کتاب درباره عشق رمانتیک
معرفی کتاب درباره عشق رمانتیک
کتاب درباره عشق رمانتیک نوشتۀ بریت بروگارد با ترجمۀ سید پیمان رحیمینژاد و فائزه پرداختی در انتشارات روانشناسی و هنر به چاپ رسیده است.
درباره کتاب درباره عشق رمانتیک
کتاب درباره عشق رمانتیک در ۲۰۱۴ به چاپ رسید. این کتاب عشق را فارغ از گرایش جنسی موضوع خود قرار داده و پرسشهای چالشبرانگیزی دربارۀ آن مطرح کرده است؛ مانند چرا عاشق افرادی میشویم که مناسب ما نیستند؟ آیا امکان دارد فردی صادقانه عاشق باشد و روز بعد معشوقش را بهخاطر فرد دیگری رها کند؟ آیا میتوانیم انتخاب کنیم که چه کسی را دوست داشته باشیم؟ آیا عشق رمانتیک عقلانی است؟ آیا میتوانیم همزمان بیش از یک نفر را دوست داشته باشیم؟ آیا میتوانیم خودمان را از عشق دور کنیم؟ بریت بروگارد در این کتاب بسیاری از تضادها و تناقضهایی را که عشق و افراد دخیل در آن گرفتارش هستند تشریح میکند. او که عصبشناس و محقق فلسفه است این کتاب را بر مبنای فلسفه، روانشناسی و عصبشناسی تاریخی و پیشرفته نوشته است. از جمله استدلالها و نظرات بروگارد آین است که عشق یک احساس است و میتواند هم عقلانی و هم غیرمنطقی باشد و میتواند در درجات مختلف تجلی یابد. او میگوید ما میتوانیم یک نفر را بیشتر از دیگری دوست داشته باشیم و میتوانیم یک نفر را کم یا زیاد یا اصلاً دوست نداشته باشیم. عشق حتی همیشه چیزی نیست که ما آگاهانه احساس کنیم. با این حال، عشق مانند سایر احساسات، چه آگاهانه و چه غیرآگاهانه در معرض کنترل عقلانی است.
کتاب درباره عشق رمانتیک با مطالعۀ فلسفۀ عشق بهویژه عشق در روابط، به بررسی انواع عشق، نگرشهای مختلف به آن، درجات عشق، معنای منطقی و غیرمنطقی آن، سبکهای دلبستگی، بازخورد عشق نامرئی در روابط و دیگر موضوعات مرتبط می پردازد. بروگارد با نشان دادن راهی جدید برای دوباره نگریستن به پدیدۀ کهن و ابدی عشق، بهدنبال آن است تا با عقیدۀ برخی فیلسوفان و روانشناسان دربارۀ واقعی نبودن عشق رمانتیک مقابله کند.
کتاب درباره عشق رمانتیک در ۹ فصل تدوین شده است. عنوان فصلها عبارتاند از:
فصل اول: روابط خطرناک
فصل دوم: جاذبه مسئول عاشقی ما نیست
فصل سوم: من هم احساس دارم
فصل چهارم: ناامیدانه در بند توام
فصل پنجم: چرا برای نگاهداشتن چیزی تقلا میکردم که هرگز از آن من نبود؟
فصل ششم: آنچه چشم دل میبیند، چشم سر نمیبیند
فصل هفتم: آنقدرها هم به تو علاقهمند نیست!
فصل هشتم: مرهم دل شکستهام باش
فصل نهم: شادی عشق است، تمام!
خواندن کتاب درباره عشق رمانتیک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
بهطور کلی خواندن این کتاب برای بزرگسالان مفید است و ما آن را به همه بهویژه علاقهمندان به روانشناسی و ازدواج و خانواده پیشنهاد میکنیم.