کتاب لنا لیستی و رویای جهانگردی
معرفی کتاب لنا لیستی و رویای جهانگردی
کتاب الکترونیکی لِنا لیستی و رویای جهانگردی (جلد سوم از مجموعه لِنا لیستی) نوشتۀ فرانسین امن با ترجمهٔ پیمانه قماشچی در نشر پیدایش چاپ شده است. این کتاب دربارۀ ماجراجوییهای دختری نوجوان به نام لِنا است که با کمک فهرستهای تدارکدیده، رویای سفر و جهانگردی را در دل خود پرورش میدهد.
درباره کتاب لِنا لیستی و رویای جهانگردی
نسخۀ اصلی این مجموعه در هلند با عنوان Lena Lijstje نوشتهٔ Francine Oomen منتشر شده است. روایت حول دختری ۱۱ ساله به نام لِنا (Marleen) میچرخد که با خلق فهرستهای متنوع، سعی میکند بر چالشهای زندگی روزمره، مشکلات خانوادگی و احساساتش مسلط شود. جلد سوم، De reis van Lena Lijstje، حول موضوع سفر میچرخد؛ لِنا در این قسمت در پی کشف دنیاست، با چالشهای ناشی از انتخاب و تصمیمگیری مواجه است و رؤیاهای خود را به شکل نقشههای سفر روی کاغذ میآورد. فرانسین امن، نویسنده و تصویرگر سری، سابقهای در طراحی صنعتی دارد و از ۱۹۹۰ تاکنون با خلق شخصیتهای نوجوان معروف مانند لِنا لیستی، توانسته مخاطبان کودک و نوجوان را به خود جلب کند . در این جلد، فهرستها همچنان بازی اصلی لِنا هستند: فهرست سفر ایدهآل، مقصدهایی که باید دید، احساسات قابل توجه درباره ترک خانه و بازگشت. این ساختار لیستی کمک میکند تا خواننده علاوه بر درک هیجان سفر، تصمیمگیریهای لِنا را مشاهده کند و درگیر دغدغه انتخاب شود. ساختار جلد سوم شامل بخشهایی است مانند:
مقدمهای بر برنامه سفر و مقصدهای رویای لِنا
چالشهای مدیریت وقت، تحفظ از اطرافیان، و سازماندهی
مواجهه با اضطراب ناشی از حرکت به مکانهای ناآشنا
تعامل با دوستان یا خانواده پیرامون همراه شدن یا نه
فصل نهایی: اجرای سفر خیالی یا واقعی و بازگشت لِنا به خانه با احساس رشد و خودشناسی
زبان کتاب همچون جلدهای پیشین ساده، صمیمی و کمی طنزآمیز است. تصویرسازیهای فرانسین امن همراه متن هستند تا زندگی روزمرۀ لِنا را زندهتر نشان دهند. موضوع اصلی جلد سوم، درونمایه انتخاب، استقلال، کنجکاوی و رشد شخصیتی در نوجوانی است؛ در عین حال که محوریت فهرستسازی فرمی آموزشی برای تفکر ساختاری دارد.
لنا لیستی و رویای جهانگردی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای نوجوانان ۱۰ تا ۱۳ ساله، بهویژه دختران و کسانی که به ماجراها و احساس نگرانی در تصمیمهای بزرگ علاقهمندند، مناسب است.
درباره فرانسین امن
فرانسین امن (Francine Oomen) طراح صنعتی، نویسنده و تصویرگر هلندی است. معروفترین اثرش، سری Hoe overleef ik… است که چندین جایزهٔ ادبی کودک دریافت کرده و به تلویزیون و تئاتر نیز راه یافته است. مجموعه Lena Lijstje با دریافت بازخوردهای مثبت در گروه سنی ۷ تا ۱۲ سال، یکی دیگر از آثار موفق او است.
بخشی از کتاب لنا لیستی و رویای جهانگردی
«تئو روی نیمکت همیشگیاش توی پارک نشسته بود. هوا آفتابی بود. من خدا خدا میکردم شب تولدم باران نیاید. باران که بیاید چراغهای جشن خراب میشود و خوراکیهایمان هم خیس میشود.
از وقتی تئو نامزد بتسی شده بود، خیلی بیشتر به خودش میرسید. یک کمی هم چاق شده بود. دستپخت بتسی خیلی عالی است.
من و تئو میمیریم برای تارت سیبش. بیبربرت که دیوانهاش شده.
برای اینکه اذیتش کنم، پرسیدم: «عروسی چی شد؟» (این را هر روز میپرسم.)
رنگش قرمز شد و یک قلپ نوشابه خورد. من به ساعت کلیسا که آن دورها بود نگاه کردم. چهار و ده دقیقه را نشان میداد. این نوشابهها اصلاً برایش خوب نبود و بتسی ممنوع کرده بود زیاد نوشابه بخورد. هر روز ساعت ۱۲ او برای تئو فلاسک چای، ساندویچ و چیزهای خوشمزهٔ دیگر میآورد. بتسی قدغن کرده بود او از سطل زبالههای کثیف غذا پیدا کند و بخورد. به همین خاطر یک عالم خوراکی برایش میآورد تا او گرسنهاش نشود.
تئو و بتسی چند ماهی هست که نامزد شدهاند. اولش بتسی با دوربینش او را یواشکی زیر نظر گرفت و بعد یک نامه برایش نوشت.»
عالی