کتاب این رستخیز عام ۶ و ۷
معرفی کتاب این رستخیز عام ۶ و ۷
کتاب این رستخیز عام؛ جلد ششم و هفتم (مجلس شهادت حضرت مسلم بن عقیل (علیهالسلام) و طفلان مسلم (علیهماالسلام)) نوشتهٔ غلامعلی نادعلیزاده و ویراستهٔ مسلم نادعلیزاده است و انتشارات خیمه آن را منتشر کرده است. این مجموعه ۱۰ جلد دارد و جلد شش و هفت آن دربارهٔ مجلس شهادت حضرت مسلم بن عقیل (علیهالسلام) و طفلان مسلم (علیهماالسلام) است.
درباره کتاب این رستخیز عام؛ جلد ششم و هفتم (مجلس شهادت حضرت مسلم بن عقیل (علیهالسلام) و طفلان مسلم (علیهماالسلام))
این رستخیز عام حاصل اصلاح و بازآفرینی غلامعلی نادعلیزاده (نادی دامغانی) (-۱۳۲۰)، تعزیهخوان معاصر ایرانی است. جلد ششم و هفتم این مجموعه اختصاص به «مجلس شهادت حضرت مسلم بن عقیل (علیهالسلام) و طفلان مسلم (علیهماالسلام)» دارد.
مجلس شهادت مسلم بن عقیل (علیهالسلام) از زیباترین مجالس تعزیه است که با رسیدن نامهٔ دعوت کوفیان به امام حسین (علیهالسلام) و حرکت مسلم به دستور امام به کوفه آغاز میشود و با شهادت مظلومانهٔ مسلم به پایان میرسد.
تجربهٔ دهها سال تعزیهخوانی و مطالعات در مورد این هنر اصیل، غلامعلی نادعلیزاده را به غور و تفحص و تأمل در متون تعزیههای گذشتگان وادار کرد. با بررسی اشعار و تطبیق نسخ تعزیه و توجه به اختلافات موجود در متون، به این نتیجه رسید که برخی افراد کماطلاع یا کمسواد، اشعار تعزیهها را تغییر داده و ابیات ضعیفی بر آنها افزودهاند که مقبول و مطلوب مخاطب روزگار ما و آیندگان فرهیخته نیست. لذا با درنظرگرفتن اصل امانتداری و احترام به شعرا و استادان گذشته، بر آن شد که متون مجالس ماضی را از لحاظ نواقص شعری و ساختار و بافت داستان براساس اخبار صحیح، تنظیم و اصلاحات لازم را در آنها اعمال کند. بهطوریکه روند داستان و اشعار تعزیه از کلمات رکیک، سست، دروغ، وهن، هتک و غیره پاکسازی شود و مطالب مناسب و منطقی جایگزین شود تا حد امکان رضایت خاطر شنونده و بینندهٔ روزگار ما فراهم شود.
خواندن کتاب این رستخیز عام؛ جلد ششم و هفتم (مجلس شهادت حضرت مسلم بن عقیل (علیهالسلام) و طفلان مسلم (علیهماالسلام)) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران آیین تعزیه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب این رستخیز عام؛ جلد ششم و هفتم (مجلس شهادت حضرت مسلم بن عقیل (علیهالسلام) و طفلان مسلم (علیهماالسلام))
«مجلس شهادت مسلم بـن عقیل از زیباترین مجالس تعزیه است که با رسیدن نامهی دعوت کوفیان به امام حسین و حرکت مسلم به دستور امام بـه کوفه آغاز میشود و با شهادت مظلومانهی مسلم به پایان میرسد.
بدیهی است در باب حرکت مسلم بهسوی کوفه و نیز چگونگی ورود آن جناب تا دستگیری و شهادت، اخبار گوناگون و متفاوت است و تقدّم و تأخر در شهادت هانی و مسـلم که در متن بعضی نسـخههای تعزیه (نظیر نسـخهی حاضر) از قدیم الایام وجود داشته و با تاریخ وقایع آن دو بزرگوار (از نظر تقدم و تأخر) اختلاف دارد، در اصل قضیه که همان شهادت باشـد، لطمهای وارد نمیکند. بـه همین دلیل اینگونه جزئیات به صورت قبلی خود در این تعزیه گنجانیده شـده و اصلاحات لازم بـه عمل آمده است. در واقعهی صیاد نیز که صحِت آن مخدوش اسـت، برای حفظ میراث قدیمی، اشعار اصلاحشده آورده شـده اسـت؛ ولی میتوان از اجرای این قسمت صرفنظر کرد.»
عالی