کتاب رشد والدین همراه با فرزندان
معرفی کتاب رشد والدین همراه با فرزندان
«رشد والدین همراه با فرزندان» نوشته الین شُوئن(-۱۹۴۵) است. موضوع این کتاب، شیوه پرورش فرزندان نیست، بلکه این است که بزرگ کردن فرزندان چگونه ما، شیوه برخورد، رفتار، شخصیت، هدفها و نگرشمان درباره خودمان و جهان را با ظرافت یا بهنحو شگفتانگیزی، آگاهانه یا ناآگاهانه تغییر میدهد؛ موضوع این است که چگونه بزرگ کردن فرزند، موجب رشدمان میشود تا درنتیجه این فرآیند بلوغ، بتوانیم رشد فرزندانمان را بهتر هدایت کنیم.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
در نخستین گامها، یک دختر کوچک با کلاه حصیری، تازه از آغوش امن مادر پایین آمده و قصد دارد تاتیکنان به سوی پدرش که چند متر آنطرفتر زانو زده است، برود. به نظر میرسد پدر در باغ کار میکرده، اما اکنون از کار دست کشیده و لحظه بزرگ کودک رسیده است. پدر بهسوی او خم شده، آغوشش باز و امیدبخش است.
آن پدر چه احساسی دارد؟ منظره دختر کوچولویش با آن نیمهلبخند حاکی از شگفتزدگی از کاری که میکند، برای او چه معنایی دارد؟ تنها سرنخهایی که ونگوگ به بیننده میدهد، استقبال پرمحبت مرد و بیل و فرغان بدون استفاده اوست که نشان میدهد کارش را کنار گذاشته و بر خانوادهاش متمرکز شده است؛ اما بیننده فقط پشت پدر را میبیند. ما نمیتوانیم چهرهاش را ببینیم و فقط میتوانیم احساسهایش را حدس بزنیم.
تری آیکر که خود، پدرِ دو دختر است، فقط به حدس زدن اکتفا نکرده است. موضوع رساله او کاوش درباره تغییرات و رشد حاصل از پدریِ فرزندان دختر است. و بهاینترتیب، تلاشی است برای «دیدن» حالت چهره آن باغبان تا بهطور دقیق فاش کند «پدر با تشویق دختر به برداشتن نخستین قدمها، درواقع از طرف دخترش تشویق میشود».