کتاب بیوانفورماتیک
معرفی کتاب بیوانفورماتیک
کتاب الکترونیکی «بیوانفورماتیک» نوشتهٔ محمدرضا نقوی و محمدعلی ملبوبی و سجاد رشیدی منفرد در انتشارات دانشگاه تهران چاپ شده است. دو شاخهٔ علمی در بهوجودآمدن بیوانفورماتیک نقش داشتند: زیستشناسی و رایانه. بیوانفورماتیک همچنین اهمیت فراوانی در پیشرفت علوم مختلف دیگر از جملـه بیوشـیمی، کشـاورزی، پزشکی و شیمی داشته است.
درباره کتاب بیوانفورماتیک
سازماندهی، تفسیر، تجزیهوتحلیل دادهها و فهم عملکرد ژنوم باعث ظهور شاخهای از علم زیستشناسی به نام بیوانفورماتیک در اوایل دهه ۱۹۹۰ شد. بیشک رشـد و توسـعهٔ بیوانفورماتیـک مرهون پیشرفتهای علم رایانه است. بهطوریکه اکنون نرمافزارهای بسیار زیادی برای اهداف مختلـف در دسـترس است. این کتاب در ۱۱ فصل به شرح زیر به تعریف بیوانفورماتیک، تاریخچهٔ پیدایش آن و موارد استفادهٔ متنوع این رشته میپردازد:
فصل اول: مقدمهای بر بیوانفورماتیک
فصل دوم: ساختار و اصول توالییابی DNA و پروتئین
فصل سوم: نقشهیابی ژنوم و ژنومیکس مقایسهای
فصل چهارم: ژنومیکس عملکردی
فصل پنجم: اطلاعات و ابزارهای موجود در پایگاههای اطلاعاتی
فصل ششم: معرفی پایگاههای اطلاعاتی
فصل هفتم: همردیفی توالیهای DNA و پروتئین
فصل هشتم: پیشبینی ژن
فصل نهم: پیشبینی ساختار RNA
فصل دهم: پیشبینی ساختار و تعیین عملکرد پروتئین
فصل یازدهم: تجزیههای فیلوژنتیکی
کتاب بیوانفورماتیک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دوستداران علم زیستشناسی و افرادی که مایل هستند دربارهٔ رشتهٔ بیوانفورماتیک اطلاعات بیشتری کسب کنند، پیشنهاد میشود.
درباره انتشارات دانشگاه تهران
مؤسسهٔ انتشارات دانشگاه تهران بر انتشار کتابهای آکادمیک تمرکز دارد. این مؤسسه از سال ۱۳۲۵ کار خود را به طور مستقل آغاز کرده است. دکتر پرویز ناتل خانلری آغازگر فعالیت این انتشارات بود. پس از دکتر خانلری، شادروان دکتر ذبیحالله صفا با یاری دکتر حسین مینوچهر مدیریت توسعهٔ انتشارات را بر عهده گرفتند.
انتشارات دانشگاه تهران زیر نظر مدیریت ادارهٔ کل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران اداره میشوند. انتشارات دانشگاه تهران، نخستینبار با این آرمان پدید آمد که پاسخگوی نیاز دانشجویان باشد، اما بهمرور نیازهایی فراتر از نیاز نخستین نمودار شدند. در مرحلهٔ اول اساتید نیازمند آن بودند تا با گسترش کمی و کیفی دانشگاه، از آخرین دادههای علمی برخوردار شوند. پس از اینکه که دانشگاه تهران، مؤلفان بزرگ و سرشناس را جذب برنامههای آموزشی خود کرد، انتشارات دانشگاه تهران چاپ و انتشار آثار آنان را نیز در زمرهٔ وظایف خود قرار داد. این رویه تا آنجا ادامه داشت که بندی از اساسنامه به آن اختصاص یافت؛ با این مفهوم که انتشارات دانشگاه تهران خود را ملزم به چاپ متون و آثار فرهنگی ایرانزمین کرده است. انتشارات دانشگاه تهران تاکنون بیش از ۵۰۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده است و به طور میانگین در هر روز بیش از یک کتاب منتشر میکند.
حجم
۱۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۰۸ صفحه
حجم
۱۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۴۰۸ صفحه