کتاب گزیده غزلیات شمس مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مولوی + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب گزیده غزلیات شمس

کتاب گزیده غزلیات شمس

معرفی کتاب گزیده غزلیات شمس

کتاب الکترونیکی «گزیده غزلیات شمس» مجموعه‌ای از ۴۱۲ غزل از «مولانا جلال‌الدین بلخی» مشهور به مولوی است که گروه فرهنگ و ادب انتشارات روزنه‌کار آن را گردآوری کرده‌اند. این اثر، منتخبی از غزلیات دیوان شمس تبریزی است که با هدف ارائه‌ی شورانگیزترین و دلنشین‌ترین غزل‌های مولانا برای علاقه‌مندان شعر و عرفان فارسی فراهم آمده است. نشر روزنه‌کار آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گزیده غزلیات شمس

«گزیده غزلیات شمس» اثری است در قالب شعر و به‌طور مشخص غزل، که منتخبی از دیوان شمس تبریزی، یکی از مهم‌ترین آثار عرفانی و ادبیات فارسی، را دربرمی‌گیرد. این کتاب با گردآوری گروه فرهنگ و ادب انتشارات روزنه‌کار، تلاش کرده است تا از میان هزاران غزل مولانا، آن دسته از اشعار را انتخاب کند که بیشترین شور و حال عرفانی و موسیقایی را دارند و برای خوانندهٔ امروز نیز قابل لمس و دریافت‌اند. ساختار کتاب به‌صورت مجموعه‌ای از غزل‌هاست که هرکدام به‌تنهایی دنیایی از معنا و تصویر را پیش روی مخاطب می‌گشاید. در این گزیده، غزل‌ها بدون پیچیدگی‌های زبانی و مفهومی انتخاب شده‌اند تا مخاطب بتواند بی‌واسطه با جهان شاعرانهٔ مولانا ارتباط برقرار کند. کتاب، نه‌تنها بازتاب‌دهندهٔ اندیشه‌های عرفانی و عاشقانهٔ مولاناست، بلکه نمونه‌ای از اوج هنر غزل‌سرایی در زبان فارسی به‌شمار می‌آید. این مجموعه، فرصتی برای آشنایی با مضامین عمیق عشق، وصال، فراق، حیرت و جذبهٔ الهی است که در شعر مولانا موج می‌زند.

چرا باید کتاب گزیده غزلیات شمس را بخوانیم؟

این کتاب، پلی است میان مخاطب معاصر و یکی از قله‌های شعر و عرفان فارسی. «گزیده غزلیات شمس» با انتخاب غزل‌هایی که سرشار از شور، جذبه و موسیقی درونی‌اند، امکان تجربهٔ بی‌واسطهٔ جهان مولانا را فراهم می‌کند. خواندن این مجموعه، فرصتی برای لمس مفاهیم عمیق عشق، وحدت، حیرت و رهایی از خود است؛ مضامینی که در زندگی روزمره نیز می‌توانند الهام‌بخش و آرامش‌بخش باشند. این گزیده، به‌دلیل انتخاب هوشمندانهٔ اشعار، برای کسانی که می‌خواهند با دنیای مولانا آشنا شوند یا به دنبال تجربهٔ ناب شعر عرفانی‌اند، گزینه‌ای مناسب است. همچنین، این کتاب می‌تواند راهی برای ورود به دریای بی‌کران دیوان شمس باشد و مخاطب را به تأمل و سیر درونی دعوت کند.

مطالعهٔ این کتاب به علاقه‌مندان شعر و ادب فارسی، دوستداران عرفان و معنویت، پژوهشگران حوزهٔ ادبیات کلاسیک و کسانی که به‌دنبال تجربهٔ عمیق‌تر از مفاهیم عشق و سلوک معنوی هستند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای دانشجویان رشته‌های ادبیات فارسی و عرفان اسلامی، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

بخشی از کتاب گزیده غزلیات شمس

«در هوایت بی‌قرارم روز و شب سر ز پایت بر ندارم روز و شب روز و شب را همچو خود مجنون کنم روز و شب را کی گذارم روز و شب جان و دل از عاشقان می‌خواستند جان و دل را می‌سپارم روز و شب تا نیابم آنچه در مغز من است یک زمانی سر نخارم روز و شب تا که عشقت مطربی آغاز کرد گاه چنگم، گاه تارم روز و شب می‌زنی تو زخمه و بر می‌رود تا به گردون زیر و زارم روز و شب ساقیی کردی بشر را چل صبوح زان خمیر اندر خمارم روز و شب ای مهار عاشقان در دست تو در میان این قطارم روز و شب می‌کشم مستانه بارت بی‌خبر همچو اشتر زیر بارم روز و شب تا بنگشایم به قندت روزه‌ام تا قیامت روزه دارم روز و شب جان روز و جان شب ای جان تو انتظارم، انتظارم روز و شب زان شبی که وعده کردی روز وصل روز و شب را می‌شمارم روز و شب بس که کشت مهر جانم تشنه است ز ابر دیده اشک بارم روز و شب»