کتاب سیری در مبانی فایده گرایی
معرفی کتاب سیری در مبانی فایده گرایی
کتاب سیری در مبانی فایدهگرایی از امیرحسین تقی پور در انتشارات آذرکلک به چاپ رسیده است. موضوع این کتاب، فلسفی و پژوهشی دربارۀ فایدهگرایی و سودگرایی اخلاقی است. در این کتاب آرای دو تن از فیلسوفان مهم و بنیانگذار این مکتب فکری یعنی جرمی بنتام و جان استوارت میل بررسی شده است.
درباره کتاب سیری در مبانی فایده گرایی
این کتاب پژوهشی دربارۀ فایدهگرایی و سودگرایی اخلاقی است. کتاب سیری در مبانی فایدهگرایی، نخست جایگاه فایدهگرایی را در میان نظریهها و پژوهشهای اخلاقی تعیین میکند و سپس به سیر تاریخی این دیدگاه میپردازد. نظریۀ فایدهگرایی در اندیشۀ کسانی چون جرمی بنتام و جان استوارت میل منسجم گردید و بهعنوان اصلی بنیادین مطرح شد. بههمین دلیل، کتاب طی فصلهایی اندیشههای این دو فیلسوف را بهعنوان پایهگذاران مکتب فایدهگرایی بهطور مفصل بررسی میکند و در پایان هم ایراداتی را که بر فایدهگرایی وارد است مطرح میکند.
کتاب سیری در مبانی فایدهگرایی در ۵ فصل تدوین شده است و عنوان کلی هر فصل عبارت است از:
فصل اول: جایگاه فایدهگرایی در بین نظریههای هنجاری
فصل دوم: سیر تاریخی فایدهگرایی
فصل سوم: فایدهگرایی جرمی بنتام
فصل چهارم: فایدهگرایی جان استوارت میل
فصل پنجم: بررسی انتقادات و پاسخها
خواندن کتاب سیری در مبانی فایده گرایی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به همۀ دوستداران کتابهای فلسفی بهویژه نظریهها و مکاتب فلسفی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب سیری در مبانی فایده گرایی
«مسائلی که امروزه تحت عنوان «فلسفهی اخلاق» خوانده میشود، از دیرباز موضوع اندیشهی دانشوران بزرگی چون سقراط، افلاطون و ارسطو در مغرب زمین و ابنسینا و خواجه نصیرالدین طوسی در مشرق زمین بوده است. اما فلسفهی اخلاق بهمثابهی دانشی مستقل، مولودی نوپاست که در مغرب زمین تولد یافت و به سرعت رشد نمود و جایگاهی والا در اندیشهی معاصر برای خود به دست آورد.
برای درک اهمیت موضوع میتوان به این مساله اشاره کرد که اکثریت فلاسفه و دانشمندان علوم اجتماعی و گرایشهای دیگر، به این واقعیت دست یافتهاند که ریشهی مشکلات خرد و کلان ما به بحرانهای اخلاقی باز میگردد که در پیدا و پنهان ذوح و ذهن ما نهادینه شده است. اما پیش از آنکه بخواهیم دربارهی این موضوع که فلسفه چیست، بحث کنیم؛ نخست به موضوع فلسفهی اخلاق که همان اخلاق میباشد، میپردازیم.»
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۷۸ صفحه
حجم
۱٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۷۸ صفحه