کتاب لذت عکاسی
معرفی کتاب لذت عکاسی
کتاب لذت عکاسی نوشتهٔ محمود غلامی است و انتشارات نظری آن را منتشر کرده است. این کتاب آموزش عکاسی حرفهای است.
درباره کتاب لذت عکاسی
در جهانی که ما زندگی میکنیم انتقال اندیشهها تنها از راه کلام و نوشتهها نیست بلکه گاهی از طریق نقاشی، مجسمهسازی، سینما ، عکاسی و دیگر هنرهای تجسمی، بهتر از گفتن و نوشتن میتواند احساس ما را به دیگران منتقل کند و عکس و عکاسی یکی از مهمترین ابزارهای انتقال تفکر و احساس است و همانطور که برای انجام هر کاری ابتدا باید مقدمات و اصول آن را فراگرفت، در عکاسی هم باید ابتدا اصول کار با دوربین عکاسی را فراگرفت که این ابتداییترین و مهمترین کار در قدم اول است و سپس باید به خلاقیت در عکاسی پرداخت، انتخاب سوژه، استفاده از زوایای خاص برای عکاسی، محل قراردادن سوژه در عکس، کادربندی و ترکیببندی بهمراتب بیش از تنظیم دیافراگم و شاتر و کار با دوربین اهمیت دارد و باید از این کار لذت برد، ما وقتی میتوانیم عکسی خوب بگیریم که از آن لذت ببریم. آری عکاسی یک لذت است، لذتی که خود ما آن را خلق میکنیم و میآفرینیم. در کتاب لذت عکاسی محمود غلامی بهاختصار به فن عکاسی پرداخته و بیشتر به نحوه کادربندی و ترکیببندی و لذتی که هنگام عکس گرفتن برده پرداختهاست.
ذکر چند مطلب در اینجا لازم است اول اینکه فراموش نکنیم که عکسها را انسانها میگیرند نه دوربینها، دوربین تنها وسیلهای است که با کمی کار با آن میتوان حرفهای شد و از آن استفاده بهینه کرد درست است که دوربینهای جدید کارایی بسیار دارند؛ ولی آنچه مهمتر است دید عکاس و بهکارگیری از لوازم و متعلقات دوربین است و دوم اینکه شما وقتی میتوانید یک عکس خوب بگیرید که از آن کار لذت ببرید، ثبت لحظههای زیبا و بهیادماندنی میتواند عکاس را تشویق کند که عکسهای بهتر و زیباتری بگیرد و سوم اینکه اگر برای مردم عکسی میگیریم و یا از مردم عکس میگیریم باید به میان مردم برویم، مردم را دوست داشته باشیم و با آنها زندگی کنیم.
در فصل اول کتاب به تاریخچه مختصری از عکاسی پرداختهشده که برگرفته از سایتهای معتبر اینترنتی چون ویکی پدیا و ... است.
در فصل دوم این کتاب اصول عکسبرداری به سادهترین نوع ممکن و شرح دوربین عکاسی پرداخته، انواع دوربینهای آنالوگ و دیجیتال و ساختمان آنها، انواع لنزها، انواع نورسنجها و فیلترها، نورپردازی و لوازم مخصوص آن، عملکرد پرده شاتر و روزنه دیافراگم و رابطه بین آنها، حساسیت یا ایزو و عکاسی دیجیتال، ازجمله مباحث مهمی است که به آن پرداختهشده که برای کار با دستگاههای عکاسی خصوصاً دوربینهای دیجیتال مطالعه این فصل کاملاً ضروری است.
در فصل سوم به مباحث مهمی چون کادربندی، ترکیببندی، نقاط طلایی در عکس چند تکنیک مهم در عکاسی و ویژگیهای یک عکس خوب پرداخته شده و در فصل چهارم بررسی پنجاه عکس و تحلیل آنها و همچنین بررسی نقاط قوت و ضعف عکسها با یک دید فنی و حرفهای پرداختهشده است.
خواندن کتاب لذت عکاسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به هنرآموزان عکاسی پیشنهاد میکنیم.