کتاب کتاب کار مدیریت اضطراب و افسردگی در کودکان
معرفی کتاب کتاب کار مدیریت اضطراب و افسردگی در کودکان
کتاب کتاب کار مدیریت اضطراب و افسردگی در کودکان؛ رویکرد شناختی رفتاری ویژه درمانگران و والدین نوشتهٔ زهرا آهنگری است و نشر برگ و باد آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب کار مدیریت اضطراب و افسردگی در کودکان
اضطراب عبارت است از یک احساس پراکنده و مبهم هراس و دلواپسی با منشأ ناشناخته که به فرد دست میدهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختی فیزیولوژیکی است. وقوع مجدد موقعیتهایی که قبلا استرسزا بودهاند، یا طی آنها به فرد آسیب رسیده است، باعث اضطراب در فرد میشود. اضطراب شایعترین اختلال قرن است که در هر سنی دیده میشود و از هر هشت کودک یک نفر مبتلا به اختلالات اضطرابی است. این اختلالات متنوعاند. البته داشتن اضطراب و گذر از آن بخشی از دوران کودکی است، مثلاً خیلی از کودکان از موجودات خیالی میترسند، یا نگران سلامت خود و والدینشان هستند و ...، اما مهم این است که این نگرانیها موقت و گذرا است. در اختلالات اضطرابی، نگرانیها به طور مستمر و مداوم وجود دارند و باعث اختلال در عملکرد روزانهٔ کودک مثل صحبت کردن در مهدکودک و کلاس، اجتناب از بازی کردن با همسالان، ترس از خوابیدن بعد از تماشای فیلم ترسناک و ... میشوند.
کتاب کار مدیریت اضطراب و افسردگی در کودکان به والدین و روانشناسان یاری میرساند تا اضطراب و افسردگی را در کودکان مدیریت کنند.
خواندن کتاب کار مدیریت اضطراب و افسردگی در کودکان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به مادران و پدران و روانشناسها پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کار مدیریت اضطراب و افسردگی در کودکان
«کودکی که افسرده یا مضطرب است افکار منفی بیشماری را تجربه میکند. این افکار همیشه تحت سطح آگاهی خودآگاه یا چیزی که ذهن فعال نامیده میشود هستند. شغل ما به عنوان درمانگر کمک به مراجعهکنندگان جوان برای آگاهی از افکار منفی آنها، ارزیابی آن و سپس تغییر آن به فکر مثبت و واقعبینانهتر است.
در هر صورت، قبل از اینکه بتوانیم به مراجعین کمک کنیم الگوهای فکری خود را تغییر دهند، باید از افکار خود آگاه شوند. بنابراین، به عنوان یک قانون کلی، پردازش شناختی مقدم بر بازسازی شناختی است. افزایش خودآگاهی از افکار هدف اصلی است. این کار آسانی نیست، بهخصوص برای کودکان خردسال که قابلیت افکار شناختی انتزاعی آنها در حال گسترش است. واکنش نشان دادن به افکار یک فرد فرآیند فراشناختی است و قابلیت افکار انتزاعی تا نیمه بزرگسالی گسترش نمییابد. درواقع بسیاری از بزرگسالان بدون تلاش قابل توجه به افکار خود فکر نمیکنند. خیلی کمتر نوجوانان یا کودکان خردسال. در هر صورت، تجربه به من آموخته که اگر به روش پیشرفته و متفکرانه به آنها بیاموزید و از طریق استفاده از فعالیتهای درمانی ساختارمند و تکوینی نوجوانان و حتی کودکان خردسال میتوانند این مهارت را بیاموزند.
یک فکر نهایی قبل از اقدام. وقتی فعالیتهای متفاوت در این فصل را انجام میدهید، باید بدانید هدف ایجاد خودآگاهی است. هدف پردازش شناختی تغییر افکار منفی نیست، زیرا این گاهی به صورت خود به خود با آگاهی انجام میشود. بلکه، برای کمک به مراجعین و آگاهی از افکار خود به منظور بازسازی شناختی که تمرکز این فصل بر آن است. با اینکه این میتواند باعث وسوسه برای تلاش و تغییر قالب انحرافات شناختی مراجعه کنندگان شود، پافشاری بر این وسوسه در این مقطع، میتواند باعث افزایش مقاومت و ممانعت از پیشرفت به سوی تغییر شود.
گفتوگوی درونی و تفکر ناسازگار
- یک روش برای کمک به درک بچهها از مفهوم گفتوگوی درونی تقلید از حباب فکر است. بیشتر بچهها، حتی خردسالان، حباب فکری را در کارتونها دیده و احتمالاً این مفهوم را درک میکنند. زمانی را به شرح حبابها شامل نحوهٔ استفاده برای انعکاس گفتوگوی درونی اختصاص دهید.
- شرح دهید چگونه گفتوگوی درونی باعث ایجاد احساسات و رفتارهای منفی میشود.
- به مراجعین خود کمک کنید به الگوهای فرضی که افکار ناسازگار باعث احساسات و رفتارهای منفی میشوند فکر کنند. آنها را برای شناسایی الگوهای شخصی تحت فشار قرار ندهید. این کار ممکن است چالشبرانگیز باشد. در صورت تمرکز شما بر آموزش مراجعین با الگوهای فرضی این کار طبیعیتر خواهد بود.
- تلاش نکنید در الگوهای فرضی افکار ناسازگار را اصلاح کنید. انجام این کار زود است و احتمالاً باعث اضطراب و مقاومت خواهد شد.
- هدف این جزوه درک آن است که همهٔ ما زمانی که استرس داریم دچار افکار ناسازگار میشویم، و اولین مرحله برای رسیدگی به این افکار مدیریت آنها است.»
حجم
۴۳۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۹۸ صفحه
حجم
۴۳۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۹۸ صفحه