کتاب پیشگوی ارتباطات
معرفی کتاب پیشگوی ارتباطات
«پیشگویِ ارتباطات» نوشته سجاد کردانی(-۱۳۶۸) است. این کتاب مروری بر زندگی و اندیشهی مارشال مکلوهان، نظریهپرداز ارتباطات است که توانسته پیشبینیهایی در خصوص مسایل ارتباطی داشته باشد که امروزه درست از آب درآمدهاند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
سالها پیش«مارشال مکلوهان» نظریهپرداز کانادایی، نظریاتی را مطرح کرد که آیندهی علم ارتباطات را تحت تاثیر قرار داد و بعدها بسیاری از مباحث، بر مبنای نظریهی او بیان گردید. در حقیقت بهتر است بگوییم مارشال اعتقاد دارد باید به گذشتهها نگریست و از آن بهنفع آینده بهرهبرداری نمو. هرچند پسر وی «اریک مکلوهان» معتقد است پدرش نه آنکه هرگز آینده را پیشبینی نکرد، بلکه هیچ تلاشی هم در اینباره صورت نداد. در واقع نکتهی اصلی اینجاست که مکلوهان زمانِ حال را در ارتباط با آینده بیان نکرد و بیشتر از زمان حال بهعنوان نتیجه و پیآمد گذشته یاد کرده است. آنچه که مکلوهان بهعنوان «آیینه عقبنما» نام میبرد بههمین نکته اشاره دارد. بر این اساس میتوان گفت که جامعه و افراد زمانیکه با یک موقعیت جدید روبهرو میشوند، تلاش میکنند تا خود را به موضوعات گذشته مرتبط سازند. در واقع مکلوهان سعی نمود تا نظریاتی بر پایهی شواهد تاریخی فراهم آورد. او تلاش بسیاری کرد که شیوههای درک رسانه را کشف نماید تا بتواند از آن برای شرایط آینده بهره گیرد. شاید همین موضوع یکی از دلایل اصلی نارضایتی وی از نقشِ خود بهعنوان یک آیندهنگر بوده است.
کتابی که هر دانشجو و پژوهشگر حوزه ارتباطات باید بخواند. از خواندنش لذت بردم.
فکر کنم جای چنین کتابی در حوزهی علوم ارتباطات خالی بود. آخه همیشه اسم مکلوهان رو میشنیدم ولی هیچوقت منبعِ منسجمی ازش نخونده بودم. به نظرم کتاب خوبیه. اندیشه و زندگی مکلوهان رو خیلی ساده و روان نوشته. آخه غالبا
واسه آشنایی با این دانشمند بزرگ و تئوریهای او و دیگر تئوریهای ارتباطات کتاب خوبیه. البته کتاب نیست بیشتر شبیه جزوه است و صرفا ً به عنوان یه راهنما واسه رِفرنس پیدا کردن خوبه، و این که اسم یه سری