کتاب مشاوره گروهی در رویکرد تحلیل رفتار متقابل TA
معرفی کتاب مشاوره گروهی در رویکرد تحلیل رفتار متقابل TA
کتاب مشاوره گروهی در رویکرد تحلیل رفتار متقابل TA نوشتۀ تاجماه دهناشی لاطان است. این کتاب را انتشارات پادینا منتشر کرده است.
درباره کتاب مشاوره گروهی در رویکرد تحلیل رفتار متقابل TA
یکی از نظریههای کاربردی در مشاوره گروهی رویکرد تحلیل رفتار متقابل (TA) است. طبق نظر اریک برن پایهگذار رویکرد TA این رویکرد نظریهای در مورد شخصیت و نوعی رواندرمانی است که در آن بهمنظور رشد و تغییرات شخصی به بررسی روابط و پیوندها برای بهکارگیری در گروه و گروه اجتماعی پرداخته میشود. این نظریه درمانی، رویکردی عامی مناسب است. برن بر این باور است که درمان گروهی اطلاعات بیشتری پیرامون برنامههای شخصی زندگی فرد ارائه میکند. در رویکرد فردی تعامل بین دو نفر مشاور و مراجع برقرار است درحالیکه در گروه فرد از تجارب بیشتری استفاده کرده و جهت کسب مهارتها زمان کمتری را صرف میکند و از طریق روش تحلیل رفتار متقابل و تعامل گروهی به اعضاء کمک میشود تا در سطح مقبول و مناسبی با دیگران ارتباط برقرار کنند، آگاهی و ارتباط خود را با دیگران فزونی بخشند. تحلیل رفتار متقابل یک تئوری روانشناسی است که به لحاظ کاربرد آن در حل مشکلات احساسی و رفتاری مورد قبول جامعه روانشناسی قرار گرفته و تدریجاً در زمینههای مشاوره، روانکاوی، گروهدرمانی مدیریت جامعهشناسی، توسعهسازمانی و آموزش، نظریههای جدیدی ارائه نموده و گسترش پیدا کرده است. ابهام و پیچیدگی در مفاهیم، تخصصی بودن و زمان طولانی درمان در دیگر روشهای رواندرمانی باعث شد تا تحلیل رفتار متقابل با مفاهیم اساسی و واژههای ساده سریعاً جایگزین روشهای رواندرمانی قدیمی گردید. به همین جهت تحلیل رفتار متقابل عمومیت یافته و هر جا که انسانها حضور داشته و با یکدیگر ایجاد رابطه مینمودند کاربرد عملی پیدا کرد و ابزاری برای تغییر و حل مشکلات قرار گرفت.
خواندن کتاب مشاوره گروهی در رویکرد تحلیل رفتار متقابل TA را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای مخاطبان کتابهای موفقیت و خودیاری مناسب و مفید است.
بخشی از کتاب مشاوره گروهی در رویکرد تحلیل رفتار متقابل TA
«نظریه تحلیل رفتار متقابل
نظریه تحلیل رفتار متقابل بهوسیله اریک برن (۱۹۶۱) روانپزشک و روانکاو کانادایی که در مکتب فروید پرورشیافته بود، بنیانگذاری گردید. این نظریه به دلیل کندی رویکرد روانکاوی در درمان مشکلات مردم شکل گرفت از نظر، تاریخی این نظریه توسعه و ارائه روانکاوی است که مفاهیم و فنون آن بهویژه برای درمان گروهی طراحی شده است. برن فهمید که مراجعان او با بهکارگیری این نظریه به شکل قابلتوجهی بهبودیافتهاند. او اعتقاد دارد که بیشتر مفاهیم این رویکرد را از گفتههای مراجعان برداشت کرده و طبق آنها تنظیم کرده است؛ زیرا باور دارد تصویر خود هر فرد از تجارب کودکی او با والدینش تشکیل شده است و نتیجهگیری میکند که حالت خودِ کودکی متفاوت از حالت «خودِ رشدیافته». باشد. وی بعدها دریافت که دو حالت رشدیافته دیگر هم هست می اول حالت والدین فرد که آن را حالت خود «والدینی» نام نهاد و بخش دیگر قسمت منطقی و عقلانی فرد که آن را حالت خود بزرگسالی یا «خود بالغ» نامگذاری کرد.
تحلیل ساختی - محاورهای نظریهای منظم و هماهنگ درباره شخصیت و پویاییهای اجتماعی است که از تجربة بالینی و شکلی از درمان عقلانی و عملگرا بهدستآمده است. این نوع درمان در درمان تعداد زیادی از بیماران روانی کارایی دارد. از مزایا مهم این روش این است که بهسهولت بهوسیله بیماران فهمیده میشود و به طور طبیعی با شرایط آنان مطابقت میکند بهعلاوه این روش قادر است توانایی بیمار را در تحمل و کنترل اضطرابهایش بهسرعت بهبود بخشد و در جهت محدودکردن روند عملکرد مرضی او را پیش رود. بهطورکلی این نظریه که مطابق با آن چگونگی روابط متقابل و حالتهای مختلف شخصیت حالتهای من (۳) بررسی میشود ایده جدیدی نمیباشد؛ بلکه به گذشتههای بسیار دور - که انسان همواره میخواسته چگونگی روابط با خود و دیگران را بفهمد و پویاییهای آن را بشناسد، برمیگردد.»
حجم
۴۷۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۷۰ صفحه
حجم
۴۷۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۷۰ صفحه