کتاب خاطرات یک فعال دانشجویی
معرفی کتاب خاطرات یک فعال دانشجویی
کتاب خاطرات یک فعال دانشجویی؛ نمونهای از مصائب، اشکها و فعالان دانشجویی نوشتۀ عباس اژدرالدینی است. این کتاب را انتشارات مانیان منتشر کرده است.
درباره کتاب خاطرات یک فعال دانشجویی
کتاب خاطرات یک فعال دانشجویی روایت سرگذشت نمونهای ازاینقبیل دانشجویان است. دانشجویی که به دانشگاه آمده و هدفش این است که تا مقطع دکتری تختگاز برود، چرا و چگونه بر اثر واکنش در برابر وضعیتی که اکثر دانشجویان در برابرش سکوت میکنند و به کار خود مشغول میمانند، در بین راه مسیرش تغییر مییابد و سرنوشتش کلاً عوض میشود. با اینکه قسمت مهمی از هدف نگارش این کتاب، آشنایی با خصایص اخلاقی و مصائب فعالان دانشجویی است، اما از این جنبه اصلاً کامل نیست. چون این فقط خاطرات یک فعال کوچک دانشجویی از تشویقها، تنبیهها، سختیها، بیمها و امیدهایی است که نویسنده تجربه کرده است.
کتاب خاطرات یک فعال دانشجویی صرفاً خاطرات یک دانشجو نیست؛ بلکه تلاش میکند فعالان دانشجویی را بهعنوان اعضای یک تشکل مهم و مؤثر دانشگاهی، به خواننده بشناساند. نویسنده که خود در دوران تحصیل در دانشگاه از فعالان دانشجویی بوده، تلاش کرده است در قالب بیان خاطره بخشی و از فراز و فرودها و مصائب فعالیتهای دانشجویی را پیش چشم خواننده قرار دهد.
خواندن کتاب خاطرات یک فعال دانشجویی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای افراد علاقهمندان به زندگینامه و خاطرات کتابی خواندنی و جذاب است.
بخشی از کتاب خاطرات یک فعال دانشجویی
«ما در حالی تحریمهای خارجی را مقصر مشکلاتمان میدانیم که خودمان نسبت به خودمان از استکبار جهانی بیرحمتر هستیم. بهعنوان یک نمونه بسیار کوچک و پیشپاافتاده، من در سال ۹۷ برای انجام یکی از کارهای اداریام، مجبور بودم که حضوراً به یک شعبه از بانک مشخصی بروم، در صف انتظار، وقتم هدر رود تا یک واریز حدود ۲۵ هزار تومان، بهحساب آن اداره انجام دهم. سپس فیش آن واریز را به اداره مذکور برده و یکبار دیگر در صف انتظار قرار گیرم. چون مدیر آن اداره، نهتنها اعتقادی به ثبتنام و درخواستهای اینترنتی نداشت؛ بلکه ارادهای برای استفاده از دستگاه کارتخوان در باجههایش هم نداشت. این در حالی بود که از چند سال قبل، حتی دستفروشان هم از دستگاه کارتخوان استفاده میکردند. اگر تصور میکنید با چنین مدیری که تا این اندازه به ارزش وقت مراجعهکنندههایش بیاعتنا است و اعصاب و روان آنها را به بازی میگیرد، باید فوراً برخورد شود، لازم است بخواهم که از خیال خام خود بیرون آیید. یک سال بعد در سال ۹۸ دوباره کارم به آن اداره افتاد. هیچ تغییری صورت نگرفته بود. من باز هم تمام آن مراحل را انجام دادم و نزدیک دو ساعت از زمانم به هدر رفت. درحالیکه ارزش دو ساعت از وقت بیشتر ما برای خودمان و برای کشور، بیشتر از ۲۵ هزار تومان است. آن اداره در هر شعبهاش روزانه صدها مراجعهکننده دارد. حال شما در این مثال، چند درصد مشکلات مردم را مربوط به استکبار جهانی و چند درصد را به بیلیاقتی مدیران داخلی و مدیران ردهبالاتری که چنین اشخاصی را منصوب و حفظ میکنند مربوط میدانید؟
اما اگر روزی بخواهیم از مدیران مسئولیتپذیر، فعال و شجاع استفاده کنیم، چرا باید خلقیات و خلوص نیت آنها را هم در نظر بگیریم؟ بنده توجه به خلقیات و نیت انسانها را لازم میدانم؛ زیرا در بسیاری از مواقع، شخصیت فعالان دانشجویی و همتیپهایشان بهشدت مستعد تکروی و اتخاذ تصمیمات ناشی از یکدندگی و مخصوصاً علاقهمندی به تبلیغ خود و مانورهای غیرضروری است که در مقیاسهای بزرگ، گاهی برای بیتالمال و جیب مردم، بسیار گران تمام میشود. درست است که کیفیت مدیریت حال حاضر کشور ما در سطحی است که در اکثر پستهای مدیریتی، مزایای بهکارگیری شخصیتهای مشابه فعالان دانشجویی در هر حالت به ضررهای عدم استفاده از آنها میارزد.»
کتاب خوبیه. مشابهش نیست یا خیلی کمه.