کتاب مفاهیم حفظی فیزیک کنکور
معرفی کتاب مفاهیم حفظی فیزیک کنکور
کتاب مفاهیم حفظی فیزیک کنکور نوشتهٔ فائزه طوبائی نژاد و هادی مختاری و ویراستهٔ زهرا صنوبری است و انتشارات متخصصان آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مفاهیم حفظی فیزیک کنکور
هرساله دانشآموزان در جمعبندی نکات و مفاهیم حفظی فیزیک مشکلات متعددی را پیش روی خود تجربه میکنند و با توجه به اهمیت این موضوع که در آزمونهای نهایی حدود ۶ تا ۷ نمره سؤالات حفظیاتی و مفهومی مطرح میشود و در آزمونهای سراسری کنکور ۱ تا ۲ تست حفظیاتی داریم، لذا به جامعترین و کاملترین کتاب حفظیاتی فیزیک نیاز دارید.
کتاب مفاهیم حفظی فیزیک کنکور جایگزین کامل و مطمئن کتابهای درسی فیزیک دهم تا دوازدهم است؛ چراکه در این کتاب تمامی مطالب مهم و سؤالخیز کتاب درسی با فونت درشتتر عیناً نوشته شده و تمامی نکات آموزشی پیرامون همان مطلب با فونت نازکتر مطرح شده است.
این کتاب برای مطالعه در طی سال تحصیلی پیشنهاد میشود، ولی برای دانشآموزانی که زمان کمتری دارند، مهمترین نکات این کتاب با نماد ☆ علامتگذاری شده است.
در این کتاب برای تمرین بیشتر هر آنچه تاکنون در کنکورهای سراسری مطرح شده، در انتهای هر فصل با پاسخ تشریحی گردآوری شده است.
خواندن کتاب مفاهیم حفظی فیزیک کنکور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دانشآموزانی که میخواهند در کنکور ریاضی فیزیک شرکت کنند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مفاهیم حفظی فیزیک کنکور
«دانشمندان فیزیک برای توصیف و توضیح پدیدههای مورد بررسی اغلب از قانون، مدل و نظریه فیزیکی استفاده میکنند.
فیزیک علمی تجربی، پایه و اساس تمام مهندسیها و فناوریهاست. لازم است این قوانین، مدلها و نظریههای فیزیکی توسط آزمایش مورد آزمون قرار گیرند.
☆ مدلها و نظریههای فیزیکی درطول زمان همواره معتبر نیستند و ممکن است دستخوش تغییر شوند.
☆ قانون: رابطهی بین برخی از کمیتهای فیزیکی را نشان میدهد و دامنه وسیعی از پدیدهها را توضیح میدهد.
مانند قانون کولن ـ قوانین نیوتون و...
قانون زیرمجموعهای از پدیدههای فیزیکی هست و خود دارای بخشی با عمومیت کمتر به نام اصل است.
☆ اصل: دامنه محدودتری از پدیدههای فیزیکی با عمومیت کمتر را توضیح میدهد.
مانند: اصل پاسکال برای شارههای ساکن، اصل برنولی برای شارههای در حرکت.
☆ ویژگی آزمونپذیری و اصلاح نظریههای فیزیکی نقطه قوت دانش فیزیک است و نقش مهمی در فرآیند پیشرفت دانش و تکامل شناخت ما از جهان پیرامون را داشته است.
☆ آنچه بیش از همه در پیشبرد و تکامل علم فیزیک نقش ایفا کرده و میکند، تفکر نقادانه و اندیشهورزی فعال فیزیکدانان نسبت به پدیدههایی است که با آنها مواجه میشوند.
مدلسازی
☆ مدلسازی در فیزیک فرآیندی است که طی آن یک پدیده فیزیکی آنقدر ساده و آرمانی میشود تا امکان بررسی و تحلیل آن فراهم شود.
☆ هنگام مدلسازی یک پدیده فیزیکی باید اثرهای جزئیتر را نادیده بگیریم، نه اثرهای مهم و تعیینکننده.
برای مثال: اگر بهجای مقاومت هوا نیروی جاذبه زمین را نادیده میگرفتیم. آنگاه مدل ما پیشبینی میکرد که وقتی توپی به بالا پرتاب شود، در یک خط مستقیم بالا میرود.
در سقوط اجسام صرفنظرکردن از مقاومت هوا یک نوع مدلسازی است.
☆ هنگام سقوط پرِ پرنده، برگ کاغذ و درخت در هوا از اثر مقاومت هوا و وزش باد در برابر این حرکات نمیتوان چشمپوشی کرد و نمیتوان اینها را نقطه فرض کرد.
در مورد هواپیما و پرنده عامل بالابر نیروی هوای وارد بر بالها میباشد و عامل پایینبر وزن است که نمیتوان از هیچکدام از این دو مورد صرفنظر کرد.
در حرکت سیارات به دور خورشید ذره فرضکردن سیارات یک نوع مدلسازی است.
☆ در مدلسازی از وزن نمیتوان صرفنظر کرد، ولی از تغییر وزن میتوان صرفنظر کرد.
در حین راهرفتن نیروی اصطکاک عامل حرکت است لذا نمیتوان صرفنظر کرد، ولی از مقاومت هوا میتوان چشمپوشی کرد.
☆ اگر هدف سؤال توقف یک جسم باشد، اصطکاک و مقاومت هوا هردو عامل مهمی در توقف جسم به حساب میآیند و قابل حذف نیستند.»