار گرفته است.»
حجم
۳٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۰ صفحه
حجم
۳٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۵۰ صفحه